Kb Tyrosin hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Tyrosin

Tyrosin er en af alle aminosyrerne, der findes i det protein, der opbygger vores muskler. Dette stof tilhører gruppen af hydrofile eller polære aminosyrer og er også en ingrediens i produktionen af thyreoideahormoner. Disse hormoner regulerer stofskiftet og styrer produktionen af dopamin, adrenalin og noradrenalin. Tyrosin er hyppigt til stede i præstationsfremmende drikkevarer, såkaldte PWO'er (forkortelse for Pre Workout), og indtages derfor ofte inden træning med det formål at øge energiniveauerne og delvist også fedtforbrændingen. Køb din tyrosintilskud hos os på Tillskottsbolaget!
Sorter efter
Scitec Nutrition Tyrosine, 100 caps
Tyrosintilskud fra Scitec Nutrition med hele 1000mg L-Tyrosin pr. dosis. Tyrosin har stor positiv ...
117 DKK
Kb!
Info
SOLID Nutrition Tyrosine, 90 caps
33
Tyrosin er en af de 20 aminosyrer, der sammen opbygger næringsstoffet protein. SOLID Nutritio...
78 DKK (117 DKK)
Kb!
Info

Hvad er tyrosin?

Tyrosin er en aminosyre, og som du måske allerede ved, er det aminosyrer, der opbygger proteiner, der i sidste ende opbygger vores muskler. Med andre ord er denne aminosyre afgørende for os. Den er ikke essentiel, hvilket betyder, at vores krop delvist kan syntetisere den selv, i modsætning til de essentielle aminosyrer.
Ikke nok med at den er involveret i opbygningen af vores muskler, den spiller også en rolle i reguleringen af vores stofskifte samt produktionen af dopamin, adrenalin og noradrenalin. Faktum er, at vores krops primære anvendelse af tyrosin er dannelsen af disse hormoner, der alle er en del af hjernens belønningssystem.
Det er også kendt for sin positive effekt på præstationsevnen samt fedtforbrændingen. Tyrosin er en forløber for flere signalstoffer og dannes fra aminosyren phenylalanin. Den danner thyroxin, også kendt som T4, som er et skjoldbruskkirtelhormon, der sammen med T3 regulerer stofskiftet i kroppen. Praktisk talt fremmer dette både fedtforbrænding og opbygning af muskelmasse.

Hvad er tyrosin godt for?

Fordelene ved dette stof er mange. Hvis du træner meget og også bruger præstationsfremmende produkter, har du sandsynligvis hørt om dette stof før. Indtag før træning kan øge din præstationsevne ved at øge dine energiniveauer og forbedre din koncentration. Men hvad er de andre fordele? Studier har vist, at det kan bidrage til forbedret præstation, og man har også observeret en positiv indvirkning på kognitive funktioner, især hukommelse og koncentration.

Hvorfor er der tyrosin i PWO?

Tyrosin er som sagt godt af mange grunde, herunder markant forbedring af din præstationsevne, og det er derfor en almindelig ingrediens i PWO (pre-workout). PWO er et produkt, der indtages før træning med det formål at øge energi, muskelpump og i nogle tilfælde også fedtforbrænding og / eller styrke. Fordi denne aminosyre er en forløber for de tre signalstoffer dopamin, adrenalin og noradrenalin, har den en positiv virkning på præstationen.
Adrenalin spiller for eksempel en vigtig rolle i kamp- eller flugtresponsen ved at øge blodtilførslen til muskulaturen, øge pulsen og øge blodsukkeret. Disse faktorer lægger grundlaget for forbedret præstation, hvilket gør adrenalin til et velkomment element under træning.
Dopamin er et såkaldt "feel-good" hormon, en meget vigtig substans i centralnervesystemet, der frigives især når vi er fysisk aktive. Primært forbedrer det vores fokus og forbedrer vores motoriske færdigheder.
Dette er de vigtigste grunde til, at vi ofte finder tyrosin på ingredienslisten for PWO'er. Så hvis du vil øge din fokus og præstationsevne under træningspasset, så prøv et enkelt tilskud af denne aminosyre eller en kompleks PWO, der indeholder stoffet.

Hvornår skal man tage tyrosin?

Tyrosintilskud leveres i forskellige former, enten som en del af en bredere sammensætning af aminosyrer (proteintilskud), præstationsfremmere (PWO) eller som et enkelt tilskud. Selvom disse tilskud har forskellige sammensætninger, bruges de alle af personer, der træner hårdt og søger den ekstra energiskub.
Men hvornår skal du tage det? Du kan tage det når som helst på dagen. Hvis du vil sprede dit indtag, kan du tage en dosis om morgenen, en dosis før træning og en dosis senere om aftenen. Dette især i perioder, hvor du oplever, at din træning er gået mere eller mindre i stå.

Hvor meget tyrosin skal man tage?

Den konstante overvejelse... Hvor meget skal man tage for at opnå effekt? Dette er yderst individuelt, men der er absolut nogle retningslinjer, du kan følge. Først og fremmest anbefaler vi altid, at du følger anvisningerne på emballagen, dvs. det specifikke produkt, du har købt.
Mange seriøse bodybuildere og ambitiøse udholdenhedsatleter vidner om, at en daglig dosis på to til tre gram har en positiv indvirkning på præstationsevnen, især ved at øge energiniveauet og forbedre fokus. Dette især i perioder, hvor man oplever, at træningen er gået mere eller mindre i stå.

Er tyrosin godt?

Fordelene ved dette stof er mange. Kort sagt bidrager et tilskud af tyrosin til forbedring af både mental og fysisk sundhed. Forbedret humør, øget energi, præstationsevne og koncentrationsevne er blot nogle af de positive virkninger, aminosyren kan have.
Det er især populært blandt bodybuildere, atleter og andre hårdt trænende individer, især under kostændringer eller konkurrenceforberedelse. Når du er på et kalorieunderskud, kan både humør og præstationsevne ofte påvirkes negativt, og energiniveauet kan falde... Ved at tage et tilskud af tyrosin kan du tage din træning til det næste niveau!

Hvilke fødevarer indeholder tyrosin?

Da tyrosin er en ikke-essentiel aminosyre, er det op til os selv at sikre, at vi får tilstrækkeligt med det gennem kosttilskud og/eller proteinrige fødevarer. Nogle af fødevarerne med særligt høje niveauer er kød, fisk og mejeriprodukter, men også eksempelvis mel, nødder og visse grønne planter.
Med andre ord kan du, hvis du udelukkende spiser en vegetarisk kost, risikere at udvikle en mangel på dette stof. Hvis du er veganer, vegetarianer eller af en anden grund ikke spiser fødevarer som kød, fisk og mejeriprodukter, bør du overveje at tilføje et kosttilskud.

Er jod og tyrosin det samme?

I kosttilskud specielt udviklet til skjoldbruskkirtlen er kombinationen af jod og tyrosin meget almindelig. Dette er en af årsagerne til, at mange ofte forveksler de to stoffer med hinanden. Lad os klargøre forskellen og sammenhængen mellem dem!
Jod er et mineral, der blandt andet bidrager til normal produktion af skjoldbruskkirtelhormoner og normal skjoldbruskkirtelfunktion. Dette mineral er isoleret inde i skjoldbruskkirtlen, før det binder sig til tyrosin. Sammen danner de så thyroxin, også kendt som T4. Så de to stoffer har absolut en sammenhæng, men de er ikke det samme.

Hvilken form af tyrosin er bedst?

Hvis du leder efter et tyrosintilskud, der optages direkte i kroppen, skal du kigge efter L-tyrosin. Fordi aminosyren her er i sin frie form, optages den hurtigere og mere effektivt i blodet. Hvis den derimod udgør en del af et proteintilskud, vil optagelsen blive bremset af de andre ingredienser, dvs. de andre aminosyrer, der også vil konkurrere om at blive absorberet af kroppen.

Hvordan kan man øge dopamin?

Dopamin er en signalstof og en del af vores hjernes belønningsystem. Det kaldes ofte vores "feel-good" hormon, hvilket absolut er forståeligt og korrekt. Dette signalstof dannes i vores hjerne, men påvirker nøjagtig hele vores krop. Mængden, der dannes, bestemmes i høj grad af vores gener, men der er flere måder at øge dit dopamin på.
Grundlaget for gode dopaminniveauer er en afbalanceret kost. Men også livsstilen spiller en afgørende rolle, herunder søvn, motion, musik, sollys og så videre. For at blive lidt mere specifik, skal du sørge for at få tilstrækkeligt med protein gennem kosten for at få tilstrækkeligt med tyrosin. Adskillige studier har vist, at et øget indtag af denne aminosyre kan øge dopaminniveauerne. Endnu en grund til at tage et produkt med dette stof!
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk