Kb gprotein hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Æggeprotein

Æggeprotein er en proteinpulver, hvor æg er den eneste proteinkilde. Da det er fri for mælk og laktose, er det et populært valg både for laktoseintolerante og vegetarer. Det er en alsidig proteinkilde, der kan indtages når som helst på dagen og med fordel kan blandes med både andre proteinkilder og kulhydrater. Fedtindholdet er lavt, og proteinindholdet er højt. Det er det perfekte kosttilskud for dig, der ønsker en høj kvalitet proteintilskud, der er både mælkefrit og naturligt. Køb dit æggeprotein hos os på Tillskottsbolaget!

Sorter efter
Heltrligt ggvitepulver, 400 g
Et unikt proteinpulver fra HeltÆrligt, der er baseret helt på svensk æggehvide fra ...
141 DKK
Heltrligt Helegspulver, 750 g
En unik gainer/genopretningsdrik fra HeltÆrligt, der er baseret helt på svenske æg!...
188 DKK
Star Nutrition Liquid Egg Whites, 1000 ml
Flydende Æggehvide fra Star Nutrition indeholder 100 % æggehvide og er helt fri for andr...
62 DKK
Kb!
Info
Scitec Nutrition Egg Pro, 935 g
20
Egg Pro fra Scitec Nutrition indeholder et høj kvalitets animalsk protein fra æggehvide ...
282 DKK (353 DKK)
Fairing ggvita, 500 g
Æggehvide fra Fairing indeholder æggehvide i pulverform. Med 0 g fedt, 0 g kulhydrater o...
274 DKK
Kb!
Info

Hvad er æggeprotein?


Æggeprotein er en form for kosttilskud og en af mange former for proteinpulver. Det består primært af protein, der udvindes fra æg. Så ligesom det klassiske valleprotein bidrager det til øget muskelvækst og restitution og er en bekvem måde at sikre, at du får tilstrækkeligt med protein hver dag. For at opnå de bedste resultater med din træning, har du brug for både kulhydrater, fedt og protein. Utilstrækkelig energiindtagelse kan medføre muskelnedbrydning i stedet for muskelopbygning. Bedst resultat opnås ved en jævn indtagelse af protein i løbet af dagen, ikke kun efter træning.

Så kort sagt er det et proteinpulver med relativt hurtig optagelse, der udvindes fra æg og/eller æggehvide. Ægget indeholder høj kvalitet protein og har også en høj indhold af BCAA og andre essentielle aminosyrer.

Indholdet af æggeprotein er ekstremt lavt i både fedt og kalorier, hvilket ofte værdsættes af personer på en bestemt diæt eller dem, der ønsker at undgå de ekstra kalorier i f.eks. et valleproteinpulver.

Er æggeprotein godt?


Æggeprotein er en fantastisk proteinkilde for dig, der ønsker at øge dit daglige proteinindtag og/eller maksimere dine træningsresultater. Takket være dets komplette aminosyreprofile bidrager det til øget muskelvækst og maksimeret restitution.

Fordelene ved æggeprotein er derfor mange. Den mest kendte fordel er, at det er naturligt frit for mælk og laktose, og det er ofte også glutenfrit. Dette gør det til et kosttilskud, der passer til de fleste. Det passer til dig, der er laktoseintolerant, følsom over for mælkeprotein, vegetar eller af andre grunde ønsker at undgå et proteinpulver udvundet fra valleprotein (mælk). Men det passer også til dig, der bare vil have en høj kvalitet protein!

Det har som tidligere nævnt også flere fordele for dig, der ønsker at få mest muligt ud af din træning, øge muskelmassen og øge dit proteinindtag på en naturlig og bekvem måde. Studier har vist, at kosttilskud med æggeprotein i kosten hos en aktiv person kan have en positiv effekt på testosteron- og hæmoglobin niveauerne. Studiet viste også, at æggeprotein kosttilskud hjælper med at reducere risikoen for overtræning og muskelnedbrydning.


Hvor er proteinet i ægget?


Et almindeligt spørgsmål om æg og proteinet i råvaren er, HVOR det primært findes, og om det er i blommen eller hviden. Hovedsageligt findes det i æggehviden, dvs. den større del af ægget. Dette er grunden til, at mange bodybuildere, fitnessatleter osv. vælger at købe æggehvide på dunk. På den måde får de så meget protein som muligt og undgår det ekstra fedt, der ellers findes i blommen.

Det er nemlig i blommen, at de fleste af kalorierne og fedtstofferne i et æg findes.


Hvad er sundere; æggehvide eller æggeblomme?


Æg er en ekstremt sund råvare, der giver os både energi og protein samt vitaminer og mineraler. Når man taler om råvaren, opdeles den ofte i to dele, hviden og blommen. Hviden er fedtfri, rig på protein og ekstremt kalorifattig. En ægte skat for dig, der følger en diæt og/eller træner for at tabe sig og opbygge muskler. Derimod indeholder blommen en vis mængde fedt, kolesterol samt vitaminer og mineraler. Også dette er fyldt med sundhed, i den rette mængde.

Så om det er hviden eller blommen i ægget, der er sundere, er svært at svare på, da det afhænger af, hvad du leder efter. Men generelt betragtes æggehviden som den sundere del, primært på grund af dens høje proteinindhold og lave fedtindhold.


Hvad består æggeprotein af?


Æggeprotein består simpelthen af æg. Flertallet af produkter i denne kategori består kun af æggehvide. Disse kaldes ofte æggehvidepulver. Men der er også såkaldt helægspulver. Disse består af både blomme og hvid samt har derfor lidt højere energi- og fedtindhold. Disse klassificeres sommetider endda som gainerprodukter, dvs. produkter specielt udviklet til personer, der ønsker at øge vægt og muskelmasse. Dette er derfor et godt alternativ for dig, der ønsker energi samt øget proteinindtag!

Et "almindeligt" æggeprotein udvindes kun fra æggehviden. Den er nemlig fedtfattig og kaloriefattig. Ser vi på æggeblommen, har den lidt mere fedt og kalorier. Det er ikke meget, men man kan sige, at kalorierne er koncentreret der. Så forskellen mellem æggehvidepulver og helægspulver er netop det. Æggehvidepulver udvindes kun fra æggehviden, mens i et helægspulver er der æggeblomme og undertiden tilsat hurtige kulhydrater. Dette gør proteinpulveret mere kaloririgt, bedre til restitution og mere mættende. Det er vigtigt at huske, at begge stadig er laktosefri og ekstremt proteinrige.


Hvor meget æggeprotein om dagen?


Æggeprotein er rig på protein, og 100g pulver indeholder ofte næsten 80g protein og 319 kcal. Produkter med dette næringsindhold har ofte en anbefalet daglig indtagelse på 25-30g, hvilket vil sige ca. 20-22g protein og lidt under 100kcal.
Hvor meget du bør tage, afhænger helt af din kost, træning, mål, vægt, alder osv. En mand, der vejer 100 kg og træner med det formål at opbygge muskler, kan selvfølgelig have brug for mere end en kvinde, der vejer 60 kg og kun får daglig motion. Du kan også have brug for mere nogle dage end andre, afhængigt af hvor meget protein du har indtaget gennem kosten.

Er æggeprotein laktosefrit?


Da æggeprotein udvindes fra æg, er det naturligt fri for mælk og dermed også laktose. Af denne grund er det et populært tilskud blandt laktoseintolerante samt personer med en følsom mave eller af andre grunde ønsker at undgå mælkeprotein.

Hvornår skal man indtage æggeprotein?


Du kan bruge æggeprotein næsten som du vil, f.eks. i en shake efter træningen for at få hurtigt protein og maksimere muskelvæksten. Du kan også bruge det som en hurtig, nem og praktisk snack! En anden måde at bruge det på er i bagning og/eller madlavning. En god måde at gøre bagværk sundere og madlavning mere proteinrig!

Konsistensmæssigt er det ofte meget mere cremet end en klassisk valleprotein. Noget som mange værdsætter og som også kan bidrage til en øget mæthedsfornemmelse.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk