Kb Citrullin hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Citrullin

Citrulin er en substans, der er meget interessant for dem, der dyrker hård træning, især tung styrketræning. Det er en ikke-essentiel aminosyre, hvilket betyder, at kroppen kan syntetisere den selv, i modsætning til essentielle aminosyrer, der konstant skal tilføres udefra. Den udfører mange funktioner i kroppen, især når det kommer til dens indvirkning på det, vi kalder "muskelpres" eller "muskelpumpe," og musklernes evne til at udføre arbejde over længere tid. Hos os på Tillskottsbolaget finder du adskillige forskellige kosttilskud med citrullin!
Sorter efter
SOLID Nutrition L-Citrulline, 240 g
20
SOLID Nutrition L-CITRULLIN indeholder 100% rent L-citrullin i pulverform, en aminosyre som blandt...
188 DKK (235 DKK)
Kb!
Info
Swedish Supplements L-Citrulline Malate, 250 g
Swedish Supplements Citrulline Malate er et kosttilskudd for den seriøse atleten! Ren citrull...
219 DKK
Kb!
Info
Strength N.O. Extreme, 180 caps
N.O Extreme fra STRENGTH indeholder aminosyrerne arginin og citrullin, som længe har vær...
211 DKK
Kb!
Info
2 x SOLID Nutrition Citrulline Malate, 250 g
17
SOLID Nutrition CITRULLINE MALATE indeholder 100% citrullinmalat i pulverform. L-citrullin bundet ...
313 DKK (376 DKK)
2 x SOLID Nutrition L-Citrulline, 240 g
20
SOLID Nutrition L-CITRULLIN indeholder 100% rent L-citrullin i pulverform, en aminosyre, der bland...
376 DKK (470 DKK)
SOLID7653434 x SOLID Nutrition Citrulline Malate, 250 g
17
SOLID Nutrition CITRULLINE MALATE indeholder 100% citrullinmalat i pulverform. L-citrullin bundet ...
626 DKK (751 DKK)
Star Nutrition Citrullin Malate, 240g
Citrullin Malate - Klassisk og effektiv prstationsforbedrer bestende af 98% citrullinmalat. ger...
172 DKK
Kb!
Info
BioTechUSA Citrulline Malate, 90 caps
L-Citrullin kapsler fra BioTechUSA til muskelopbygning og ekstra pumpe.
156 DKK
Kb!
Info
4 x SOLID Nutrition L-Citrulline, 240 g
20
SOLID Nutrition L-CITRULLIN indeholder 100% rent L-citrullin i pulverform, en aminosyre, der bland...
751 DKK (940 DKK)
SOLID Nutrition Citrulline Malate, 250 g
17
SOLID Nutrition CITRULLINE MALATE indeholder 100% citrullinmalat i pulverform. L-citrullin bundet ...
156 DKK (188 DKK)
Kb!
Info
5% Nutrition CORE L-Citrulline 3000, 60 serv.
Citrullin med ekstra tilsat glycerol for optimal pumpeeffekt.
Perfekt at tilsætte til valgfr...
235 DKK

Hvad er citrullin?

Der tales ofte om aminosyrer i generelle vendinger, og man glemmer let at adskille de forskellige komponenter og deres respektive egenskaber og funktioner. Dette er en skam, især når supplerende indtagelse af enkelte aminosyrer kan være netop det, der tager din træning og resultater til det næste niveau. L-citrullin er et eksempel på en aminosyre, der ofte overses. Navnet stammer fra det latinske ord citrullus, hvilket betyder vandmelon, og det var derfra, stoffet først blev isoleret.
Citrullin omsættes i kroppen til arginin og senere kvælstofoxid. Kvælstofoxid, NO, er en gas, der er vigtig for blandt andet immunforsvaret, nervesystemet og ikke mindst blodcirkulationen. Kvælstofoxid deltager blandt andet i vasodilation, hvor kroppens blodkar udvider sig og dermed understøtter transporten af både blod og ilt til de arbejdende muskler. Denne øgede ilt- og blodstrøm er af største betydning for at kunne præstere på dit absolutte maksimum og for at fremme restitutionen efter træning så hurtigt og effektivt som muligt.
Aminosyren indgår også i kroppens energiomsætning, kaldet citronsyrecyklusen (eller Krebscyklusen eller trikarboxylsyracyklusen). Dette er en serie biokemiske reaktioner, hvor cellerne udvinder brugbar energi fra forskellige næringsstoffer, også kaldet celleånding. Det er også her, citrullin omdannes til arginin, og produktionen af kvælstofoxid øges i næste trin.

Hvad er Citrulline malate?

Citrullin findes i flere forskellige former, og i dag kan du finde separate kosttilskud med citrullin i form af L-citrullin og citrullin-malat, men det er også en almindelig ingrediens i PWO'er. PWO er en forkortelse for Pre Workout og er et kosttilskud, der indtages lige inden træning med det formål at øge præstationsevnen og hæve udmattelsesgrænsen.
Mange producenter vælger at kombinere L-citrullin med malat, som er en saltforbindelse, der bruges til at stabilisere formularen og dermed optimere effekten. Denne stabilisator letter kroppens evne til at optage aminosyren så hurtigt som muligt under de forskellige kemiske processer, der arbejder på at nedbryde det.
Uanset om du vælger et rent tilskud eller indtager det som en form for præstationsforstærker, vil du med stor sandsynlighed kunne træne både længere og hårdere og dæmpe muskeltræthed og mælkesyre lidt på fremtiden. Også muskelpresset, eller "pumpet", som ofte følger med, værdsættes af mange.

Hvad er citrullin godt for?

Fordele ved denne ikke-essentielle aminosyre er mange! Den er kendt for sin evne til at reducere mælkesyren under hårde træningspas, men også hvordan den øger vores udholdenhed og muskelpumpe. Et kosttilskud med citrullin er derfor fremragende for dig, der dyrker hård træning, som f.eks. crossfit, styrkeløft eller en anden form for styrketræning. Det er et velundersøgt kosttilskud, der blandt andet har vist sig at kunne øge kroppens præstationsevne under højintensiv træning samt reducere træningsømheden bagefter.
Dette er altså et tilskud for dig, der vil tage din træning til næste niveau og virkelig optimere dine resultater. Ved at øge din præstationsevne, træne hårdere og længere samt maksimere din restitution kan du opnå bedre resultater.
Hvis du ønsker at øge følelsen af, at musklerne skal sprænge af pumpen, så er dette også et tilskud for dig! Takket være dens evne til at øge produktionen af kvælstofoxid udvider blodkarrene sig, og musklerne får maksimal ilt, hvilket blandt andet giver en følelse af muskelpumpe. Muskelpumpe er en følelse, mange stræber efter under en træning, selvom det ikke rigtig har noget at gøre med hverken præstationen eller resultaterne, men at det er en skøn følelse, der giver en ekstra boost til selvtilliden, det kan vi ikke benægte.

Hvad er forskellen mellem L-citrullin og citrullinmalat?

Man kunne måske tro, at forskellene mellem disse to er meget små, men netop malat, som tilsættes, er en stor komponent i citronsyrecyklussen, som er en af kroppens processer til at producere energi. Øgede niveauer af malat kan derfor føre til forbedret præstation og øget energi, da det hjælper med at genopbygge ATP, kroppens energi, der kan sammenlignes med et genopladeligt batteri.
Der er ikke mange undersøgelser, hvor man har sammenlignet disse to, men i de fleste undersøgelser af præstation har man testet citrullin malat, og de viser, at det ser ud til at være vinderen for at opnå de bedste resultater. Begge har deres styrker, men det ser ud til, at denne form giver bedre præstation og pumpe, mere effektiv tid i fitnesscentret og derfor bedre resultater. En anden fordel ved netop denne variant er, at du kan tage den 1 time før træning og få øjeblikkelig effekt, i modsætning til L-citrullin, der viser sit fulde potentiale efter cirka en uges brug.

Hvor meget Citrulline per dag?

Ligesom mange andre kosttilskud med aminosyrer, enten i enkelt form eller sammensætninger som EAA (Essential Amino Acids) eller BCAA (Branched-chain Amino Acids), bør du indtage dit citrullintilskud på tom mave. Dette skyldes, at mad kan bremse og besværliggøre kroppens optagelse af aminosyren og dermed forlænge tiden, det tager for effekten at indtræffe.
Det mest almindelige er at tage tilskuddet i forbindelse med træning med henblik på dets positive indvirkning på energiniveauerne og muskelkapaciteten, men det synes også at have en god effekt inden søvn. Det kan med andre ord være værd at fordele indtaget på mindst to doser om dagen.
For at undgå over- eller underdosering bør du følge producentens anvisninger, men generelt udgør en anbefalet dosis cirka 1-3 gram før træning og/eller før sengetid for at opnå gode resultater. Nogle har også fundet det fordelagtigt at sprede indtaget i forbindelse med træning med en dosis før og en dosis efter træningen. Prøv dig frem og se, hvad der passer bedst for dig.

Hvornår skal man tage Citrulline malate?

Uanset hvilken form af aminosyren du indtager, anbefales det at tage den anbefalede dosis på 1-3 gram før træning og/eller før sengetid! Årsagen til dette er simpelthen dens positive virkninger på fysisk aktivitet og endda søvn. Ved at indtage Citrulline malate før en træning giver du dine muskler bedre betingelser for at kunne yde på topniveau hele træningen igennem. Du vil føle, at du kan træne både længere og hårdere! Hvis du tager tilskuddet i forbindelse med træning, kan du prøve at fordele indtaget og f.eks. tage en mindre dosis før træningen og en yderligere en efter. Med andre ord bør indtaget fordeles på mindst to doseringstidspunkter om dagen.
Selv hvis du ikke træner, kan du med fordel bruge denne aminosyre, f.eks. før sengetid. Ved at indtage et eller et par gram, inden du går i seng, kan du forbedre din søvn.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk