Kb D-vitamin hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

D-vitamin

Vitamin D er et fedtopløseligt provitamin, hvilket betyder, at det opbevares i vores krop som en "reservelager". I modsætning til mange andre vitaminer kan kroppen selv producere al den nødvendige D-vitamin, så længe den udsættes for tilstrækkeligt med sollys. Da solen er fraværende størstedelen af året i Sverige, er det almindeligt for svenskere at have D-vitaminmangel, hvilket blandt andet kan forårsage træthed, muskelsvaghed og koncentrationsbesvær. Ved at supplere din ernæringsrige kost med et tilskud kan du imødekomme din krops behov! Køb D-vitamin hos os på Tillskottsbolaget!

Sorter efter
Fairing Vitamin D, 100 caps
Vitamin D - Kvalitativt og højkoncentreret D-vitamin kosttilskud fra Fairing!
78 DKK
Kb!
Info
Supplement Needs Vitamin D3, 120 tabs
Hjkvalitets kosttilskud med den livsndvendige vitamin D, som blandt andet er ndvendig for vores...
196 DKK
Kb!
Info
8 x SOLID Nutrition Vitamin D, 90 caps
20
Højdoseret D-vitamin tilskud med hele 2000 IU pr. kapsel (svarende til 1000% af DRI). Modvirk...
498 DKK (622 DKK)
Holistic D3-vitamin 5000 IE, 90 caps
Da UVB-strler filtreres vk i atmosfren, nr solen er lav p himlen, kan vi kun danne D-vitamin ...
188 DKK
Kb!
Info
SOLID Nutrition Vitamin D, 90 caps
10
Højdoseret D-vitamin tilskud med hele 2000 IU per kapsel (svarende til 1000% af DRI). Modvirk...
70 DKK (78 DKK)
Kb!
Info
Yamamoto Nutrition Vitamin D, 90 caps
Et hjkoncentreret, prisvenligt & kvalitativt vitamin D tilskud fra kvalitetsmrket Yamamoto Nutri...
62 DKK
Pureness Premium D-vitamin, 60 caps
Premium D-Vitamin er et kosttilskud fra Pureness med vitamin D3 i torskeleverolie, der også n...
109 DKK
Kb!
Info
Star Nutrition Vitamin D3, 90 caps
D-vitamin er vigtigt for immunsystemet, muskelfunktionen og skelettet.
70 DKK
Kb!
Info
Revive MD Vitamin D3, 60 caps
Med Revive MD Vitamin D3 får du en højkvalitets kilde til den essentielle vitamin, som s...
156 DKK
Kb!
Info
4 x SOLID Nutrition Vitamin D, 90 caps
15
Højdoseret D-vitamin tilskud med hele 2000 IU pr. kapsel (svarende til 1000% af DRI). Modvirk...
265 DKK (311 DKK)
Aware Nutrition D-vitamin, 60 caps
Aware Vitamin D er et produkt til dem, der ønsker at sikre deres daglige indtag af det vigtig...
109 DKK
Prime Nutrition Vitamin D3, 60 caps
Højdosis D-vitamintilskud fra Prime Nutrition med 2500 IE pr. kapsel.
78 DKK
Kb!
Info
Swedish Supplements Vitamin D3, 90 tabs
Vitamin D3 er et kosttilskud fra Swedish Supplements i kapsel-form, der giver hele 100 g vitamin ...
101 DKK
Kb!
Info
Vitaprana Vitamin D3 4000 IE, 110 caps
Vitamin D3 4000 IE er et højdosis kosttilskud fra Vitaprana med hele 100 µg D3-vitamin p...
78 DKK
Kb!
Info
Vitaprana Vitamin D3 VEGAN 5000 IE, 110 caps
Vitamin D3 Vegan, 5000 IE er et kosttilskud fra Vitaprana med hele 125 μg (5 000 IE) D3...
156 DKK
Kb!
Info
2 x SOLID Nutrition Vitamin D, 90 caps
10
Højdoseret D-vitamin-tilskud med hele 2000 IU pr. kapsel (svarende til 1000% af DRI). Modvirk...
140 DKK (156 DKK)
Vitaprana Vitamin D3 VEGAN 2000 IE, 110 caps
Vitamin D3 Vegan 2000 IE er et kosttilskud fra Vitaprana. Et 100% vegansk produkt med D3-vitamin f...
117 DKK
Kb!
Info
Elit Nutrition Vitamin D, 60 tabs
Vitamin D3 fra Elit Nutrition er lette at sluge kapsler med en hjdosis mngde D-vitamin. D-vitami...
117 DKK
Kb!
Info
Holistic D3-vitamin 2000 IE, 90 caps
Da UVB-strler filtreres vk i atmosfren, nr solen er lav p himlen, kan vi kun danne D-vitamin ...
86 DKK
Kb!
Info

Hvad er D-vitamin?


Vitamin D er en fedtopløselig provitamin, hvilket betyder, at den binder sig til fedt og lagres i leveren som en form for "reservelager". I modsætning til mange andre vitaminer, som kroppen kontinuerligt skal have udefra, kan kroppen faktisk producere al den nødvendige D-vitamin selv, så længe den udsættes for tilstrækkelig mængde sollys. Hvordan? Jo, molekylet 7-hydroxykolesterol, som findes i et af de øverste lag af huden, absorberer UVB-strålerne fra solen og omdanner dem til vitamin D3. Men denne proces kan kun finde sted, når huden udsættes for sollys.

Der findes forskellige varianter, og de to mest almindelige er D2 og D3. Det sidstnævnte er den, som kroppen selv kan syntetisere ved eksponering for sollys. Vi kan også få det gennem kosten, D2 fra planteriget og D3 fra dyreriget, for at forklare det simpelt.

D-vitaminets funktion i kroppen inkluderer opretholdelse af sunde calciumniveauer og et velfungerende immunsystem.


Hvorfor er D-vitamin godt for kroppen?


Dette er en af de vigtigste vitaminer og er nødvendigt for benstyrke, vores immunsystem og celleopdeling, blandt andet. Her kan du læse mere om nogle af vitaminets sundhedsmæssige fordele og funktioner i vores krop:

Neuromuskulær funktion: D-vitamin regulerer den neuromuskulære funktion, det vil sige nervesystemet og muskelsystemet, og påvirker også proteinsyntesen. Personer med lave niveauer af dette vitamin har vist sig at have nedsat styrke, generel svaghed og tab af muskelmasse.

Skelet og tænder: Den mest dokumenterede effekt af vitaminet på vores sundhed er dens evne til at lette optagelsen og omsætningen af calcium. Vores tænder og skelet er direkte afhængige af calcium og fosfor. Kosten indeholder normalt tilstrækkeligt med calcium og fosfor, men for at sikre, at vi får tilstrækkelige mængder af disse næringsstoffer, kan vi ønske at overveje vores D-vitaminindtag.

Normal celleopdeling: Vores celler stopper aldrig med at dele sig. Dette er grundlaget for reproduktion for alle levende organismer, og D-vitamin hjælper med at opretholde denne produktion ved at modvirke overdreven celleopdeling og samtidig sikre cellegenerering. Effektiv celleopdeling er vigtig, især for at forebygge kræft.

Beskyttelse mod hjerte-kar-sygdomme: Individer med mangel på dette vitamin har en øget risiko for at udvikle højt blodtryk, hjertesygdom og endda hjertesvigt. Selvom mekanismerne bag dette ikke er fuldt ud forstået, tyder det på, at vitaminet kan hjælpe med at sænke blodtrykket, forbedre karernes elasticitet og bidrage til bedre glykæmisk kontrol.


Hvilke fødevarer er rige på D-vitamin?


Mange forbinder sandsynligvis dette vitamin med solen. Og det er helt korrekt! Vores krop kan syntetisere det selv ved eksponering for sollys. Men det findes også naturligt i mange forskellige fødevarer. Eksempler på gode kilder inkluderer fed fisk som laks, sild og makrel, æggeblomme, lever og mejeriprodukter.

Behovet for D-vitamin varierer fra person til person, men uanset hvad kan det være svært for os at få tilstrækkeligt gennem kosten alene. I løbet af sommermånederne udsættes de fleste af os for tilstrækkeligt sollys, hvilket sammen med en ernæringsrig kost kan dække vores behov. Men det gælder ikke for alle!

Det er almindeligt at supplere med et tilskud i vintermånederne, cirka fra oktober til marts. På den måde kan du sikre dig, at du får tilstrækkeligt og opretholder sunde niveauer i kroppen.


Er det godt at tage D-vitamin?


Hvis du ikke får tilstrækkeligt med D-vitamin gennem kosten og/eller ikke udsættes for solen i den grad, der er nødvendig for din krop til at producere vitaminet selv, så kan et kosttilskud være godt. Det er en utrolig vigtig vitamin, som vi har brug for, og uden den kan vi opleve forringet mental sundhed, øget træthed, muskelsvaghed og nedsat immunfunktion.

Fødevarestyrelsen anbefaler, at visse grupper supplerer deres kost med et tilskud for at opfylde det daglige behov. Disse grupper inkluderer vegetarianere, nogle allergikere (især over for fisk), ældre og personer, der af forskellige årsager undgår sollys.

Den anbefalede daglige indtagelse varierer naturligvis med alderen og hvor meget tid man bruger i solen, men 10-20 mikrogram om dagen er det, man hidtil har kunnet fastslå. Bemærk, at en portion laks indeholder cirka 12-25 mikrogram D-vitamin.

Hvis du vælger at tage et tilskud, bør du altid følge de anbefalede doseringsvejledninger og ikke overdosere produktet. For meget af dette vitamin kan være skadeligt for din krop.


Hvor stærkt D-vitamin skal man tage?


Når det kommer til D-vitamin kosttilskud, er der mange muligheder at vælge imellem, og behovet varierer fra person til person. Det afhænger blandt andet af din alder, køn, helbredstilstand og livsstil. De generelle anbefalinger er en daglig dosis på 400-1000 IE for spædbørn, 600-1000 IE for børn og unge, 600-800 IE for voksne og 800-1000 IE for personer over 70 år.

Der er forskellige varianter af D-vitamin kosttilskud, hvor 2000 IE og 5000 IE er nogle af de mest almindelige.


Hvordan ved man, om man har mangel på D-vitamin?


D-vitaminmangel er en af de hyppigste vitaminmangler i Sverige! Dette skyldes, at solen ofte er fraværende her, og vores eksponering for solen derfor er meget begrænset, især om vinteren. Men mangel kan også skyldes dårlig kost eller nedsat optagelse i mave og tarm. Selv de, der sjældent opholder sig udendørs af forskellige årsager, har en større risiko for at udvikle mangel.

At vide, om man har D-vitaminmangel, kan være vanskeligt, da symptomerne ofte varierer fra person til person og også kan skyldes andre årsager. Du kan have mangel uden at bemærke det, men det er også almindeligt at føle sig træt, have smerter i skelettet, opleve koncentrationsbesvær og få svage muskler.

Der er også visse risikogrupper, der har en øget risiko for at udvikle mangel og derfor kan have brug for et kosttilskud året rundt! Disse risikogrupper inkluderer blandt andet personer, der sjældent opholder sig udendørs eller dækker størstedelen af ​​huden med tøj, gravide, børn og personer med mørk hudpigmentering.


Hvornår på dagen skal man tage D-vitamin?


Du kan tage et vitamin D-tilskud når som helst på dagen, men det er mest almindeligt at tage det om morgenen. Anbefalingerne kan variere fra producent til producent, så sørg altid for at læse doseringsanvisningerne, før du begynder at tage kosttilskuddet. Det vigtigste er at tage det regelmæssigt, uanset tidspunktet på dagen!


Får man stadig D-vitamin, selvom man bruger solcreme?


Ja, du får stadig D-vitamin, selvom du bruger solcreme. Men produktionen af vitaminet kan påvirkes! Dette skyldes, at solcremen reducerer absorptionen af solens UVB-stråler, hvilket er nødvendigt for kroppen at producere vitaminet. Det kan gøre det sværere for kroppen, men det forhindrer det ikke helt.

Af denne grund er det vigtigt, at du overvejer både kosten og behovet for kosttilskud. Hvis du tilbringer meget tid i solen, men også bruger en solcreme med høj SPF (solfaktor), kan du stadig have brug for et kosttilskud.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk