Kb Glutamin hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Glutamin

Glutamin er en ikke-essentiel aminosyre, hvilket betyder, at kroppen ikke selv kan syntetisere denne. Dette er den aminosyre, der forekommer i absolut størst omfang i muskulaturen og også den, der omsættes mest og hurtigst af dem alle. Mængden af glutamin i kroppen falder, når den udsættes for stress i form af fx hård træning eller sygdom, og tilskud med denne aminosyre er på det seneste blevet meget populært både blandt bodybuildere og personer, der værner om deres generelle sundhed eller kæmper med maveproblemer af en art. Hos os på Tillskottsbolaget finder du adskillige forskellige tilskud med glutamin i sin reneste form!

Sorter efter
Star Nutrition L-Glutamine, 400 g
Star Nutritions nye L-Glutamin er af absolut hjeste kvalitet med en renhed p 99,3%. Glutamin opr...
133 DKK
Kb!
Info
Elit Nutrition 100% Pure L-Glutamine, 300 g
ELIT L-glutamin indeholder 100% ren L-glutamin. ELIT L-glutamin hjælper dig med at genoprette...
243 DKK
Mutant Core Series Glutamine, 300 g
25
Mutant L-glutamin genopfylder glutaminniveauerne for en forbedret muskelreparation/genopretning ef...
152 DKK (204 DKK)
Kb!
Info
2 x Mutant Core Series Glutamine, 300 g
25
Uslåeligt tilbud på 100% rent glutamin fra Mutant!
306 DKK (407 DKK)
BSN Glutamine, 309 g
BSN
Glutamin, et kosttilskud fra BSN, der indeholder 5.000 mg rent glutamin pr. skefuld.
219 DKK
Chained Nutrition Pure L-Glutamine, 500 g
Rent glutamin-tilskud til restitution, muskelopbygning og immunforsvar.
369 DKK
Kb!
Info
2 x SOLID Nutrition Glutamine, 250 g
20
GLUTAMINE fra SOLID Nutrition er et højkvalitets glutamintilskud i pulverform, der blandt and...
187 DKK (234 DKK)
Fairing L-Glutamin, 500 g
Af alle aminosyrerne er glutamin den mest forekommende i kroppen og udgør ca. 1/3 af vores fr...
282 DKK
Kb!
Info
Olimp Glutamine Mega Caps 1400, 300 caps
20
Glutamine Mega Caps 1400 fra Olimp Sports Nutrition indeholder en meget høj koncentration af ...
288 DKK (361 DKK)
Kb!
Info
Scitec Nutrition L-Glutamine, 300 g
100% rent L-Glutamin fra Scitec Nutrition!
156 DKK
Scitec Nutrition L-Glutamine, 600 g
100% ren L-glutamin fra Scitec Nutrition!
274 DKK
Kb!
Info
SOLID Nutrition Glutamine, 150 mega caps
57
GLUTAMINE fra SOLID Nutrition er et hjkvalitets glutamintilskud i kapsel form, der blandt andet f...
78 DKK (180 DKK)
Kb!
Info
SOLID Nutrition Glutamine, 250 g
20
GLUTAMINE fra SOLID Nutrition er et hjkvalitets glutamintilskud i pulverform, der blandt andet fr...
94 DKK (117 DKK)
Kb!
Info
2 x SOLID Nutrition Glutamine, 150 mega caps
57
GLUTAMINE fra SOLID Nutrition er et højkvalitets glutamintilskud i kapselform, der blandt and...
156 DKK (360 DKK)
SOLID Nutrition Glutamine, 250 g4 x SOLID Nutrition Glutamine, 250 g
20
GLUTAMINE fra SOLID Nutrition er et højkvalitets glutamintilskud i pulverform, der blandt and...
374 DKK (468 DKK)
Swedish Supplements L-Glutamine 100%, 250 g
L-Glutamine er et kosttilskud fra Swedish Supplements, der indeholder 100 % rent, mikroniseret glu...
156 DKK
Kb!
Info
Vitaprana L-Glutamine, 425 g
L-Glutamin, 425 g er et kosttilskud fra Vitaprana. Med ren glutamin uden tilsætningsstoffer. ...
188 DKK
Kb!
Info
4 x SOLID Nutrition Glutamine, 150 mega caps
57
GLUTAMINE fra SOLID Nutrition er et højkvalitets glutamintilskud i kapselform, der blandt and...
311 DKK (720 DKK)
5% Nutrition CORE L-Glutamine 5000, 60 serv.
L-Glutamin er et almindeligt kosttilskud blandt bodybuildere, atleter og motionister for at hj...
219 DKK
Redcon1 Glutamine, 60 serv.
100% rent glutamintilskud fra Redcon1, her i pulverform.
196 DKK
DY Nutrition The Glutamine, 300 g
The Glutamine er et kosttilskud fra DY Nutrition. The Glutamine indeholder en kombination af L-glu...
180 DKK
OLIMP Glutamine Mega Caps 1400, 120 caps
Glutamine Mega Caps 1400 fra Olimp Sports Nutrition indeholder en meget høj koncentration af ...
164 DKK
Kb!
Info

Hvad er Glutamin?

Glutamin er en ikke-essentiel aminosyre, hvilket betyder, at kroppen selv kan syntetisere den, og vi behøver derfor ikke tilføre den gennem kosten eller kosttilskud som de essentielle aminosyrer. Dette er den aminosyre, der forekommer i størst mængde i muskulaturen og også den, der omsættes mest og hurtigst af dem alle. Mængden i vores krop reduceres, når den udsættes for stress i form af hård træning eller sygdom. Derfor er tilskud blevet meget populære, både blandt bodybuildere og personer, der værner om deres generelle sundhed eller kæmper med maveproblemer af enhver art.

Hvad er glutamin godt for?

Fordelene ved denne aminosyre er mange, men nogle er mere kendte og velkendte end andre. Er du fysisk aktiv og bevæger dig i bodybuilder-kredse, har du med stor sandsynlighed hørt om dette som et muskelopbyggende kosttilskud. Hvis du derimod ikke er lige så fysisk aktiv, men i stedet bare interesseret i generel sundhed, kan du måske genkende det for dets positive virkninger på maveproblemer af forskellig art.
Vi begynder med dets virkning på vores muskler. For det første er dette den af alle frie aminosyrer, der forekommer i størst udstrækning i vores krop. Denne aminosyre bidrager blandt andet til produktionen af andre aminosyrer og regulerer glukoseniveauerne i muskelfibrene ved at forbedre lagringen af glykogen i både muskler og lever efter træning. Glykogen er den primære brændstofkilde ved højintensivt arbejde.
I forbindelse med styrketræning er kosttilskuddet interessant primært, da det understøtter reparation og restitution af musklerne efter træning. Det er ikke et effektivt tilskud ved kortvarig intens styrketræning, men adskillige studier har kunnet fastslå dets positive virkninger på blandt andet hormonproduktionen, især som forløber for væksthormon (GH - væksthormon), som i næste trin understøtter muskelvækst.
Takket være glutamin, som stimulerer hormonerne, der bidrager til muskelopbygning, og dermed øger glykogenlagringen i muskulaturen efter træning, kan det i sidste ende betragtes som et muskelopbyggende kosttilskud. Dette kan naturligvis også have en positiv indvirkning på præstationsevnen.
Visse undersøgelser antyder også, at glutamin bidrager til at øge forbrændingen, hvilket betyder, at personer, der ønsker at holde øje med eller reducere taljen, kan gøre klogt i at kigge i denne retning.

Er glutamin godt til løb?

Glutamintilskud er populære blandt personer, der er meget fysisk aktive, især blandt udholdenhedsatleter, da glutaminniveauerne i blodet reduceres under længerevarende aerob træningssessioner. En øget indtagelse af glutamin kan muligvis reducere og modvirke skade på de immunceller, der opstår under kardiovaskulær træning, der varer længere tid.
Når kroppen udsættes for stress af forskellig art, frigives hormonet kortisol, et steroidhormon, der sænker glutaminniveauerne. Udover krævende fysisk arbejde kan sygdom eller operation for eksempel også udgøre mulige stressfaktorer og dermed føre til øget kortisoludskillelse.

Er glutamin godt for maven?

Denne aminosyre fremmer ikke kun udholdenhed og muskelvækst, men den har et bredt spektrum af anvendelsesområder. Glutamin har en veldokumenteret positiv indvirkning på visse maveproblemer, og det kan især være interessant for højt præsterende atleter, da tarmpfunktionen kan tage skade af en særlig proteinrig kost. Derudover fungerer det som en kilde til colonocyter i tyktarmen, forhindrer spredning af negative bakterier og bidrager dermed til en sundere tarmflora.
Ved at hjælpe med at reducere tarmens permeabilitet kan supplementering med glutamin også hjælpe ved lækage af tarmen, hvilket er en tilstand, hvor molekyler i den mad, vi spiser, der ikke kan nedbrydes ordentligt, kan trænge ind i blodbanen fra tarmen og forårsage en række forskellige problemer.

Hvilke fødevarer indeholder glutamin?

Ligesom de fleste andre aminosyrer findes glutamin også i en række forskellige fødevarer. Især findes det i proteinrige fødevarer som kød, fisk, æg, mejeriprodukter og bælgfrugter. Du får derfor en vis mængde naturligt, når du spiser en sund, afbalanceret og proteinrig kost, men mængden er alligevel begrænset. For at drage fordel af alle dets positive virkninger på din krop og træning bør du overveje supplementering.

Hvad er forskellen mellem L-glutamin og glutamin?

Hvis du er nogenlunde bekendt med forskellige aminosyretilskud, ved du sikkert, at der ofte tilføjes en "L" foran en aminosyre. Og dette er ingen undtagelse. Men hvad er egentlig forskellen mellem de to? Jo, "L" tilføjes foran for at angive, at det er aminosyren i sin frie form, der bruges. På den måde ved du præcist, hvilken form du vælger! Den absolut mest almindelige form er L-glutamin, og det er normalt denne form, der bruges i komplekse kosttilskud til maven, restitutionen og/eller muskelvæksten.

Hvor ofte skal man tage L-glutamin?

Der er ingen præcise retningslinjer eller regler for indtagelse af glutamin. Du kan tage det når som helst på dagen, og den største effekt synes at opnås, hvis det tages på tom mave. Doser på omkring fem gram glutamin en til fire gange om dagen er, hvad mange producenter anbefaler, men mængden afhænger naturligvis af formålet med supplementationen.

Kan man overdosere glutamin?

Glutamin er en naturlig substans og derfor ikke giftig, men at overskride producentens doseringsanbefalinger bør naturligvis gøres med forsigtighed, hvis det overhovedet skal gøres. Der er flere forskellige former at vælge imellem, hvor pulver og kapsler er de to mest almindelige. Forskellen? Kapsler er normalt lidt dyrere på grund af det ekstra trin i produktionsprocessen. Til gengæld er kapsler at foretrække, hvis du vil gøre supplementationen så enkel som muligt. Hvis du vil kunne dosere helt frit og skræddersy din dosering nøjagtigt, anbefales pulverformen. På den måde kan du variere din dosis fra dag til dag, periode til periode.
Hvad angår bivirkninger af en eventuel overdosering af aminosyren, er der i øjeblikket ingen specifikke rapporterede, da det er svært at overdosere dette produkt.

Hvornår på dagen skal man tage glutamin?

Der er ingen præcise retningslinjer eller regler for indtagelse af glutamin. Du kan tage det når som helst på dagen, og den største effekt synes at opnås, hvis det tages på tom mave. Doser på omkring fem gram glutamin en til fire gange om dagen er, hvad mange producenter anbefaler, men mængden afhænger naturligvis af formålet med supplementationen.
Hvornår på dagen, du tager en til fire doser, spiller mindre rolle. Ideelt set fordeler du dem, så du tager en dosis om morgenen, en før træning, en efter træning og en ved sengetid. På den måde får du maksimal effekt!

Kan glutamin mindske sukkertrang?

Ud over de mere kendte positive virkninger af glutamin er dens virkning på sukkertrang værd at nævne. Der er fundet sammenhænge mellem afhængighed og denne aminosyre, da det har vist sig, at de ofte lider af en stor mangel på netop denne. Ud over afhængigheder som alkohol og lignende er sukkertrang noget, som glutamin er blevet vist at kunne mindske. Faktisk oplever mange, der er afhængige af sukker, en direkte reduktion af trangen efter kun 1-2 teskefulde af aminosyren i sin rene form. Så hvis du, ligesom mange andre, har problemer med øget sukkertrang, så prøv et supplement med glutamin!
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk