Kb Karnitin hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Karnitin

Karnitin er en ikke-essentiel aminosyre, der er mest involveret i både fedtforbrænding og proteinmetabolisme. Aminosyren har derfor i lang tid og med god grund været et meget populært kosttilskud i fitnessverdenen, især blandt dem, der ønsker at tabe sig og/eller øge deres udholdenhed. Den findes i stor udstrækning i proteinrige fødevarer, men den mængde, vi får gennem mad, er normalt så lille, at tilskud er nødvendigt for at opnå mærkbare resultater, især når det kommer til vægttab. Hos os på Tillskottsbolaget finder du adskillige kosttilskud med karnitin i sin reneste form!

Sorter efter
Pro Supps L-Carnitine 3000, 473 ml
L-carnitine fra Prosupps er et kosttilskud i kategorien fedtforbrændere med carnitin i flyden...
274 DKK
Nutrex Research Liquid L-Carnitine 3000, 480 ml
Liquid Carnitine fra Nutrex; et fedtforbrændende kosttilskud indeholdende det omtalte stof ka...
235 DKK
Star Nutrition Ultimate L-Carnitine (powder), 225 g
Ultimate L-Carnitine (pulver) er et kosttilskud fra Star Nutrition med ren L-carnitin i pulverform...
259 DKK
Kb!
Info
Star Nutrition Ultimate L-Carnitine, 90 caps
Ukunstig og effektiv fedtforbrænder fra Star Nutrition. Ultimate L-Carnitine består af d...
156 DKK
Kb!
Info
Swedish Supplements L-Carnitine Forte, 60 caps
L-Carnitine Forte er et kosttilskudd fra Swedish Supplements. Kapslene inneholder to former av kar...
133 DKK
Kb!
Info
4 x SOLID Nutrition ALC, 90 caps
20
ALC, et kosttilskud fra SOLID Nutrition, indeholder rent Acetyl-L-Karnitin (ALC). ALC tilhøre...
450 DKK (563 DKK)
Redcon1 Liquid L-Carnitine, 30 serv.
L-carnitin i flydende form med smag, fra Redcon1. Så meget som 1500 mg l-carnitin pr. portion!
235 DKK
Scitec Nutrition Mega Carni 1000, 60 caps
Mega Carni 1000 fra Scitec, et kosttilskud fra Scitec Nutrition, indeholder ren L-carnitin og h...
204 DKK
Kb!
Info
5% Nutrition Liquid L-Carnitine 3150, 473 ml
Liquid L-Carnitine 3150: Legendary Series fra 5% Nutrition er en innovativ carnitin-formel med en ...
314 DKK
BiotechUSA L-Carnitine + Chrome, 500 ml
L-Carnitine +Chrome er et kosttilskud fra Biotech USA med L-carnitin, chrom og vitamin B5 i flyden...
156 DKK
2 x SOLID Nutrition ALC, 90 caps
20
ALC, et kosttilskud fra SOLID Nutrition, indeholder ren Acetyl-L-Carnitine (ALC). ALC hører t...
225 DKK (281 DKK)
Scitec Nutrition Carni-X Liquid 100 000, 500ml
L-karnitin i flydende form, fra Scitec Nutrition!
235 DKK
Kb!
Info
SOLID Nutrition ALC, 90 caps
21
Højkvalitets ALC-tilskud med hele 500mg rent Acetyl-L-Karnitin, per kapsel. Øger fedtfor...
112 DKK (141 DKK)
Kb!
Info
Fairing ALC (Acetyl L-Karnitin), 90 caps
20
ALC, et kosttilskud fra Fairing, indeholder ren Acetyl-L-Carnitine (ALC). ALC hører til produ...
188 DKK (235 DKK)
Kb!
Info
8 x SOLID Nutrition ALC, 90 caps
20
ALC, et kosttilskud fra SOLID Nutrition, indeholder rent Acetyl-L-Karnitin (ALC). ALC tilhøre...
899 DKK (1126 DKK)

Hvad er karnitin?

Kort sagt er dette en ikke-essentiel aminosyre, der spiller en vigtig rolle i både fedtforbrænding og proteinmetabolisme. Det er især kendt for det førstnævnte, og i dag findes karnitin i mange kosttilskud, der er specielt designet til at have en positiv effekt på forbrændingen. Dette, kombineret med dets vigtige funktioner i vores muskler, har gjort det til et populært kosttilskud i fitnessverdenen.
Selvfølgelig findes denne aminosyre også naturligt i mange forskellige fødevarer, men for at opnå dens positive virkninger i fuldt omfang, kræves et kosttilskud. Fordi det ikke er en essentiel aminosyre, kan vores krop syntetisere den selv, men mangel er stadig mulig.

Hvad gør karnitin?

Karnitin har, ligesom alle aminosyrer, mange vigtige funktioner i vores krop. Især har de en afgørende rolle i cellernes mitokondrier, ofte kaldet cellernes kraftværker, hvor fedtforbrænding finder sted. Det, som mitokondrierne gør, er at danne energirige forbindelser fra næringsstofferne til den energi, som kroppens celler kan bruge. Hvis der ikke er tilstrækkeligt med denne aminosyre i denne proces, opbygges fedt i stedet omkring cellerne. På denne måde kan tilstrækkelige niveauer af karnitin bidrage til øget fedtforbrænding. Med andre ord hjælper karnitin kroppen med at omdanne fedt til energi. Dette er en af de vigtigste grunde til, at det er et populært kosttilskud blandt atleter, især dem der er på diæt eller træner hårdt i en periode.
Det er dog værd at bemærke, at et produkt med dette i indholdsfortegnelsen kan have mange positive effekter. For eksempel har der for nylig været gennemført flere undersøgelser om dets virkning på vores hjerne. Resultatet? Regelmæssig indtagelse af et karnitintilskud i mindst tre måneder kan forbedre din hukommelse og forebygge skader ved stress.

Hvornår skal man tage karnitin?

Ligesom flertallet af kosttilskud på markedet i dag varierer anbefalingerne både når det kommer til tidspunkt og dosering, nogle gange ganske meget. Den mest almindelige anbefaling er at opdele doseringen i flere doser i løbet af dagen. Hvis du for eksempel skal tage en daglig dosis på 3 g, kan du tage 1 g om morgenen, 1 g før træning og 1 g om aftenen. For at opnå den bedste effekt bør du gentage dette i mindst et par uger.
Hvis du indtager aminosyren i forbindelse med træning eller anden fysisk aktivitet, kan du med fordel kombinere det med dit aminosyretilskud.

Hvilke fødevarer indeholder L-karnitin?

Ligesom flertallet af de andre aminosyrer findes denne også i mange forskellige fødevarer. Du finder dem primært i animalske og proteinrige fødevarer som kød, mejeriprodukter, fjerkræ og fisk. Men karnitin findes også i ting som avocado og tempeh.
Hvis du følger en vegetarisk eller vegansk kost og er fysisk aktiv, kan et karnitintilskud være at anbefale, især hvis du er på en vægttabsrejse eller diæt med det mål at reducere fedtmasse. Dette skyldes, at mængden af karnitin er begrænset i vegetabilske fødevarer, og dit behov som fysisk aktiv er endnu større.

Er L-karnitin godt?

Spørger du en hårdt trænet atlet, der træner med mål om styrke, udholdenhed og fedtforbrænding, og som også bruger karnitin regelmæssigt... Ja, så vil du med stor sandsynlighed høre, at de synes, det er fantastisk. Spørger du forskerne, der har studeret aminosyren og dens virkning på os? Så ville du sandsynligvis høre det samme.
Det er et velkendt kosttilskud, med mange sundhedsmæssige fordele. Så hvis du træner ofte og hårdt med et af ovenstående mål, kan et kosttilskud absolut være at anbefale.

Hvilke kosttilskud er gode til vægttab?

I dag er markedet for kosttilskud enormt, og de, der er specielt designet til vægttab, er ingen undtagelse. Det kan være svært at vide, hvad der adskiller de forskellige produkter, og hvilket man skal vælge. L-karnitin er et af de mest populære tilskud til øget fedtforbrænding.
Ved at hjælpe kroppen med at omdanne fedt til energi og forhindre oplagring af fedt, alt dette på celleplan i vores krop, kan karnitin bidrage til øget fedtforbrænding. Især har aminosyren en afgørende rolle i cellernes mitokondrier, ofte kaldet cellernes kraftværker, hvor fedtforbrænding finder sted. Det, som mitokondrierne gør, er at danne energirige forbindelser fra næringsstofferne til den energi, som kroppens celler kan bruge. Hvis der ikke er tilstrækkeligt med denne aminosyre i denne proces, opbygges fedt i stedet omkring cellerne. På denne måde kan tilstrækkelige niveauer bidrage til øget fedtforbrænding.
Hvis du træner med målet om at tabe dig, forme din krop og opbygge muskler, kan dette virkelig være noget for dig. Denne aminosyre kan nemlig ud over at øge forbrændingen også have en positiv effekt på din muskelopbygning.

Er karnitin godt for musklerne?

Ved mangel på eller for lavt niveau af L-karnitin påvirkes ikke kun fedtforbrændingen, men også musklerne kan påvirkes. Hvis du har lavt niveau af karnitin i kroppen og er fysisk aktiv, kan du opleve svage muskler, hæmmet muskelopbygning og nedsat udholdenhed. Ved at sikre gode niveauer fremmes ikke kun fedtforbrændingen, men din energi rækker også længere, og muskeltretthed forebygges.
Hvis du træner hårdt og ofte, mister du meget karnitin, og det er derfor vigtigt, at du på den ene eller anden måde genopfylder dine niveauer. Dette for at undgå at udvikle en mangel. Fedt er en god energikilde, men for at udnytte energien fra fedtet kræves det, at karnitinniveauerne er tilstrækkelige. På denne måde kan et tilskud have en positiv indvirkning under træning!

Hvor meget L-karnitin om dagen?

Hvor meget du bør tage om dagen er individuelt, og anbefalingerne varierer ofte mellem produkt og produkt. I gennemsnit ligger en almindelig anbefalet daglig dosis mellem 1-4 gram om dagen, fordelt på flere doser i løbet af dagen. Tag det om morgenen og om aftenen og/eller før træning i en længere periode, mindst et par uger, for at opnå den bedste effekt. Du kan med fordel kombinere karnitin med f.eks. dit BCAA-tilskud!

Kan man have mangel på L-karnitin?

Som tidligere nævnt er dette en ikke-essentiel aminosyre, og vores krop kan derfor selv syntetisere den. Alligevel er der observeret både primære og sekundære mangler af karnitin. En primær mangel er ikke særlig almindelig, men den karakteriseres blandt andet af symptomer som muskeltræthed, kramper, gentagne infektioner og lavt blodsukker. En sekundær mangel forekommer derimod noget oftere og er primært knyttet til svære infektioner, dialyse og i visse tilfælde også leversygdom. Mangel kan også være medfødt, hvis det ikke skyldes en metabolisk forstyrrelse af en art.
Med tanke på, at karnitin syntetiseres af lysin og methionin, kan man rimeligt antage, at mangel på nogen af disse aminosyrer også fører til mangel på denne.
En mangel forhindrer forbrændingen i at nå sit fulde potentiale, og præstationskapaciteten påvirkes også. Derudover øges mængden af skadelige blodfedtstoffer. Det er derfor vigtigt at sikre, at du opretholder gode niveauer.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk