Kb E-vitamin hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

E-Vitamin

E-vitamin er en fedtopløselig vitamin og kraftig antioxidant. Dets primære egenskab er dets antioxidante egenskaber og evne til at beskytte kroppen mod oxidativt stress. Udover det kan det også have en positiv indvirkning på vores hud, vores hjerte og nervesystem. En mangel på E-vitamin er yderst sjælden, men faktum er, at vi generelt får for lidt, og et tilskud af vitaminet kan derfor være godt for at sikre daglig indtagelse. Køb din E-vitamin-tilskud hos os på Tillskottsbolaget!

Sorter efter
Scitec Nutrition Vitamin E, 100 caps
Scitec Nutrition Vitamin E er et kosttilskud, der hjælper med at beskytte vores celler mod ox...
117 DKK
Kb!
Info
Yamamoto Nutrition Vitamin E, 90 caps
Et højt koncentreret, prisvenligt & kvalitativt vitamin E tilskud fra kvalitetsmærke...
109 DKK
Swedish Supplements Vitamin E, 60 caps
Vitamin E er et kosttilskud fra Swedish Supplements som giver 520 mg D-alfa-tokoferolacetat per ka...
94 DKK
Kb!
Info

Hvad er E-vitamin?


Vitamin E er en samlebetegnelse for otte forskellige stoffer af tokoferoler og tokotrienoler, der alle beskytter os mod oxidativ stress. Det er en antioxidant, hvis formål er at beskytte cellerne i vores krop mod frie radikaler, som dannes ved iltomsætning, men også ved mangel på søvn, stress og rygning. Dette vitamin beskytter cellerne mod nedbrydning forårsaget af disse radikaler.

Det er en fedtopløselig vitamin og derfor et stof, der kan opbevares i kroppen. Det, der kendetegner dem, er, at de er bundet til en fedtsyre. Så for at vi kan udnytte vitaminet, kræver det, at vi samtidig med at vi indtager et tilskud af det, også indtager fedt. Derfor anbefales det at tage E-vitamin i forbindelse med måltider.


Hvad er vitamin E godt for?


Som andre vitaminer og mineraler udfører vitamin E flere vigtige funktioner i vores krop. For det første fungerer det som en antioxidant, og en meget kraftfuld en af slagsen. Det beskytter cellerne mod frie radikaler, forhindrer oxidativ stress og reducerer også risikoen for aldersrelaterede sygdomme og sundhedsproblemer.

Det stopper ikke der! Vitaminet spiller også en vigtig rolle i at støtte immunsystemet og hjælpe med at bekæmpe infektioner såvel som sygdomme.

Måske har du set, at mange hudplejeprodukter indeholder vitamin E? Det skyldes, at det er blevet påvist, at det kan fremme hudens sundhed. Det forebygger blandt andet tørhed, reducerer risikoen for eksem og beskytter også huden mod skader forårsaget af UV-stråling! Det kan også mindske synlige aldringstegn og hjælpe med at holde din hud ung.

Derudover spiller vitamin E en vigtig rolle for vores hjertesundhed, da tilstrækkeligt indtag kan forhindre blodpropper og mindske risikoen for hjerte- og karsygdomme. Blodkarrene forbliver sunde, og blodcirkulationen forbedres!

Det er også vigtigt for vores muskler og beskyttelse af vores nervesystem. Derudover er det generelt vigtigt for vores generelle sundhed. En ægte super-vitamin med andre ord.


Hvilke fødevarer indeholder E-vitamin?


Ud over at vitamin E findes i form af kosttilskud, findes det også naturligt i flere forskellige fødevarer. Først og fremmest findes det i fedtholdige planteprodukter. Måske har du hørt, at gulerødder er rige på dette vitamin? Det er sandt! Såvel gulerødder som forskellige typer madolie er rige på vitaminet. Men det findes også i æg, mælk og fuldkornsprodukter.

Et tilskud af vitamin E er populært hos personer, der træner meget. Dette skyldes, at vitaminet er fedtopløseligt og forbedrer iltoptagelsen til muskelmassen. Dette er særligt vigtigt, når man træner meget og har til formål at opbygge muskler.

Hvis du har problemer med leveren, maven eller tarmene, og for eksempel har glutenintolerance, kan du have brug for et tilskud. Det gælder også for dig, der spiser en kost med meget flerumættede fedtstoffer.


Hvor meget E-vitamin skal man tage om dagen?


Det daglige anbefalede indtag af E-vitamin varierer fra person til person og afhænger blandt andet af din alder, dit køn og din helbredstilstand. Voksne anbefales at indtage ca. 15 mg om dagen, mens ammende kvinder anbefales at indtage 19 mg og børn 6-11 mg.

Et vitamin E-tilskud indeholder ofte omkring 50 mg pr. kapsel, med en anbefalet daglig dosis på en kapsel. Dette svarer således til næsten 500% af det daglige anbefalede indtag.


Kan man få for meget E-vitamin?


Generelt får vi for lidt E-vitamin, og de fleste har faktisk brug for et tilskud. Det daglige anbefalede indtag er 10 mg for mænd og gravide, 8 mg for kvinder og 11 mg for ammende. Ved at tage et tilskud af vitaminet kan vi sikre os, at vi får vores daglige indtag. Vitamin E findes primært i multivitaminer, men også for eksempel i fiskeolie.

Da det er en vitamin, der naturligt findes i vores krop, er det muligt at overdosere vitaminet. Men for at dette skal ske, kræves ekstremt høje doser over en længere periode. Et indtag på over 300 mg om dagen over en længere periode kan have negativ indvirkning på vores helbred. Det kan for eksempel medføre symptomer som kvalme og diarré. Blodets evne til at størkne kan også mindskes som følge af overdosering.


Hvad kan mangel på vitamin E føre til?


Da vitamin E udfører adskillige vigtige funktioner i kroppen, kan mangel over en længere periode føre til forskellige sundhedsproblemer. Blandt andet kan din immunfunktion blive nedsat, da vitaminet er nødvendigt for at understøtte dens funktion. Dette forstyrres, hvis indtagelsen af vitaminet ikke er tilstrækkelig. Dets effektivitet falder, og din krop bliver mere modtagelig for infektioner.

Mangel kan også føre til, at du oplever oxidativ stress på grund af, at vitaminet hjælper med at beskytte cellerne mod skader forårsaget af frie radikaler. Cellene kan derfor blive beskadiget, din aldring kan påvirkes negativt, og du løber risikoen for at udvikle flere sygdomme.

Du kan også opleve neurologiske problemer såsom muskelsvaghed, nedsat balance og koordination.

For at undgå mangel på vitamin E bør du spise en næringsrig, afbalanceret og varieret kost. Hvis du mistænker, at du ikke får tilstrækkeligt med dette vitamin for at opfylde din krops behov, kan et kosttilskud anbefales.


Hvad sker der, hvis man ikke spiser E-vitamin?


Ligesom de fleste andre vitaminer og mineraler kan du få mangel på E-vitamin, men der er ikke påvist mangel hos sunde mennesker. Det kan dog forekomme, især hos personer med kronisk nedsat fedtabsorption, og også hos tidligt fødte børn i visse tilfælde. Symptomerne på mangel er mange, men som sagt er de svære at påvise hos os mennesker.

Hvis du ikke får tilstrækkeligt af vitaminet, kan det have negative konsekvenser for din generelle sundhed. Du kan for eksempel opleve oxidativ stress, hudproblemer og nedsat immunfunktion. Der kan også opstå reproduktionsproblemer, både for mænd og kvinder. Fertiliteten kan påvirkes negativt, og risikoen for komplikationer under graviditet kan øges.


Er vitamin E godt for ansigtet?


Fordelene ved vitamin E er mange, herunder dets gavnlige virkning på dit ansigt og din hud. Dette vitamin er nemlig fugtgivende og har helende egenskaber. Indtag af vitaminet kan derfor reducere risikoen for rynker og fine linjer, samt tørhed og irritation. Ikke nok med det, det kan også fungere som en naturlig solbeskyttelsesfaktor, da det mindsker risikoen for solskader.

Det er derfor på grund af dets positive virkning på hudens sundhed, at det ofte er en hovedbestanddel i forskellige hudplejeprodukter. Mange, der ønsker at drage fordel af dets virkning på huden, vælger også at supplere med et tilskud og/eller olier rig på dette vitamin.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk