Kb GABA hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

GABA

GABA er en naturligt forekommende aminosyre og også en af de vigtigste signalstoffer i nervesystemet. GABA betragtes som en hæmmende neurotransmitter, da den blokerer visse signaler i hjernen og dermed reducerer aktiviteten i nervesystemet. Aminosyren har vist sig at kunne lindre følelser af angst, stress og bekymring samt bidrage til at modvirke kramper. GABA bruges også ofte med henblik på at sænke blodtrykket, forbedre søvnen og stimulere kroppens naturlige væksthormon. Sidstnævnte gør dette kosttilskud særligt interessant for bodybuildere, og det har med rette vundet stigende popularitet i de seneste år. Køb GABA hos os på Tillskottsbolaget!

Sorter efter
8 x SOLID Nutrition GABA, 90 caps
20
GABA er et kosttilskud fra SOLID Nutrition, som indeholder 400 mg ren gamma-aminosmørsyre pr....
748 DKK (937 DKK)
SOLID Nutrition GABA, 90 caps
20
GABA er et kosttilskud fra SOLID Nutrition, som indeholder 400 mg ren gamma-aminosmørsyre pr....
94 DKK (117 DKK)
Kb!
Info
4 x SOLID Nutrition GABA, 90 caps
20
GABA er et kosttilskud fra SOLID Nutrition, som indeholder 400 mg ren gamma-aminosmørsyre pr....
374 DKK (468 DKK)
Elit Nutrition GABA + L-Theanine, 60 caps
GABA + L-Theanine er et kosttilskud fra Elite Nutrition, som kombinerer GABA og teanin i praktiske...
156 DKK
Kb!
Info
2 x SOLID Nutrition GABA, 90 caps
20
GABA er et kosttilskud fra SOLID Nutrition, som indeholder 400 mg ren gamma-aminosmørsyre pr....
187 DKK (234 DKK)
Sportlab GABA 500 mg, 120 caps
25
Sportlab GABA er et spændende og innovativt produkt med gamma-aminosmørsyre, som er en n...
117 DKK (156 DKK)
Kb!
Info
Fairing GABA te, 200 g
GABA-te, et kosttilskud fra Fairing, bør drikkes inden sengetid. Med GABA, kamille, ashwagand...
156 DKK

Hvad er GABA?

Gamma-aminosmørsyre, som er det fulde engelske navn, som GABA er en forkortelse af, er en aminosyre, der naturligt produceres i hjernen. Aminosyrer udgør proteinerne selv og er dermed grundlaget for opbygningen af vores kroppe. Disse proteiner spiller igen en afgørende rolle for optimal funktion af vores stofskifte, vores immunforsvar og vores muskler.
Denne specifikke aminosyre, også kaldet gammaaminosmørsyre, letter kommunikationen mellem hjernecellerne og bidrager dermed til en bred vifte af effekter på både vores fysiske og mentale funktioner. Dette opnås ved at reducere aktiviteten i hjernens nerveceller og det centrale nervesystem, simpelthen ved at forhindre en nervecelle i at overføre impulser til den næste nervecelle. Dette er grunden til, at det kaldes en hæmmende neurotransmitter.
Neurotransmittere, også kaldet signalstoffer, er kort sagt molekyler, der formidler nerveimpulser i nervesystemet. Disse er involveret i de processer, der omfatter vores tænkning, følelser og oplevelser. Psykiske problemer som depression, angst og psykoser skyldes ofte problemer med neurotransmitterne. En række lægemidler, såsom benzodiazepiner og antidepressiva, retter sig mod og interagerer med GABA og GABA-receptorerne i hjernen for at opnå specifikke virkninger, primært smertelindring, stress- og angstreduktion, et mere roligt og afbalanceret humør, nedsat blodtryk og forbedret søvn.
Dens stresslindrende effekt er særligt interessant, da vi nu ved, at overdreven stress påvirker vores immunsystem og søvnkvalitet meget negativt, hvilket igen afspejler sig i vores træningsresultater.

Hvad er GABA godt for?

Dette naturlige kemikalie, der produceres af kroppen, har som sin primære opgave at lette og regulere aktiviteten i det centrale nervesystem og sikre, at kroppen befries fra følelser af stress og angst og i stedet bringes i en tilstand af afslapning. Det er ret let at forestille sig, at denne afslappende virkning i sidste ende også kan føre til forbedret søvn, både når det gælder at falde i søvn og faktisk søvnkvalitet. Søvn er afgørende for at holde os sunde og for at sikre optimale betingelser for vores muskler at vokse og trives.
Ikke kun det, der er adskillige undersøgelser, der viser, at GABA kan hjælpe med at sænke blodtrykket. For eksempel har indtagelse af Chlorella, som er en slags alge rig på GABA, været forbundet med nedsat blodtryk efter regelmæssig forbrug i nogle måneder. At opretholde en normal blodtryk er vigtigt i sig selv, naturligvis, men fordelene, der følger med det, er mange. Blandt andet fører et lavere blodtryk til forbedret søvnkvalitet og beskyttelse mod en række hjerte- og karsygdomme, som i værste fald kan føre til døden.
Et kosttilskud af denne aminosyre er derfor for alle, ikke kun sundhedsentusiaster eller hårdt trænende. Hvis du værner om din sundhed, ønsker at forbedre din søvnkvalitet samt din fysiske og mentale sundhed, kan GABA være et supplement til dig.

Hvad gør GABA i hjernen?

GABA er som tidligere nævnt vores vigtigste hæmmende signalsubstans i det centrale nervesystem. Det betyder, at det hjælper med at bremse aktivitetsniveauet i nervesystemet. Dette gøres ved at bremse impulserne mellem vores nerveceller og forhindre nervecellerne i at sende signalerne videre til den næste celle. På denne måde opretholdes balancen i nervesystemet, og vi oplever blandt andet mindre stress, angst og bekymring.

Hvilke fødevarer indeholder GABA?

Udover at finde GABA naturligt i vores krop findes der også adskillige fødevarer, der indeholder næringsstoffer, der naturligt fremmer niveauerne i vores krop. Fødevarer, der er rige på disse, inkluderer blandt andet rodfrugter, fuldkorn og grønne bladgrøntsager, men også fermenteret mad som kombucha og yoghurt.

Er GABA lovligt?

GABA er lovligt i Sverige og et populært kosttilskud, især blandt de sundhedsbevidste. Der er stadig begrænset forskning om, hvordan kosttilskuddet påvirker vores krop, så det er svært at svare på spørgsmålet om, hvorvidt man kan overdosere GABA. Men generelt tolererer voksne mennesker det godt, og bivirkninger er meget sjældne. Nogle mulige bivirkninger ved meget høje doser inkluderer maveproblemer, kvalme, forstoppelse, træthed og halsbrand. Start altid med producentens laveste anbefalede dosis og øg gradvist, hvis det er nødvendigt.
Det, man ved, er, at dens beroligende virkning på vores nervesystem kan forstærkes med alkohol og derfor bør du aldrig indtage store doser GABA sammen med alkohol. Du bør også være særlig forsigtig, hvis du tager medicin. Konsulter altid din læge, inden du tager et kosttilskud.

Har man brug for GABA-tilskud?

Denne aminosyre findes naturligt i vores krop, nærmere bestemt i vores hjerne. Men selvom det er tilfældet, kan man udvikle en mangel! Ved lave niveauer af GABA kan man opleve øget følelse af stress, angst og bekymring. Det kan også påvirke søvnen. En mangel er relativ sjælden, men forekommer oftere i perioder, hvor ens vaner med hensyn til kost, motion og søvn ikke er optimale. Ved mangel eller lave niveauer kan man have brug for at øge sine niveauer.
Aminosyren findes i sin rene form i flere forskellige kosttilskud, men har du brug for at tage et tilskud? Det afhænger naturligvis af, hvor alvorlig din mangel er, om du kun har lidt lave niveauer eller har en alvorlig mangel. Det første, du bør overveje, er dine vaner og sikre dig, at du spiser sundt, træner regelmæssigt og får tilstrækkelig søvn. Du kan også spise mad, der indeholder visse gode bakterier, der kan hjælpe mod en mangel. For eksempel yoghurt, kimchi og kefir! Selv grøn te kan hjælpe! Udover dette er der et GABA-tilskud som et alternativ. Selv hvis du ikke har en mangel, kan du tage et tilskud for at sikre dine niveauer.
For at immunforsvaret og det endokrine system (hormonsystemet) skal fungere optimalt, og for at reguleringen af både stofskifte og appetit skal være optimal, er GABA en forudsætning. Der er også blevet udført nogle studier, der har påvist den rolle, GABA spiller med hensyn til tarmens sundhed og gastrointestinal funktion.
Utilstrækkelig GABA-aktivitet i kroppen kan resultere i humørmæssige problemer som depression, angst, kronisk stress, koncentrationssvigt, hukommelsestab, muskelsmerter, hovedpine og søvnproblemer.
Ved at tage et tilskud kan du også nyde godt af alle dens positive sundhedseffekter og blandt andet opleve, at du sover bedre, føler dig mindre stresset, bekymret og har det generelt bedre mentalt.

Hvor længe kan man tage GABA?

I øjeblikket er der ingen anbefalinger om, hvor længe du bør tage et GABA-tilskud, det er almindeligt at tage det dagligt. Det er altid vigtigt at følge producentens anvisninger. Generelt anbefales det at starte med den laveste anbefalede dosis og gradvist øge den. Afhængig af formålet med suppleringsdoserne, varierer doseringen lidt, men doser, der er blevet undersøgt i adskillige videnskabelige studier, ligger omkring 100-200 milligram. Kosttilskudsfirmaer har dog ofte sørget for, at kapslerne indeholder mere end dette.
Vigtigt at huske er, at den individuelle dosering varierer, ligesom varigheden af selve suppleringsprocessen.

Hvornår på dagen skal man tage GABA?

På grund af den positive indvirkning, GABA har vist sig at have på søvn, kan det være en god idé at tage tilskuddet om aftenen, lidt før sengetid. På den måde kan du nyde godt af dens virkning på søvn, både når det gælder indsovning og søvnkvalitet.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk