Bonusser
XGainers & Restitution
Gainers bidrager, takket være balancen mellem kulhydrater og protein, ikke kun til at genopbygge kroppens energireserver, men sikrer også effektiv reparation af muskelvævet efter en hård træning, og dermed understøtter maksimal muskelvækst. Da de ofte indeholder et betydeligt antal kalorier, associeres de ofte med vægtøgning (og ikke altid i form af muskler). Uønskede kilo behøver dog ikke at følge med, hvis du blot sørger for at vælge den gainer, der passer bedst til dig!
Sorter efter
MuscleTech Mass-Tech er en kvalitetsgainer, der indeholder hele otte forskellige kulhydratkilder o...
Mutant er et velkendt firma, hvis kosttilskud findes i flere lande. Med Mutant Mass XXXtreme har f...
Optimum Nutrition Serious Mass er en kalorieholdig gainer, der indeholder over 1250 kalorier pr. p...
Faring har udviklet Vegan Meal, et produkt helt uden animalske produkter, som i stedet baserer sit...
Ultimate Recovery Complex er en avanceret valleprotein- og kulhydratformel beriget med Optipep, L-...
Det siges, at rigtig mad altid er bedre end kosttilskud, men nu findes der rigtig mad som kosttils...
471 DKK
Hvad er en gainer?
Under træning udsættes kroppen for påvirkninger i form af ydre belastning, og dette fører til skader i muskelvævet. Det kan lyde dramatisk, men det er præcis, hvad der sker under blandt andet styrketræning. Vi nedbryder musklerne ved at udsætte dem for stress, og kroppen reagerer senere ved at genopbygge og tilpasse sig. Forudsat at vi muliggør dette, det vil sige, ved at give kroppen tid til restitution og sikre, at den har tilstrækkelig ernæring til at muliggøre så effektiv restitution som muligt. Sidstnævnte kan en gainer utvivlsomt hjælpe os med! En gainer er altså et kosttilskud i pulverform, der primært består af kulhydrater og protein. Sammensætningen af høj kvalitet protein og store mængder let absorberbare kulhydrater er, hvad der giver kosttilskuddet dets status som et selvfølgeligt tilskud blandt seriøse bodybuildere. En gainer direkte efter træning vil ikke kun kompensere for den muskelnedbrydning, der er startet under selve træningsøkten, men også forsyne kroppen med næring, som den kan have gavn af i lang tid fremover.
Hvorfor tager man en gainer?
De primære årsager til at indtage en gainer er vægtøgning, øget muskelmasse og/eller forbedret restitution. Den fællesnævner for alle disse tre er behovet for kulhydrater! Det er af den simple grund, at kulhydrater spiller en så stor rolle i netop denne type produkter.
En gainer indtages primært af personer, der har svært ved at tage på i vægt. Ved hjælp af en gainer kan du på en enkel måde øge dit daglige energiindtag og lettere komme i et kalorieoverskud og dermed lettere tage på i vægt. Det er dog vigtigt at huske på, at en gainer ikke er nødvendig for at tage på i vægt; det er et kosttilskud og ikke noget, vores krop absolut skal have. Dog kan en gainer være et praktisk og omkostningseffektivt tilskud ud over den daglige kost!
Der er imidlertid flere formål med at indtage en gainer end at ønske at tage på i vægt. En gainer består, som tidligere nævnt, primært af protein og kulhydrater. Protein optimerer vores muskelopbygning, mens kulhydrater hurtigt og grundigt fylder vores musklers energidepoter op! Både protein og kulhydrater er livsnødvendige næringsstoffer for os mennesker, og ikke mindst vigtige for dig, der er fysisk aktiv og ønsker at opbygge og/eller bevare muskelmasse. En gainer kan for eksempel indtages som et næringsrigt mellemmåltid efter hård træning eller mellem måltiderne.
En myte omkring gainere er, at de kun kan indtages efter styrketræning. Dette er ikke sandt! En gainer indeholder som sagt primært kulhydrater og protein, to næringsstoffer, der findes i flertallet af alle fødevarer, vi spiser, og som er vigtige for os alle, uanset træningsform. Du kan derfor indtage en gainer både efter en konditionsøvelse og en styrketræning.
Hvad indeholder en gainer?
Selvom forskellige producenter tilbyder varierende indhold, adskiller næringsværdien sig ikke markant. En klassisk gainer har normalt omkring 400 kalorier pr. portion. Langt hovedparten af disse kalorier udgøres af hurtige kulhydrater, normalt i form af maltodextrin. Det mest almindelige er, at disse kulhydrater ledsages af valleprotein (Whey), som er et mælkeprotein, der har stor betydning for muskelopbygning.En typisk gainer, uanset producent, indeholder normalt omkring 400 kalorier fordelt på 60-70 gram kulhydrater, 25 gram protein og en mindre mængde fedt. Kreatin er også en almindelig ingrediens på grund af dets vel dokumenterede præstationsfremmende virkning.
Hvad er forskellen på en gainer og et produkt til restitution?
Et produkt til optimeret restitution forveksles ofte med en gainer, hvilket ikke er helt forkert. Årsagen er, at de simpelthen minder meget om hinanden og har flere fælles ingredienser. En gainer indeholder primært kulhydrater, og det samme gør et produkt til optimeret restitution. Protein, normalt i form af valleprotein, findes også i begge disse kosttilskud. Forskellen er, at der i en gainer normalt bruges valleprotein-koncentrat, mens valleprotein-isolat er mere almindeligt i et produkt til restitution. Derudover indeholder en gainer normalt også kreatin, i modsætning til restitution-produkter, der ofte indeholder aminosyrer og/eller vitaminer og mineraler.
Selv mængden af kulhydrater adskiller sig ofte. En gainer indeholder betydeligt flere hurtige og/eller langsomme kulhydrater end et restitution-produkt. Derfor indeholder en gainer normalt også flere kalorier!
Bør jeg vælge en gainer eller et produkt til restitution?
Er dit mål at øge din muskelmasse, optimere din restitution og tage på i vægt, er en gainer det rigtige produkt for dig! Dette kosttilskud indeholder masser af kulhydrater og dermed energi! Energi, der både fremmer muskelopbygning og vægtforøgelse. Hvis du derimod ønsker at øge din muskelmasse og optimere din restitution, men ikke har til hensigt at tage på i vægt, er et produkt til optimeret restitution det rigtige for dig. Begge kosttilskud ligner hinanden meget, og udvalget i dag er stort. Så uanset hvad dit mål er med din træning, er der noget for dig!Hvor mange gange om dagen skal man drikke en gainer?
Spørgsmålet om, hvor mange gange om dagen man skal drikke en gainer, er svært at besvare, da det afhænger af flere faktorer. Blandt andet afhænger det af dig, din vægt, livsstil, spisevaner, mål med træningen osv.
En anden faktor, der spiller ind, er selvfølgelig produktet. Der er i dag et enormt bredt udvalg af denne type produkter, nogle er meget ens med hensyn til indhold, energimængde osv., mens andre adskiller sig. Der findes for eksempel nogle, der indeholder omkring 300 - 400 kalorier pr. anbefalet portion, mens andre indeholder over 1000 kalorier pr. deres anbefalede portion. På alle produkter er der også angivet anbefalet daglig indtagelse. For flertallet af dem anbefales normalt 1-2 portioner om dagen, en mellem to måltider og en efter træningen.
Hvornår skal man tage sin gainer?
Hvornår man skal tage sin gainer varierer også afhængigt af mål, osv. Men normalt og også anbefalet er at drikke den efter afsluttet træning. Hvorfor det? Jo, for at optimere din restitution til det maksimale, bør du drikke den inden for 30 minutter efter afslutningen af din træningsøkt.
Da disse produkter indeholder så meget energi som de gør, betyder det ofte, at der er ret meget pulver, mange gange betydeligt mere end i en klassisk proteinshake med valleprotein (Whey). Derfor kan det nogle gange føles for voldsomt at drikke en hel portion lige efter træningen. Det, du kan gøre i så fald, er at dele portionen op i to og sprede den ud, så det ikke er så meget på én gang, og det er lettere for dig at få det ned. Har du en høj energiomsætning og træner med det formål at øge din muskelmasse, kan du tage en portion efter din træning og en anden senere på dagen. På den måde sikrer du, at din krop altid er fyldt med både kulhydrater og protein.
Hvad skal man spise for restitution?
Nøglen til at opnå resultater fra træning er meget mere end bare at træne hårdt. Selvfølgelig kræves det, at du udfordrer dine muskler og træner hårdt, korrekt og konsekvent, men også kost og restitution er afgørende. Det er først, når du spiser en ernæringsrig kost og har en optimal restitution, at resultaterne virkelig kommer.
Hvordan optimerer jeg min restitution? tænker du måske nu. Jo, først og fremmest handler det om, hvad du stopper i dig. Det er gennem kosten, din krop får de næringsstoffer, den har brug for for at kunne restituere optimalt. Begynd med at se på din kost som helhed. Får du tilstrækkeligt med både protein, kulhydrater og fedtstoffer? Spiser du regelmæssigt? Hvordan spiser du før og efter træningen?
Hvad du spiser før og efter træningen har stor betydning for, hvor godt din krop kan restituere. Her kan et kosttilskud, der er specielt udviklet til at optimere din restitution, være til stor hjælp! På den måde kan du sikre dig, at du får alt, hvad din krop har brug for, for at kunne fylde op igen.