Arginin - F ekstrem pumpe i fitnesscentret - Tillskottsbolaget
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Arginin

Arginin er en af de 20 aminosyrer, der udgør alle proteiners grundlæggende byggesten. Den udfylder en række vitale funktioner i menneskekroppen, men er også en af hovedingredienserne i mange PWO (Pre Workout)-drikke, der øger din præstationskapacitet inden træning. Aminosyren har fundet sin plads blandt ingredienserne primært på grund af dens virkning på det, vi kender som muskeltryk, som er resultatet af forbedret iltoptagelse og produktion af nitrogenoxid. En øget mængde nitrogenoxid udvider blodkarrene og støtter blodstrømmen til de arbejdende muskler. Dette er fordelagtigt både under styrketræning og mere udholdenhedskrævende sportsgrene. Køb arginin hos os på Tillskottsbolaget!

Sorter efter
Scitec Nutrition Mega Arginine, 120 caps
Rent L-Arginin i kapselform fra Scitec Nutrition. Indeholder 1300mg Arginin HCL per kapsel!
227 DKK
Kb!
Info
SOLID Nutrition AAKG, 200 g
8
SOLID Nutrition AAKG er et kosttilskud i pulverform med den kraftfulde form af aminosyren Arginin;...
180 DKK (196 DKK)
Star Nutrition L-Arginine (powder), 255 g
L-Arginine er et kosttilskud med L-arginin. En skefuld giver 3.400 mg ren arginin. Perfekt til tr&...
141 DKK
Kb!
Info
2 x SOLID Nutrition Arginine, 150 mega caps
47
Arginine Mega Caps er et kosttilskud fra SOLID Nutrition. Arginin i den avancerede form L-arginin-...
234 DKK (439 DKK)
Strength N.O. Extreme, 180 caps
N.O Extreme fra STRENGTH indeholder aminosyrerne arginin og citrullin, som længe har vær...
211 DKK
Kb!
Info
2 x SOLID Nutrition AAKG, 200 g
10
SOLID Nutrition AAKG er et kosttilskud i pulverform med den kraftfulde form af aminosyren Arginin;...
352 DKK (391 DKK)
SOLID Nutrition Arginine, 250 g
35
Arginine Hardcore er et kosttilskud fra SOLID Nutrition. Arginin i den avancerede formen L-arginin...
101 DKK (156 DKK)
Kb!
Info
2 x SOLID Nutrition Arginine, 250 g
35
Arginine Mega Caps er et kosttilskud fra SOLID Nutrition. Arginin i den avancerede formen L-argini...
203 DKK (313 DKK)
4 x SOLID Nutrition Arginine, 250 g
35
Arginine Mega Caps er et kosttilskud fra SOLID Nutrition. Arginin i den avancerede formen L-argini...
406 DKK (626 DKK)
BioTechUSA L-Arginine, 90 caps
L-arginine, 90 caps fra Biotech indtages før træning og er en populær produkt som k...
125 DKK
Kb!
Info
SOLID Nutrition Arginine, 150 mega caps
47
Arginine Hardcore er et kosttilskud fra SOLID Nutrition. Arginin i den avancerede form L-arginin-e...
117 DKK (219 DKK)
Kb!
Info
4 x SOLID Nutrition Arginine, 150 mega caps
47
Arginine Mega Caps er et kosttilskud fra SOLID Nutrition. Arginin i den avancerede form L-arginin-...
468 DKK (877 DKK)
Swedish Supplements AAKG, 250 g
AAKG Power er et kosttilskud fra Swedish Supplements, der indeholder 6 g arginin-alfa-ketoglutarat...
219 DKK
4 x SOLID Nutrition AAKG, 200 g
20
SOLID Nutrition AAKG er et kosttilskud i pulverform med den kraftfulde form af aminosyren Arginin;...
626 DKK (783 DKK)
Chained Nutrition Arginine Hardcore, 160 caps
Arginin er en primær ingrediens i en velkomponeret PWO. Med Arginine Hardcore får du ren...
180 DKK
Kb!
Info
Star Nutrition Arginine, 90 caps
100% Arginin Ethyl Ester for direkte udvidelse af blodkarrene.
117 DKK
Kb!
Info

Hvad er Arginin?

Arginin er en essentiel aminosyre, der har flere vigtige funktioner i vores krop. Der er 20 af disse syrer, og det er dem, al protein er opbygget af. Især er denne aminosyre vigtig for produktionen af kvælstofoxid i kroppen, noget der igen kan have en positiv effekt på blodcirkulationen ved at udvide blodkarrene.
Den er som tidligere nævnt essentiel, hvilket betyder, at vores krop ikke kan producere den selv, så vi skal tilføre den gennem kosten eller kosttilskud. Behovet for denne aminosyre kan stige i forbindelse med fysisk aktivitet, og et kosttilskud kan derfor anbefales.
Især er det en almindelig ingrediens i mange PWOs (pre-workouts), kosttilskuddet der øger din præstationskapacitet under træningsøvelser. Dette skyldes netop dens effekt på muskelpumpen, som er resultatet af forbedret produktion af kvælstofoxid og iltoptagelse. Men du kan også med fordel indtage det i sin rene form eller kombinere det med andre frie aminosyrer som beta-alanin, glutamin eller lignende.

Hvad er arginin godt for?

Fordelene ved at tage et tilskud af denne aminosyre er mange, men især har den en stor indvirkning på produktionen af kvælstofoxid (NO). Kvælstofoxid er en gas, der er afgørende for vores immunforsvar, nervesystem, udholdenhed og blodcirkulation. Især interessant er det, at aminosyren hjælper med at holde vores blodkar udvidede, hvilket blandt andet bidrager til, at hjertet får mere ilt, og musklerne får mere næring. Dette fører i praksis til en øget følelse af "muskelpump", en følelse i musklerne, som mange stræber efter under træningen! Også udholdenhedsatleter drager fordel af den øgede iltforsyning og effektiv transport af næringsstoffer i blodbanen. Det kan derfor indtages både af dem, der træner for at opbygge muskler, blive stærkere og/eller mere udholdende!
Fordi det øger blodgennemstrømningen, kan øget indtag også bidrage til forbedret evne til erektion og øget seksuel lyst hos både mænd og kvinder. Det er endnu ikke helt fastlagt af forskningen, men i teorien kan stoffet også støtte både produktion og kvalitet af sæd, da op til 80% af mandens sædvæske består af netop arginin. Nogle studier er blevet udført om dets virkning på sexlyst og erektionskapacitet, men flere skal udføres for at fastslå det med sikkerhed.
Ikke nok med det, det spiller også en vigtig rolle i produktionen af forskellige væv i kroppen, herunder kollagen og elastin. Elastin er et elastisk protein i bindevævet, der tillader forskellige typer væv at vende tilbage til deres oprindelige form efter at have været strakt eller trukket sammen.

Hvilke fødevarer indeholder arginin?

Som tidligere nævnt er dette en meget almindelig og næsten selvfølgelig ingrediens i produkter, der er specielt designet til at forbedre din præstationskapacitet på en eller flere måder. Disse kaldes PWO'er (forkortelse for Pre Workout) og indtages normalt 10-30 minutter før enhver form for fysisk aktivitet.
Men ud over i denne type produkter findes det også i sin rene form; L-arginin. Dette findes i flere forskellige former, hvor kapsler og pulver er de mest almindelige. Dette er et godt alternativ for dig, der gerne vil nyde fordelene, men ikke vil indtage en PWO eller andet præstationsfremmende kosttilskud.
Vi finder også arginin i adskillige fødevarer. Generelt forekommer det i proteinrige fødevarer såsom mejeriprodukter (mælk, ost, yoghurt), kød, fisk og skaldyr, men også plantebaserede fødevarer som bønner, nødder osv. Du kan naturligt øge dit indtag ved at spise proteinrige fødevarer, men for at nyde fordelene for din præstationskapacitet kræves det, at du indtager ekstra.
Ved ekstra indtagelse har op til 3 gram om dagen vist sig at give gode resultater, især på træningsdage eller dage, der er fysisk udfordrende af andre årsager. Du kan øge den samlede dosis ved at øge til tre doser om dagen, og for at opnå optimal muskelpump bør en af disse doser tages lige inden træningen. Hverken overdosering eller underdosering anbefales, så sørg for at undersøge, hvad producenten anbefaler først.

Hvad er forskellen mellem arginin & l-arginin?

Ligesom mange andre stoffer inden for træning og sundhed findes der flere forskellige former for denne aminosyre. Det er almindeligt at se mindst to eller tre varianter af en forbindelse, f.eks. L-citrullin, Citrullin og Citrullin Malate, og dette er selvfølgelig ingen undtagelse. L'et foran aminosyren angiver, at den er i sin frie form. Det betyder, at hvis du køber et tilskud af L-arginin, køber du den i sin frie form, hvilket er fordelagtigt. Dette er den mest undersøgte form og den form, der bruges mest inden for sundhedssektoren, især for at udvide blodkarrene.

Får man pump af arginin?

En øget muskelpumpe, ofte kaldet pump inden for træning, er noget, mange stræber efter, når de træner. Følelsen af hårdere, oppumpede muskler er noget, de færreste ikke kan lide. Da denne aminosyre er en forstadie til kvælstofoxid i kroppen, bidrager et øget indtag til øget produktion af netop kvælstofoxid. Dette medfører igen udvidelse af blodkarrene, mere ilt til hjertet og mere næring til musklerne. Enkelt sagt øges blodgennemstrømningen til dine muskler, og du oplever en pump! Af denne grund er det en almindelig ingrediens i præstationsfremmende produkter, der indtages lige før en hård træning.
For at opnå den bedst mulige effekt og den største følelse af muskelpumpe bør du indtage aminosyren primært på fysisk aktive dage, helst kort tid før træningen. Ved at gøre det giver du din krop den bedste mulighed for at øge din muskelpumpe.

Hvor meget arginin skal man tage?

Ved indtagelse af ekstra arginin i form af kosttilskud har op til 3 gram om dagen vist sig at give gode resultater, især på træningsdage eller dage, der er fysisk belastende af andre årsager. Du kan øge den samlede dosis ved at indtage produktet op til tre gange om dagen, og for at opnå optimal muskelpumpe bør en af disse doser tages lige inden træning. Hverken overdosering eller underdosering anbefales, så sørg for at undersøge, hvad producenten anbefaler først.
Du kan med fordel kombinere produktet med en række andre kosttilskud, herunder andre aminosyrer, men også kreatin eller kulhydrater for at tage muskelopbygningen til næste niveau. Det er almindeligt at kombinere for eksempel beta-alanin, citrullin, kreatin, koffein og til sidst arginin for at lave sin egen PWO. Dette er fordelagtigt, da du selv kan vælge mængden af hver ingrediens og for eksempel variere fra dag til dag. De fleste af disse stoffer fås både i pulver- og pilleform; pulver foretrækkes, hvis du vil dosere selv, ellers er piller praktiske! Vælg det, der passer dig og dine præferencer bedst.

Er L-arginin farligt?

En almindelig myte inden for fitnessverdenen er, at dette produkt skulle være farligt at indtage. Dette er selvfølgelig ikke sandt! Uanset om du indtager L-arginin som kosttilskud eller fødevarer, har det ingen negativ effekt på kroppen og er ikke skadeligt for dig! Men som med alle kosttilskud skal du altid følge producentens anbefalinger og konsultere en læge, hvis du er usikker.
Faktum er, at dette er en livsvigtig aminosyre for os! Den findes naturligt i masser af fødevarer, og den produceres også naturligt i vores krop. Så det er på ingen måde farligt for os!

Hvor hurtigt virker L-arginin?

Hvor hurtigt et produkt med denne aminosyre virker, er svært at svare på, da det både varierer fra person til person og fra produkt til produkt. For at opnå maksimal effekt, det vil sige øget muskelpumpe og udholdenhed i musklerne, bør du indtage en dosis ca. 30 minutter før træningsøvelsen. Doseringen varierer, men normalt er det omkring tre til seks gram.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk