Kb MCT hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

MCT

MCT er en forkortelse for det engelske Medium Chain Triglycerides og en unik form for fedt, der er blevet bevist at have en række positive sundhedseffekter. Blandt andet kan indtag af det øge dine energiniveauer, UDEN at energien lagres som fedt i kroppen. Dette gør fedtsyren unik og meget populær, især blandt fitnessatleter! Det, der giver den disse unikke egenskaber, er dens korte kædelængde i sammenligning med fedtsyrer som f.eks. Omega-3 og 6. MCT er derfor et populært kosttilskud blandt personer, der træner og/eller er på diæt. Hos os på Tillskottsbolaget finder du et bredt udvalg!
Sorter efter
2 x Mutant Core Series MCT Oil, 946 ml
25
Uanset om du er på en speciel diæt eller vil have et ekstra kick til din træning, e...
471 DKK (627 DKK)
Pureness MCT-olja, 500 ml
MCT str for mellemkdede fedtsyrer. MCT-Olie fra Pureness er lavet af kokosolie, der derefter er ...
125 DKK
Mutant Core Series MCT Oil, 946 ml
25
Uanset om du er på en speciel diæt eller vil have et ekstra kick til din træning, e...
235 DKK (314 DKK)
Kb!
Info

Hvad er MCT?


MCT-olie er en type olie, der består af Medium Chain Triglycerides og er mellemstore vegetabilske fedtsyrer. Olien fremstilles hovedsageligt fra kokosolie og palmeolie. Som nævnt består den af mellemstore kæder (8-10 kulstofmolekyler) af fedtsyrer. Det er disse kæder, der giver olien dens unikke egenskaber. MCT kan absorberes direkte i maven og omdannes derefter til energi. På ingen tid!

Mere specifikt omdannes fedtsyrerne til ketoner, der frigives og transporteres i blodet rundt i kroppen og giver os energi hurtigt. Dette adskiller den fra andre fedtsyrer, da de fleste ikke optages så hurtigt i kroppen og heller ikke faktisk stimulerer fedtforbrænding, hvilket denne olie gør!


Hvad er MCT godt for?


Fordele og positive virkninger af MCT-fedtsyrerne er mange! Den primære og måske mest åbenlyse fordel er, at kroppen optager det direkte og bruger det som energi. Af denne grund er det ekstremt fordelagtigt for dig, der træner og ønsker et energitilskud. Det optages lige så hurtigt som kulhydrater, men indeholder DOBBELT så meget energi pr. gram som kulhydrater. Dette betyder, at MCT-olien kan indtages både før og efter træning. Selv atleter inden for udholdenhedssport kan med fordel bruge dette, da det kan hjælpe med at spare glykogen i musklerne og dermed øge udholdenheden!

En anden fordel er, at fedtsyrerne er vegetabilske, dvs. de udvindes ikke fra dyr eller andre animalske produkter. Så selv hvis du er veganer eller vegetar, kan du drage fordel af tilskuddet og alle dets sundhedsmæssige fordele. Det kan også bruges som en hurtig energikilde for dig, der følger f.eks. LCHF (Low Carb High Fat) eller KETO (ketogen kost) diæt og skal undgå kulhydrater, men har brug for energi.

MCT-olie kan også være noget for dig, der ønsker at forbrænde fedt. Blandt andet kan det mindske din appetit og dermed hjælpe dig på vej mod vægttab og fedtforbrænding. Ketonerne, som vi tidligere nævnte, dannes i processen i leveren og sender signaler til din krop om at bruge det lagrede fedt, du har, som energikilde, i stedet for at nedbryde og bruge din muskelmasse.


Hvad er forskellen mellem MCT-olie og kokosolie?


To former for olie, der ofte forveksles, er MCT-olie og kokosolie, på trods af at det er to forskellige typer fedtstoffer. En almindelig årsag til, at de forveksles, er, at MCT kan udvindes fra kokosolien. Med andre ord indeholder kokosolie Medium Chain Triglycerides, men i en meget lavere koncentration.

Så hvad er forskellen på de forskellige fedtstoffer? Da kokosolie indeholder en lavere koncentration af MCT, optages den ikke lige så hurtigt af kroppen og bruges derfor ikke lige så effektivt. Med andre ord har kokosolien også sundhedsmæssige fordele såsom øget energiniveau, reduceret inflammation osv., men i meget mindre omfang.


Hvor meget MCT om dagen?


Hvad angår mængden af MCT, der skal indtages dagligt, varierer anbefalingerne lidt, og der er egentlig ingen fastsat dosis, der anbefales til alle. Dette skyldes flere faktorer, herunder vægt og køn, men også helbredstilstand og aktivitetsniveau samt formålet med indtaget.

Den generelle anbefaling med hensyn til dosering er omkring en teskefuld til 1-2 spiseskefulde. Det er almindeligt at starte med en teskefuld om dagen og derefter gradvist øge til en eller to spiseskefulde.

Læs altid producentens anbefalinger om brug og dosering og øg gradvist.


Hvordan spiser man MCT-olie?


Denne olie har flere anvendelsesmuligheder, og mulighederne er flere, end du tror! Selvfølgelig kan den indtages som den er, i henhold til den anbefalede dosis, du finder på produktet.
Det er almindeligt at tilføje MCT-olie til f.eks. din kaffe eller te, dine bagværk, pasta, salater, drinks eller smoothies. Desuden tåler olien varme meget godt og kan derfor med fordel anvendes i madlavning som et sundere alternativ til andre typer fedtstoffer. Men vi anbefaler altid, at du starter med den anbefalede dosering på produktet, uanset hvordan du vælger at indtage olien. Dette for at opnå de bedste resultater!

Så prøv dig frem og se, hvordan du foretrækker at indtage din MCT-olie. Mulighederne er som sagt mange!


Hvornår skal man tage MCT-olie?


Der er ingen specifik tidspunkt for, hvornår du skal indtage MCT-olie, det kan faktisk indtages når som helst på dagen. Nogle producenter anbefaler at tage det i forbindelse med et måltid, fordi det kan øge din mæthed. Dette kan være fordelagtigt for vægttab. Andre producenter anbefaler at tage det før træning, da det kan have positive effekter på energi, udholdenhed og præstation.

Det er også almindeligt at indtage det om morgenen ved at tilsætte det til din kaffe.


Kan man overdosere MCT-olie?


Præcis som med alle kosttilskud og fødevarer kan MCT-olie overdoseres. Olien er meget kaloririg, og hvis du indtager for meget af det, kan det have den modsatte effekt og føre til vægtøgning i stedet for vægttab. Overdosering kan også resultere i bivirkninger som diverse maveproblemer.

Så følg altid producentens anbefalinger og begynd med en lavere dosis, inden du gradvist øger den.


Hvorfor MCT-pulver?


MCT fås i flere forskellige former, hvor flydende olie er den mest almindelige. Men det findes også i pulverform! Fedtstofferne er blevet konverteret til pulver, uden at miste de positive virkninger af kosttilskuddet. Faktisk foretrækker mange pulverformen frem for den flydende, netop fordi det er praktisk, når du er på farten!

Der er også nogle fordele ved at vælge pulverformen, herunder længere holdbarhed og nemmere dosering. Desuden er risikoen for fordøjelsesproblemer mindre. Så hvis du oplever, at din krop har svært ved at fordøje MCT-olie, kan det være en god idé at prøve pulveret i stedet.

Ofte indeholder disse produkter også andre ingredienser som protein og/eller fibre. Dette giver produktet et lavere kalorieindhold og kan også give en yderligere øget mæthedsfornemmelse, noget som mange værdsætter.


Kan man tage MCT-olie om aftenen?


Som nævnt tidligere er der ingen fast anbefaling om, hvornår du skal indtage MCT. Det afhænger af flere faktorer, herunder formålet med indtaget. Ønsker du ekstra energi til træningsøkten? Så kan det være fordelagtigt at indtage det lige før træning. Ønsker du at forbedre din mæthedsfornemmelse? Tag det i forbindelse med et måltid! Ønsker du at forbedre din søvnkvalitet? Tag det, før du går i seng!

Årsagen til, at kosttilskuddet med fordel kan indtages om aftenen, er netop dets påvirkning af søvnen. Fordi det fremmer produktionen af ketonlegemer, som blandt andet kan sænke dine niveauer af stresshormoner og give dig en dybere og bedre søvn.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk