- Trningstilbehr
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Foam rollers & Trigger rollers

Foam rollers og Trigger rollers er velkendte og meget effektive træningsredskaber, som også kan have en række positive virkninger. Ved regelmæssig brug af en foam- eller trigger roller kan du ikke kun øge din bevægelighed og mindske smerter i led og muskler, men også fremskynde din restitution og forebygge skader. Brug din foam roller til at massere dine muskler, og din trigger roller til at komme til triggerpunkter og muskelknuder. Hos os på Tillskottsbolaget finder du adskillige forskellige foam rollers og trigger rollers i forskellige modeller fra flere kendte mærker!

Sorter efter
OMPU TriggerRoller, black
TriggerRoller er et træningsredskab fra OMPU til opvarmning/genopretning af coreområdet ...
281 DKK
Kb!
Info
Iron Gym Trigger Point Roller
Iron Gym Trigger Point Roller er et effektivt vrktj til gavnlig selvmassage. Forbedrer bevgelig...
309 DKK
Virtufit Foam Roller 62 cm, black
Hndterbart og simpelt redskab til selv-massage og stimulering af dine muskler!
373 DKK
Kb!
Info

Hvad er en foam roller?

En foam roller er simpelthen en rulle lavet af skum. Hvis vi skulle oversætte det direkte til svensk, ville det blive "skumrulle," men den engelske betegnelse bruges ofte, selv i Sverige. Formålet med dette redskab er, at du selv kan udføre en dybdegående massage derhjemme, i fitnesscenteret eller lignende, uden at skulle gå til en professionel massør. De fås i flere forskellige størrelser og fastheder, så der er en til enhver. Er du følsom og måske aldrig har prøvet noget lignende før, kan en blød rulle være et godt alternativ for dig, mens du, der ønsker at komme dybt ind i musklerne, kan have gavn af en fast og struktureret rulle. Kort sagt er de til selvmassage med det formål at løsne op i kroppen, øge blodcirkulationen og forbedre mobiliteten.

Hvad er forskellen mellem en foam roller og en trigger roller?

En foam roller bruges primært til massage, stræk og afslapning af kroppen, især muskler og led, men også bindevæv og ledbånd. Du ruller kroppen over foam rolleren og aktiverer de/de muskelgrupper/muskelgruppe. En foam roller er normalt glat på overfladen og relativt blid mod musklerne, selvom den går ret dybt. Ved regelmæssig massage af dine muskler med en foam roller kan du ikke kun mindske muskelspændinger og muskelknuder, men også fremskynde genopretningen og forebygge skader! En trigger roller er i bund og grund det samme, men med mere struktur og "mønster" på overfladen. De kan føles stivere og ikke lige så behagelige, men er desto bedre til at lindre muskelknuder! Takket være det forhøjede mønster  når den triggerpunkter i musklerne og går til bunds med smerten. Ved regelmæssig brug kan dette reducere muskel- og ledsmerter, forebygge skader og øge mobiliteten.

Hvad er en foam roller god til?

Anvendelsesområderne for dette redskab er mange! Du kan bruge det til at løsne muskelspændinger eller blødgøre muskler og led. Du kan også bruge det til at forbedre din generelle sundhed og bare passe på din krop. Det er almindeligt at bruge det før og/eller efter træning, først for at øge din mobilitet og derefter for at fremskynde genopretningen og forebygge skader. Der er masser af foam rolling-øvelser, såsom dem, der hjælper med at lindre spændinger i ryggen, dem der blødgør hofter og lår, og så videre. Du kan med fordel kombinere denne type øvelser med andre former for rehabilitering, såsom besøg hos en massør eller kiropraktor. Denne kombination kan fremskynde din rehabilitering og lindre inflammationer, samtidig med at du bliver mere mobil og fleksibel. Noget, der ofte ikke nævnes, er, at det også kan øge din blodcirkulation og dit lymfesystem.

Hvilken foam roller skal man købe?

Hos os på Tillskottsbolaget finder du flere forskellige ruller! Men hvordan ved man, hvilken man skal vælge? Først og fremmest bør du overveje, hvad formålet med rullen, du vil købe, er. Vil du strække og blødgøre kroppen, musklerne, bindevævet, ledbånd osv.? Lindre muskelspændinger? Så er det med stor sandsynlighed en foam roller, også kaldet massage roller, du skal have. De bruges normalt før eller efter træningen, men kan også bruges til yoga, rehabilitering eller strækning. Det næste spørgsmål, du bør stille dig selv, er, hvor på kroppen du primært vil bruge den. Er det især benene, der skal masseres og blødgøres? Eller måske er det ryggen, der har brug for en omgang? Afhængigt af, hvor på kroppen du vil fokusere, og om du vil kunne tage den med dig, når du rejser osv., findes der forskellige størrelser! Hvis du derimod vil kunne blødgøre rigtig stive muskelknuder og gå dybere ind i musklerne, skal du have en trigger roller! Det er i det store og hele det samme, men med struktur. En foam roller er normalt helt glat eller har kun let tekstur eller riller, mens en trigger roller derimod har større riller eller anden tekstur. Årsagen til dette er, at de skal kunne gå dybere ind i musklen og udføre en såkaldt triggerpunktbehandling, hvor du blødgør stive, hårde og ømme knuder i musklerne.

Hvilken foam roller skal jeg vælge?

Afhængigt af, hvad netop du vil opnå med din rulle, findes der flere forskellige både størrelser og varianter at vælge imellem. Nogle er større, og nogle er mindre, nogle er hårdere, og nogle er blødere, nogle har struktur/tekstur, og andre er glatte. Er du ældre? Måske har aldrig brugt dette redskab før? Så vil du med stor sandsynlighed have en skånsom variant! Der er dem, der er særligt bløde og har lav densitet; de kaldes ofte massage ruller. De er nemme at bruge, øger din mobilitet og fleksibilitet uden at komme for dybt ind i musklerne. Hvis du derimod er en erfaren atlet, der ønsker at optimere din genopretning og give en god dybdevævsmassage, kan en fastere rulle med højere densitet være et alternativ for dig. Hvis du leder efter en ordentlig triggerpunktbehandling, kan en trigger roller være noget for dig. De er faste og har forskellige typer tekstur (knopper, gitter eller lignende) for at kunne komme endnu dybere ind i dine muskler og nå specifikke triggerpunkter. Der er også specielle triggerpunktbolde, som du kan placere under foden, skulderen eller lignende for virkelig at nå et bestemt område eller punkt. Der er en chance (eller risiko) for, at du efter regelmæssig brug bliver "afhængig" af din rulle og helst ikke går en dag uden at bruge den. Det kan derfor være godt at have en mindre variant, som du nemt kan pakke ned i tasken, når du skal ud at rejse eller lignende!

Hvordan bruger man en triggerbold?

Endnu et produkt, der er effektivt ved triggerpunktbehandling, er en triggerpunktbold. I modsætning til en rulle er en bold rund, meget mindre og har normalt heller ikke nogen tekstur. De er meget nemme at tage med sig og fungerer perfekt til selvmassage og blødgøring af stive muskler, men også led. Hos os på Tillskottsbolaget finder du flere forskellige triggerpunktbolde!
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk