Springtov - Trningstilbehr
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Springtov

Springtov er et meget velprøvet, men også undervurderet træningsredskab! Med det kan du træne både styrke og kondition samt smidighed og koordination. Brug det som opvarmning, lav en hel konditionsøvelse eller indsæt nogle hop i løbet af dagen! Der findes flere forskellige modeller, alt fra enklere varianter for begyndere til speed rope for den erfarne. Og mulighederne for træning med dette træningsredskab er uendelige. Hos os på Tillskottsbolaget finder du adskillige forskellige springtov i forskellige modeller fra flere kendte mærker!

Sorter efter
OMPU Speedrope Pro
OMPU Speedrope Pro er et hoppe reb designet til at opretholde hj hastighed gennem dens smidigt ro...
211 DKK
Kb!
Info
Speed Rope - Burpee Speed Elite 2.0
Nye & forbedrede Elite 2.0 har superlette hndtag og en letmonteret justerkugle. Et speed rope af ...
299 DKK
gForce Speed Rope
Springtov af ekstra hj kvalitet til bde motionister og professionelle!
175 DKK
Gymstick Pro Jump Rope
Godt, kvalitetsvenligt og prisbilligt springtov fra Gymstick. Det er 270 cm langt og har en juster...
91 DKK
Kb!
Info

Er hopning med springreb god træning?

Mange ser hopning med springreb som en enkel og ikke særlig krævende eller udfordrende træningsform, hvilket ikke helt er sandt. Sandheden er, at en træningssession på så lidt som 10 minutter kan være virkelig udfordrende. Med blot et redskab kan du forbedre alt fra din kondition og styrke til balance og koordination. Hastighed, varighed og sværhedsgrad? Ja, det bestemmer du selv!

Der er flere fordele ved at hoppe med springreb! Her er nogle af dem:

- Økonomisk træningsredskab! Set i forhold til de mange træningsmuligheder, det giver, er det en god og relativt billig investering. Du kan bruge det på flere forskellige måder, og det holder normalt i lang tid.

- Lille og praktisk! De er generelt små og nemme at tage med, f.eks. når du er på farten eller skal i fitnesscentret.

- Mange muligheder! Med blot et springreb kan du træne på mange forskellige måder og øve dig i styrke, koordination, kondition og meget mere. Alt dette med blot et enkelt redskab!

Hvornår skal man hoppe med springreb?

En yderligere fordel ved dette er, at du kan bruge det på mange tidspunkter! Det er dels en sjov leg for både unge og gamle, men det er også en fremragende træningsform. Med så lidt som et enkelt reb kan du træne din styrke, kondition, smidighed og koordination! Vil du forbrænde kalorier eller øve din kondition, kan du hoppe hurtigt i korte intervaller i løbet af dagen, lave intervaltræning som en træningssession eller hoppe i længere tid! På den måde udfordres din udholdenhed maksimalt. Et springreb er også en perfekt måde at opvarme kroppen på, f.eks. før en boksekamp eller en træningssession. På bare få hop bliver du varm, øver din koordination og gør dig klar til en hård træningsøkt!

Hvor mange kalorier forbrænder 10 minutter med springreb?

Når du hopper, aktiverer du flere muskler i din krop, end du måske tror. Dine lægge arbejder hårdest, men også mavemuskler, lår, skuldre og arme arbejder hårdt. Resultatet? Du forbrænder kalorier, opbygger styrke og forbedrer din kondition.

Hvad præcis 10 minutters springreb forbrænder, er svært at sige, da det afhænger af flere faktorer, herunder din hastighed, intensitet, typen af springreb og din vægt samt forudsætninger. Eksperter mener, at 10 minutters hopping kan svare til omkring 1,6 kilometers løb på cirka 8 minutter! Hvis du hopper i en rimelig høj hastighed, kan du forvente at forbrænde cirka 120 kalorier på 10 minutter, men som sagt er det meget individuelt.

Hvilket springreb skal jeg vælge?

"Det er vel bare at købe hvilket som helst," tænker du måske nu. Nå, ikke helt... Hos os finder du flere forskellige varianter, i forskellige længder, fra forskellige mærker! Men hvad adskiller dem egentlig? Hvordan ved du, hvad du skal vælge? Når du vælger et springreb, skal du først og fremmest tænke på, hvor erfaren du er med at hoppe, samt hvad du vil opnå med træningen. Der er nemlig enkle modeller, der er tilpasset begyndere, der primært vil hoppe for sjov og motion. Der er også mere avancerede springreb som f.eks. speed rope eller weighted jump ropes. Disse er specielt designet til dem, der har hopning som deres primære træningsform og ofte også konkurrerer i sporten.

En speed rope er det letteste (set ud fra vægten) springreb på markedet og er lavet for at hoppe så hurtigt som muligt. Da de er designet til at bevæge sig hurtigt i luften, er de meget lette og tynde. De er normalt lavet af en tynd vinylsnor, der er lidt skrøbelig, så speed ropes er ikke egnet til udendørsbrug, primært for indendørstræning! Hvis dit mål med hopping er at forbedre din kondition og fodarbejde, er en speed rope perfekt for dig!

Mange af disse speed ropes er også justerbare, hvilket betyder, at du kan tilpasse længden til dig. At have den rette længde er afgørende for god hopping, uanset om du er nybegynder eller erfaren. Træningen bliver optimal, du undgår at snuble i rebet ved hvert andet hop, og det bliver især sjovere! Udover justerbar længde har de også smalere håndtag og snor, alt sammen for maksimal hastighed. 

Hvor længe skal man hoppe med springreb?

Afhængigt af dit mål kan du hoppe i alt fra fem til tredive minutter! Det er almindeligt at bruge det som en opvarmning inden f.eks. en fitnessøkt eller en boksekamp, men mange bruger det også som en fuld træning.

Afhængigt af formål, erfaring og kondition kan tiden variere, og der er ingen fastsatte tider for, hvor længe du skal hoppe for at forbrænde så meget osv. Men nogle eksperter mener, at 10 minutters hopning svarer til 30 minutters løb, med andre ord er det en effektiv træningsform, der ikke kræver alt for meget tid.

Hvor ofte skal man hoppe med springreb?

Det gode ved hopning med springreb er, at det kan bruges på så mange måder og af så mange! Du kan tilpasse, udvikle og variere det. Du kan hoppe alene, med armene krydset, samtidig med at du løfter knæene eller hvorfor ikke sammen med en ven? Du kan bruge det som opvarmning, som afslutning på en træningsøkt eller hvorfor ikke udvikle det til en rigtig svedig træning?

Hvis du tænker på at bruge det som opvarmning for at få din krop blød og varm, kan 5-15 minutter være tilstrækkeligt. Hvis du derimod vil udvikle det til en solid træningsøkt, kan du holde det i 30 minutter. Hvis du er nybegynder, anbefaler vi at hoppe i op til 5 minutter, 2-4 gange om ugen. Ved at starte småt kan du gradvist opbygge din krop med hensyn til både styrke, koordination og udholdenhed. Efter et par uger kan du avancere og øge til 15 minutter, 2-4 gange om ugen, for til sidst at hoppe i en hel 30 minutter flere gange om ugen.

Hvad er et speedreb?

Et speedreb er det letteste (set ud fra vægten) springreb på markedet og er lavet for at hoppe så hurtigt som muligt. Da de er designet til at bevæge sig hurtigt i luften, er de meget lette og tynde. De er normalt lavet af en tynd vinylsnor, der er lidt skrøbelig, så speed ropes er ikke egnet til udendørsbrug, primært for indendørstræning! Hvis dit mål med hopping er at forbedre din kondition og fodarbejde, er en speed rope perfekt for dig!

Mange af disse speed ropes er også justerbare, hvilket betyder, at du kan tilpasse længden til dig. At have den rette længde er afgørende for god hopping, uanset om du er nybegynder eller erfaren. Træningen bliver optimal, du undgår at snuble i rebet ved hvert andet hop, og det bliver især sjovere! Udover justerbar længde har de også smalere håndtag og snor, alt sammen for maksimal hastighed. 
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk