Lugtsalt - Trningstilbehr
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Lugtsalt
Lugtsalt er, præcis som navnet antyder, en form for salt, der indeholder forskellige ingredienser for at give en stærk og "stikkende" lugt. Den mest almindelige ingrediens i lugtsalt er ammoniak (ammoniumcarbonat). Når ammoniumcarbonat og salt kombineres, dannes en gas, som kan forsegles i en beholder og bruges til indånding. Ved at indånde denne stærke, stikkende lugt kan du øge dit adrenalinniveau og præstere bedre. Det er almindeligt at bruge lugtsalt til tunge løft, f.eks. inden for strongman og styrkeløft, når der er brug for en ekstra "kick"! Du finder forskellige typer af lugtsalt hos os på Tillskottsbolaget!

Sorter efter
Nordic Training Gear Luktsalt V.1
Lugtsalt V.1 indeholder en ultimativ blanding af ammoniumklorid og natriumcarbonat i en dåse ...
112 DKK

Hvad er lugtsalt?

Lugtsalt er en blanding af to kemikalier, natriumcarbonat (almindeligt salt, normalt ammoniumcarbonat). Blandingen af disse to forårsager en reaktion, der danner ammoniakgas.

 

Hvad gør lugtsalt?

Det, lugtsalt gør, er at frigive en gas, nemlig ammoniakgas. Når du indånder denne gas, irriterer den slimhinderne i din næse og lungerne. Dette udløser igen en indåndingsrefleks, hvilket får musklerne, der styrer din vejrtrækning, til at arbejde hurtigere. Resultatet af dette? Din iltoptagelse forbedres, din koncentrationsevne øges, du bliver mere "vågen" og opmærksom, og din præstationskapacitet øges.

 

Hvordan bruger man lugtsalt?

Lugtsalt bruges som en form for stimulans i forskellige sportsgrene for at øge præstationsevnen. Kort før en tung løft, en kamp eller lignende lejligheder, hvor du skal præstere på dit højeste, bruger du lugtsaltet på følgende måde:

 

  1. Ryst flasken med lugtsalt
  2. Åbn forsigtigt lugtsaltflaskens låg. Enten åbner du låget helt eller efterlader en lille sprække mellem låget og flasken.
  3. Hold flasken med lugtsalt ca. 10 cm fra din næse og indånd dybt gennem næsen.
  4. Luk lugtsaltflasken forsvarligt
  5. Præster på dit højeste!

 

Hvornår skal man bruge lugtsalt?

Der er flere lejligheder, hvor du kan bruge lugtsalt. Hvis vi går tilbage til 1800'erne, brugte man hovedsageligt lugtsalt til at vække mennesker, der var besvimet eller havde mistet bevidstheden. Det var en effektiv måde at vække folk på, og lugtsalt blev derfor primært brugt i medicinsk øjemed.

 

I dag bruges lugtsalt ikke som medicin, men derimod med det formål at forbedre præstationsevnen, give et adrenalinkick, øge iltoptagelsen og præstationskapaciteten. Lugtsalt er mest populært inden for styrkesport, herunder især styrkeløft, vægtløftning og strongman. Men det er heller ikke usædvanligt at finde lugtsalt inden for sportsgrene som brydning, ishockey og amerikansk fodbold for at øge præstationsevnen før og/eller under kampe.

 

Selv dig, der træner i fitnesscenter, kan bruge lugtsalt inden tunge løft. Mange bruger lugtsalt, før de forsøger sig med en ny personlig rekord (PR) i særligt tunge løft.

 

Hvorfor bruger man lugtsalt?

Den primære årsag til at bruge lugtsalt, uanset i hvilken situation, er den øgede præstationsevne og adrenalinkicket, det giver! Det er en hurtig og nem måde at præstere bedre på øjeblikkeligt uden at skulle tage kosttilskud ti minutter før løftet.

 

Hvordan føles lugtsalt?

Lugtsalt består, som tidligere nævnt, af to kemikalier, natriumcarbonat (almindeligt salt, normalt ammoniumcarbonat). Blandingen af disse to forårsager en reaktion, der danner ammoniakgas. Når du indånder denne gas, irriterer den slimhinderne i næsen og lungerne, hvilket resulterer i en stærk, stikkende følelse.

 

Hvis du indånder meget eller for eksempel holder flasken for tæt på næsen under indånding, kan det føles meget ubehageligt og næsten have den modsatte virkning.

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk