Kb ZMA hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

ZMA

ZMA er et kosttilskud, der består af zink og magnesium, ofte i kombination med vitamin B6. Takket være dets mange positive virkninger på både præstationsevne, restitution, immunsystem og søvn er det et gavnligt supplement, især for fysisk aktive personer. Det kan øge dine naturlige testosteronniveauer, styrke immunsystemet og maksimere din restitution. Ved at vælge et ZMA-tilskud får du både zink og magnesium samt vitamin B6, uden at skulle købe tre forskellige produkter. Praktisk og prisvenligt. Hos os på Tillskottsbolaget finder du adskillige forskellige ZMA-tilskud!
Sorter efter
SOLID Nutrition ZMA, 90 caps
ZMA - Zink, Magnesium og Vitamin B6 i et enkelt tilskud! 
117 DKK
Kb!
Info
Star Nutrition ZMA, 90 caps
ZMA - Star Nutritions ZMA er et velafbalanceret og meget populært kosttilskud med zink og mag...
125 DKK
Kb!
Info
2 x SOLID Nutrition ZMA, 90 caps
10
ZMA - Zink, Magnesium og Vitamin B6 i et enkelt tilskud!  Her til nedsat pris!
211 DKK (234 DKK)
Chained Nutrition ZMA Night, 140 caps
ZMA Night Hardcore fra Chained Nutrition indeholder udover de vigtige mineraler zink og magnesium ...
219 DKK
Kb!
Info
Mutant Core Series ZM8+, 90 caps
25
ZMA er et af de mest populære kosttilskud, siden det blev introduceret i begyndelsen af 90'er...
123 DKK (164 DKK)
Kb!
Info
5% Nutrition CORE ZMA, 90 caps
5% Nutrition Core ZMA® er designet til at fremme atleters restitution ved at genoprette nivea...
235 DKK
Chained Nutrition ZMA Hardcore, 160 caps
ZMA Hardcore fra Chained Nutrition indeholder de vigtige mineraler zink og magnesium + vitamin B6!...
219 DKK
Kb!
Info
Fairing ZMA, 90 caps
ZMA er et vitamin-/mineraltilskud indeholdende magnesium, zink og vitamin B6 i let absorberbar form.
101 DKK
Kb!
Info
Elit Nutrition ZMA, 90 caps
ZMA fra Elit Nutrition, et kosttilskud med zink, magnesium og vitamin B6. ZMA er et af de mest pop...
133 DKK
Kb!
Info
Scitec Nutrition ZMB6, 60 caps
ZMB6 er et kosttilskud med de tre vigtige mineraler/vitaminer Zink, Magnesium og Vitamin B6. For n...
117 DKK
Kb!
Info
BioTechUSA ZMB, 60 caps
ZMB er et kosttilskud fra Biotech USA, der indeholder zink, magnesium og vitamin B6. Der kræv...
117 DKK
Kb!
Info
Swedish Supplements ZMA+, 120 caps
ZMA Mineral Support System, et kosttilskudd fra Swedish Supplements inneholder en blanding av vita...
180 DKK
Kb!
Info
Optimum Nutrition ZMA, 90 caps
ZMA, et kosttilskud fra Optimum Nutrition, er en kombination af zink, magnesium og vitamin B6.
227 DKK
Prime Nutrition ZMA, 60 caps
ZMA - Zink, magnesium og B6-vitamin i et enkelt tilskud!
117 DKK
Kb!
Info

Hvad er ZMA?

ZMA er et kosttilskud, der består af de to livsvigtige mineraler zink og magnesium. Tilskuddet er ofte også beriget med vitamin B6 for at maksimere optaget af mineralerne.
Det er især populært blandt idrætsudøvere, bodybuildere og andre meget fysisk aktive personer. Dette skyldes, at alle ingredienserne i disse produkter er vigtige for både muskelopbygning, proteinmetabolisme, restitution og energiproduktion. Mange bruger dette tilskud med det formål at øge deres muskelmasse, maksimere restitutionen og/eller forbedre deres søvn.

Hvad er zink?

Zink er et mineral, der er involveret i tusindvis af vigtige og vitale funktioner i kroppen. Det findes naturligt i kød, mejeriprodukter, fuldkornsprodukter og indmad. Men også muslinger, nødder og ost er gode kilder til dette stof.
Mineralet udfører mange vigtige funktioner i menneskekroppen og er blandt andet vigtigt for celledeling, stofskifte og hormonregulering. Det fungerer også som en antioxidant, bekæmper oxidativt stress og har en vigtig funktion i immunsystemet. Kort sagt er det nødvendigt for næsten alle stofskifteprocesser. Derudover er det også nødvendigt for at opretholde normal synsfunktion, hud, hår, negle og knogler.
Med andre ord er det et livsvigtigt mineral for os mennesker, især for dem der er fysisk aktive og træner for at forbrænde fedt og opbygge muskler. På trods af dette er det relativt almindeligt at udvikle en mangel på dette mineral, hvilket kan medføre en række sundhedsproblemer. Nogle mere alvorlige end andre.

Hvad er magnesium?

Magnesium er et mineral, en livsvigtig sådan. Faktisk er det det vigtigste mineral for os mennesker. Det er involveret i mere end 300 biokemiske processer i vores krop og spiller en stor, afgørende rolle i de fleste af dem. Vi finder det primært i knogler, muskler og væv i vores krop.
Det er også et vandopløseligt stof. Hvad det betyder er, at det optages ved kontakt med vand og derefter udskilles gennem urinen. Hvad der er specielt ved disse vandopløselige stoffer er, at de lagres dårligere, da de ikke binder sig til fedt i kroppen og optages i tarmen. Da dette stof ikke lagres særlig godt i vores krop, er vi nødt til at tilføre det kontinuerligt. Dette gør vi gennem det, vi spiser og drikker, og/eller gennem kosttilskud.

Hvad er ZMA godt for?

Sundhedsfordelene ved ZMA er mange, og vi har alle brug for at få tilstrækkelige mængder af både zink og magnesium samt vitamin B6 dagligt. Hvis vi ikke får det, kan vores kroppe ikke fungere korrekt, og ting som immunsystemet og søvn kan påvirkes negativt. Nedenfor har vi listet eksempler på, hvad tilskuddet er godt for:
- Musklerne. Alle mineralerne i dette kosttilskud er meget vigtige for både muskelopbygning og restitution. Ved at tage et tilskud af disse mineraler kan du øge din styrke og præstation samt forbedre restitutionen og muskelopbygningen.
- Immunsystemet. De to ingredienser, zink og vitamin B6, er begge vigtige for, at vores immunsystem fungerer korrekt. Uden dem kan det forstyrres, og et indtag kan hjælpe vores krop med at beskytte sig mod infektioner og forskellige sygdomme.
- Søvn. ZMA består i høj grad af det vigtige mineral magnesium. Et mineral, der er kendt for, men måske frem for alt sin positive indflydelse på søvn. Det kan for eksempel reducere stress og angst, hjælpe dig med at slappe af, falde i søvn lettere og sove bedre. Af denne grund anbefales det at tage det om aftenen.
Yderligere sundhedsfordele inkluderer øget libido, energi og humør, samt sunde testosteronniveauer. Ved at øge dine naturlige testosteronniveauer kan du øge muskelopbygningen og opnå bedre træningsresultater.
Reduktion af kramper og rystelser er også blevet dokumenteret med daglig indtagelse af dette tilskud. Så hvis du for eksempel har problemer med muskelafslapning, kan det mindske dine rystelser, spændinger og kramper.

Skal man tage ZMA på tom mave?

Skal? Nej. Der er intet, der siger, at du skal tage dit ZMA-tilskud på tom mave, men der er absolut anbefalinger om at gøre det. Dette skyldes, at optagelsen da maksimeres, og din krop absorberer derfor mineralerne så meget som muligt. Hvis du tager det sammen med mad, kan optagelsen nemlig hæmmes. Især zink og magnesium kan konkurrere med mineralerne i den mad, du spiser, og optaget mindskes.
Det er almindeligt at tage det lige før sengetid. Der er sandsynligvis gået nogle timer, siden du spiste, og din krop kan optage så meget som muligt.

Hvornår skal man tage ZMA?

En grundregel for kosttilskud er, at vitaminer tages om morgenen, og mineraler om aftenen. Dette skyldes, at mineraler generelt fungerer bedst i hvile, og mange gange kan de også have en beroligende effekt. Så med det sagt bør ZMA tages om aftenen, lige før sengetid!
En stor grund til dette er, at magnesium kan hjælpe dig og dine muskler med at slappe bedre af og egner sig derfor godt til at tage inden sengetid. Det er også det mineral, der giver tilskuddet dets positive virkning på forbedret restitution og øget muskelopbygning samt forbedret søvnkvalitet.
Vigtigt at huske, når du tager ZMA, er at undgå at tage det i forbindelse med calciumrige fødevarer eller kosttilskud, da calcium kan hæmme og/eller forringe optagelsen af de aktive stoffer i ZMA; det vil sige zink og magnesium.

Kan man tage magnesium og zink samtidigt?

Både magnesium og zink er vigtige mineraler for vores krop. Begge er nødvendige for vores muskler, vores immunsystem, vores restitution og vores søvn. Så det er helt i orden at tage dem sammen. Faktisk kombineres de ofte i kosttilskud, såsom ZMA. Ikke kun det, de kan også forbedre hinandens optagelse og effektivitet.

Hvor meget ZMA skal man tage?

Da ZMA er et komplekst tilskud med to forskellige mineraler og et vitamin, findes der ingen anbefalet daglig dosis fastsat af fødevarestyrelsen. Ifølge fødevarestyrelsen er den anbefalede daglige dosis for zink 7 og 9 milligram for henholdsvis kvinder og mænd, og magnesium er 280 og 350 milligram for henholdsvis kvinder og mænd. I flertallet af ZMA-tilskuddene på markedet finder vi omkring 15-30 mg zink og 300-500 mg magnesium pr. dosis.
Det mest almindelige og enkleste er selvfølgelig at købe et færdigt kosttilskud med zink, magnesium og vitamin B6, det vil sige ZMA. Men hvis du foretrækker at dosere dine vitaminer og mineraler selv, kan du selvfølgelig købe stofferne separat. Dette kan for eksempel være en god idé, hvis du tænker økonomisk eller bare ønsker at dosere stofferne selv! Det kan jo være, at du vil have dobbelt så meget zink som der er i et færdigt produkt, halvt så meget magnesium eller ingen vitamin B6. Ved at købe stofferne separat kan du dosere helt efter eget ønske, selvom det desværre er lidt mere besværligt!

Er ZMA godt for træning?

En af de vigtigste grunde til, at ZMA er et så populært kosttilskud, er, at det menes at kunne øge muskelvæksten. Når man taler om muskelopbygning, er hormonet testosteron ofte involveret, fordi jo mere testosteron du har i din krop - jo mere muskelmasse kan du bygge, for at sige det simpelt. Studier har vist, at høje niveauer af zink i vores krop øger produktionen af testosteron, men det samme gælder omvendt; lave niveauer kan resultere i nedsat produktion. Ved at supplere med et tilskud kan du øge dine naturlige testosteronniveauer og dermed positivt påvirke din muskelvækst!
Muskel funktionen er også afgørende, når det kommer til at bygge muskler og øge muskelvæksten. For at opretholde en god muskelfunktion er gode niveauer af både zink og magnesium væsentlige. Hvis vi ikke får nok af disse, kan vores muskelfunktion forringes, ligesom vores præstationsniveau. Fysisk aktivitet kan også øge metabolismen af netop disse to mineraler yderligere, og derfor kan et tilskud være særlig vigtigt for fysisk aktive personer.
For at opbygge muskler kræves det naturligvis, at man belaster musklerne og spiser tilstrækkeligt med protein, men man må ikke glemme søvn og restitutionen. Restitutionen er ekstremt vigtig for at maksimere muskelopbygning og præstationsniveau. Et tilskud af ZMA kan få dig til at falde i søvn lettere, sove dybere og vågne mere udhvilet op! På den måde maksimerer du din krops og især dine musklers restitution og giver dig selv de rette forudsætninger for at kunne maksimere din muskelvækst!
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk