Kb NAC hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

NAC

NAC er en forkortelse for N-Acetylcystein og en form af cystein. Det er en aminosyre, som er væsentlig for at vores krop skal fungere som den skal. NAC hjælper blandt andet med at opretholde kvaliteten af vores hud, beskytte vores krop mod oxidativt stress og styrke vores immunforsvar. NAC styrker, renser og beskytter vores krop på mange forskellige måder. Det er især populært som kosttilskud blandt dem, der træner, udfører en detox, ønsker at forbedre deres fordøjelse eller generelle sundhed. Hos os på Tillskottsbolaget finder du flere forskellige kosttilskud med NAC!

Sorter efter
SOLID Nutrition NAC, 90 caps
20
NAC er et kosttilskud fra SOLID Nutrition med 400 mg N-acetyl-L-cystein per kapsel. NAC er en bygg...
125 DKK (156 DKK)
Kb!
Info
2 x SOLID Nutrition NAC, 90 caps
20
NAC er et kosttilskud fra SOLID Nutrition med 400 mg N-acetyl-L-cystein per kapsel. NAC er en bygg...
250 DKK (313 DKK)
8 x SOLID Nutrition NAC, 90 caps
20
NAC er et kosttilskud fra SOLID Nutrition med 400 mg N-acetyl-L-cystein per kapsel. NAC er en bygg...
1001 DKK (1251 DKK)
Pureness NAC Complex, 60 caps
NAC Complex er et kosttilskud fra Pureness, der kombinerer NAC (N-acetyl-L-cystein) med alpha-lipo...
219 DKK
Kb!
Info
Vitaprana NAC, 600 mg, 100 caps
NAC 600 mg er et kosttilskud fra Vitaprana med 600 mg N-acetyl-L-cystein pr. kapsel. NAC er en byg...
227 DKK
Kb!
Info
4 x SOLID Nutrition NAC, 90 caps
20
NAC er et kosttilskud fra SOLID Nutrition med 400 mg N-acetyl-L-cystein per kapsel. NAC er en bygg...
500 DKK (626 DKK)
Strom Sports Nutrition NAC, 90 caps
Ud over Strom Sports RAW Range introduceres nu N-Acetyl Cystein (NAC). NAC er velkendt i kosttilsk...
298 DKK
Kb!
Info

Hvad er NAC?

NAC (forkortelse for N-Acetylcystein) er en form for cystein, en aminosyre, der naturligt findes i vores krop. Cystein er en svovlbærende aminosyre og hjælper blandt andet med at opretholde kvaliteten af vores hud og producere glutation, der fungerer som en antioxidant. Selvom NAC naturligt findes i vores krop, kan du også indtage N-acetylcystein gennem din kost! Aminosyren findes især i proteinrige fødevarer som kød, mælk og æg. Men for at nyde fordelene ved aminosyren på vores krop, skal vi indtage den som et kosttilskud. De positive virkninger er mange, herunder styrkelse af dit hår, din hud og dine negle, afgiftning af leveren og understøttelse af immunsystemet. NAC hjælper også med at opbygge og reparere muskler, fremmer glutathionniveauerne og har en antioxidant effekt!

Hvad er NAC godt for?

NAC er som nævnt en aminosyre, der i vores krop omdannes til den vigtige antioxidantmolekyle glutation. Glutation findes i alle vores celler og beskytter os mod giftstoffer, inflammationer og sygdomsfremkaldende organismer. Hvis vores krop ikke producerer tilstrækkelig glutation, svækkes vores immunforsvar markant. Det afgifter vores krop, optimerer vores nervesystem, beskytter vores tarm og fremmer sund aldring. Studier viser, at indtagelse af NAC kan øge glutationniveauerne i hjernen og forbedre stofskiftet i dele af hjernen hos personer, der lider af multipel sklerose. Glutation er også en vigtig forsvarsmekanisme mod miljøgifte og toksiner. Vores krop producerer glutation naturligt, men produktionen falder med alderen. Jo mindre glutation du har, desto hurtigere ældes du. Derfor kan et kosttilskud af NAC, der fremmer produktionen af glutation, være godt for dig, der ønsker at bremse din aldring. Yderligere studier viser også, at et NAC-tilskud kan øge dopaminniveauerne hos personer med Parkinsons sygdom. Både den mentale og fysiske præstation hos personerne kan forbedres markant! Et kosttilskud med NAC anvendes også i vid udstrækning af kræftpatienter samt personer med genetisk risiko for kræft.

Hvorfor tager man NAC?

Udover at NAC naturligt findes i vores krop og i den mad, vi spiser, findes det også i en række forskellige kosttilskud! Det indgår især ofte i forskellige kosttilskud til forbedring af leverens sundhed, men findes også i sin rene form. Der er både kapsler og pulver samt mange forskellige kosttilskud at vælge imellem. Men hvorfor skal man tage et kosttilskud, når det findes naturligt i vores krop og i den mad, vi spiser? Jo, der er faktisk flere fordele ved regelmæssigt at indtage et kosttilskud med NAC. Blandt andet kan et kosttilskud støtte dit immunforsvar, afgifte din lever og være gavnligt for dit hår, din hud og dine negle. NAC styrker dit hår og negle ved at hjælpe med at forbedre din krops keratinsyntese! Hvis du træner meget, har din krop brug for flere aminosyrer, herunder N-Acetylcystein. Det aminosyrerne gør, er at hjælpe dig med at opbygge og reparere dine muskler. Så hvis du træner meget, kan et kosttilskud være meget gavnligt! Faktum er, at aminosyren både har leveraftgiftende egenskaber og en antioxidant effekt, men hjælper også din krop med både at opbygge og reparere muskler! Med andre ord kan et kosttilskud især være til fordel for dig, der træner for at opbygge muskler og ønsker at fremskynde din krops restitution efter fysisk aktivitet.

Hvor meget NAC skal jeg tage?

Der er ingen fastsat anbefalet dosis af NAC. Men indtagelse af 600-1800 mg om dagen har vist sig at have en god effekt i studier. Hvis du vælger at tage en høj dosis af NAC, bør du opdele indtaget over dagen for at optimere optagelsen.

Er NAC slimløsende?

En mindre kendt, men meget positiv effekt af kosttilskud med N-acetylcystein er dens slimløsende effekt. Derfor bruges det inden for medicin i form af slimløsende hostemedicin. Af netop denne årsag bruges kosttilskuddet også ofte af personer med kræft samt KOL-patienter.

Hvordan skal man tage NAC?

Ligesom de fleste andre kosttilskud, er der specifikke anbefalinger for, hvordan og hvornår man bør indtage N-acetylcystein. Doseringen varierer ofte afhængigt af produkter; nogle indeholder 200-300 mg pr. kapsel, mens andre indeholder så meget som 400-500 mg pr. kapsel, med en daglig anbefalet dosis på 1-3 kapsler. Afhængigt af dit ønskede indtag kan du vælge både produkt og antal kapsler. Først og fremmest bør du vælge et kosttilskud med en relativt lav dosis pr. servering. Det lyder måske mærkeligt, men på den måde kan du let justere dosis, måle, hvor meget du tager, og fordele indtaget over dagen. Et tilskud med omkring 400 mg N-Acetylcystein pr. dosis er et godt valg! Du kan derefter tage 1-4 tabletter om dagen, afhængigt af hvor meget NAC du ønsker eller har brug for. En anden faktor at overveje er præparatformen, det vil sige, om du skal indtage tilskuddet i form af kapsler, tabletter, pulver eller flydende form. Som du kan høre, er der flere forskellige former at vælge imellem, og hver har sine fordele. Kapsler og tabletter er de mest almindelige, men Der er også pulver. Fordelen ved kapsler og tabletter er, at de er nemme at have med sig. Ulempen er dog, at du ikke kan bestemme din dosis præcist, men må nøjes med den forudbestemte dosis. Her er fordelen ved pulver, at du kan måle en nøjagtig, helt valgfri dosis. Du kan også indtage tilskuddet ved at tilsætte det til f.eks. smoothies, shakes eller lignende.

Kan man overdosere med NAC?

Hvis du følger den anbefalede dosis af det valgte kosttilskud, er risikoen for bivirkninger minimal. Ved overdreven indtagelse af NAC kan bivirkninger som diarré, kvalme og andre maveproblemer opstå. Bemærk, at dette kun sker ved ekstremt høje doser.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk