Kb Zink hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Zink

Zink er en nødvendig mineral og antioxidant, der blandt andet er nødvendig for opbygning af vores muskler og opretholdelse af normale testosteronniveauer. Men også vores stofskifte og immunforsvar har brug for zink for at fungere korrekt. Faktisk er dette en af de vigtigste mineraler, hvis du træner hårdt og ønsker at maksimere din muskelvækst og fedtforbrænding. Hos os finder du flere zinktilskud, der alle er af høj kvalitet!
Sorter efter
SOLID Nutrition Zinc, 90 caps
ZINC er et mineralkosttilskud med hele 25mg aktivt zink per kapsel! Zink bidrager blandt andet til...
78 DKK
Kb!
Info
Elit Nutrition Iron + Zinc, 60 caps
Jern + Zink fra Elit Nutrition giver dig en hj dosis af de ndvendige mineraler jern samt zink. J...
117 DKK
Kb!
Info
Revive MD Zinc, 60 caps
Revive MD kommer nu med Zink med høj biotilgængelighed, et mineraltilskud af zink, der u...
156 DKK
Kb!
Info
Scitec Nutrition Zinc, 100 tabs
Zink-tabletter med 25 mg pr. tablet fra Scitec Nutrition. For normal proteinsyntese, fertilitet & ...
62 DKK
Kb!
Info
Vitaprana Multi Zinc, 25 mg, 110 caps
Multi Zinc er et kosttilskud fra Vitaprana, der kombinerer fem former for zink i en synergetisk bl...
117 DKK
Kb!
Info
8 x SOLID Nutrition Zinc, 90 caps
20
ZINC er et mineraltilskud med hele 25 mg aktivt zink pr. kapsel! Zink bidrager blandt andet til no...
498 DKK (622 DKK)
2 x SOLID Nutrition Zinc, 90 caps
10
ZINC er et mineraltilskud med hele 25 mg aktivt zink pr. kapsel! Zink bidrager blandt andet til no...
140 DKK (156 DKK)
4 x SOLID Nutrition Zinc, 90 caps
15
ZINC er et mineraltilskud med hele 25 mg aktivt zink pr. kapsel! Zink bidrager blandt andet til no...
265 DKK (311 DKK)
Fairing Zink, 100 caps
Fairing Zink er et mineraltilskud, der indeholder 30 mg aktivt zink pr. kapsel i letfordjelig form.
101 DKK
Kb!
Info
Pureness Trippel Zink, 60 caps
Trippel Zink er et kosttilskud fra Pureness med tre former for biotilgængeligt zink i kombina...
109 DKK
Star Nutrition Zinc, 25 mg, 90 caps
Kapsler med zink, der effektivt optages i kroppen!
62 DKK
Kb!
Info

Hvad er zink?

Zink er en mineral, der er involveret i tusindvis af vigtige og vitale funktioner i kroppen. Vi finder det naturligt i kød, mejeriprodukter, fuldkornsprodukter og indmad. Men også muslinger, nødder og ost er gode kilder til dette stof.
Mineralet udfører mange vigtige funktioner i menneskekroppen og er blandt andet vigtigt for celledeling, stofskifte og hormonregulering. Det er også en antioxidant, bekæmper oxidativt stress og har en vigtig funktion for immunsystemet. Med andre ord er det nødvendigt for næsten alle stofskifteprocesser. Derudover er det også nødvendigt for at opretholde normalt syn, hud, hår, negle og knogler.
Med andre ord er det en livsvigtig mineral for os mennesker, især for dem, der er fysisk aktive og træner for at forbrænde fedt og opbygge muskler. På trods af dette er det relativt almindeligt at udvikle en mangel på dette mineral, hvilket kan medføre en række sundhedsproblemer. Nogle mere alvorlige end andre.

Hvad er zink godt for?

Som tidligere nævnt er dette en vigtig mineral, der er nødvendig for mange af de mest vitale funktioner og processer i vores krop. Hvis du ikke får tilstrækkeligt med det, og dine niveauer bliver for lave, kan du udvikle en mangel, der kan forårsage sundhedsproblemer. Sørg derfor for at spise afbalanceret og få dagligt nok af dette stof.
Her er nogle af fordelene ved mineralet:
- Vækst og udvikling hos børn og voksne. For at vi kan vokse og udvikle os korrekt, og for at vores krop kan reparere sig selv, kræves zink.
- Immunsystemet. Et stærkt immunsystem er afgørende for os mennesker. Det hjælper os med at beskytte kroppen mod infektioner og sygdomme.
- Proteinsyntese. Dette er navnet på processen, hvor vores krop skaber nye proteiner fra aminosyrer. En proces, som netop denne mineral har en væsentlig rolle i. Det er også af denne grund, at det er en så vigtig mineral for hårdt trænende individer, der ønsker at opbygge muskelmasse.
- Hudens sundhed. Hvis vi får tilstrækkeligt, kan vores sårheling forbedres, og akne kan forebygges.

Hvordan manifesterer zinkmangel sig?

For lavt indtag af zink kan manifestere sig i form af hudændringer, nedsat appetit og/eller dårlig sårheling. Andre symptomer inkluderer anæmi, depression, aggression, irritabilitet, højt blodtryk, langvarig muskelsmerter og væksthæmning hos børn. Hvis du genkender dig selv i et eller flere af disse symptomer, bør du overveje at justere dit indtag og eventuelt overveje at supplere med et tilskud.
I risikogruppen er personer, der lider af tarmsygdomme eller mere almindeligt, glutenintolerans. Dette skyldes, at tarmen har relativt svært ved at optage mineralet, især ved tarmsygdomme eller glutenintolerans, når tarmen ikke fungerer normalt. Selv personer, der følger en streng vegetarisk eller vegansk kost, har en øget risiko for at blive påvirket.
Faktisk kan en mangel også forekomme hos personer, der træner hårdt. Dette skyldes især, at man sveder meget under hård træning. Derved mister du meget zink gennem sveden.

Er det godt at tage zinktabletter?

Zink findes naturligt i en lang række forskellige fødevarer, ligesom de fleste af os får tilstrækkeligt uden problemer. Dog er der, som tidligere nævnt, visse risikogrupper, der generelt har en øget risiko for at udvikle en mangel. Disse kan derfor have brug for at supplere med zinktabletter.
For mænd kan en mangel føre til specifikke konsekvenser, undertiden endda ved en mindre eller moderat mangel. For eksempel nedsatte testosteronniveauer i kroppen. Dette kan igen påvirke muskelopbygning. Faktisk afhænger testosteronproduktionen af ​​mineralet, og omvendt. Et andet symptom på mangel hos mænd specifikt er nedsat sædproduktion. Såvel prostataens funktion som reproduktionskapaciteten påvirkes ved for lave niveauer. Med andre ord kan visse mænd have brug for et supplement.
Når det kommer til kvinder generelt, betragtes de især som en risikogruppe for zinkmangel under graviditet og/eller amning. Dette skyldes, at både barnet og moderen påvirkes. Det er blandt andet vigtigt for dannelse af tænder og knogler hos barnet. Ammende kvinder og kvinder med kraftig menstruation er også i risikogruppen. Selv ved brug af kobberspiral som prævention er der en risiko. Af denne grund anbefales visse kvinder et tilskud af dette stof.

Hvilke fødevarer indeholder mest zink?

Zink fås som kosttilskud, enten i komplekse varianter som multimineraler eller lignende, eller individuelt. Men det findes også i mange fødevarer helt naturligt. Med andre ord kan du få så meget, som du har brug for, ved at spise afbalanceret og sundt. En af fødevarerne, der indeholder absolut mest, er østers med hele 74 mg pr. 100 g. På listen finder vi også rødt kød som oksekød, lam og svinekød med 4-7 mg pr. 100 g, kylling med 1-2 mg pr. 100 g og æg med 1 mg pr. æg. Findes der nogen vegetariske alternativer? tænker du måske…
Jo, selvfølgelig! Bælgplanter som kikærter, linser og bønner er også gode kilder og indeholder 1-3 mg pr. 100 g. Der er også nødder og frø med hele 2-6 mg pr. 100 g, samt fuldkornsprodukter. Dog kan vores krop optage mineralet lettere fra de animalske kilder end de vegetabilske, da de vegetabilske indeholder en forbindelse, der kan hæmme optagelsen. Af denne grund er veganere i risikogruppe for at udvikle mangel.

Kan man tage zink hver dag?

Zink er en vigtig mineral, der skal tilføres gennem kosten og/eller kosttilskud dagligt, for at vores krop kan fungere korrekt. Så selvom du tager et kosttilskud af mineralet, kan og bør du indtage det hver dag!
Ifølge Fødevarestyrelsen er den anbefalede daglige dosis 7 mg for kvinder, 9 mg for mænd og gravide, og 11 mg for ammende kvinder. Den øvre grænse for en sikker zinkindtagelse er 25 mg/dag for voksne.

Kan zink gøre dig træt?

Et almindeligt kosttilskud er ZMA, som består af zink i kombination med magnesium. Dette indtages normalt om aftenen lige før sengetid, fordi de virker afslappende og kan forbedre søvnkvaliteten. Det er vigtigt at bemærke, at det især er magnesiumet i disse tabletter, der bidrager til dette.
Så du bliver normalt ikke træt af zink, tværtimod, da det er en mineral, der er nødvendig for energiproduktionen, og mangel kan føre til træthed og følelse af energimangel. Så hvis du tager et ZMA-kosttilskud, er det magnesiumet, der får dig til at føle dig træt og afslappet!

Hvornår på dagen skal man tage zink?

En tommelfingerregel for kosttilskud er at tage vitaminer om morgenen og mineraler om aftenen. Men der er ingen specifik tid på dagen, hvor du skal tage dine zinktabletter, du bør altid følge instruktionerne på emballagen eller din læges anbefalinger.
Der er stadig få undersøgelser, men nogle undersøgelser tyder på, at mineralet kan have en positiv effekt på søvnen. De viser, at mineralet kan forbedre søvnkvaliteten og reducere angst. Dette er en af årsagerne til, at mange vælger at tage tabletterne om aftenen. En anden grund er, at de har etableret en vane med det og opretholder deres indtag ved at tage det på samme tidspunkt hver dag.

Er zink beroligende?

Zink er en mineral med mange egenskaber og positive sundhedseffekter, men den er ikke kendt for at have en beroligende virkning. Især er mineralet kendt for at styrke immunforsvaret, bidrage til normal sårheling og proteinsyntese. Det er også vigtigt for vores energiproduktion, og mangel kan føre til træthed.
Magnesium derimod, som ofte indtages sammen med zink, kan have en beroligende effekt og reducere søvnbesvær.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk