Kb ALA hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

ALA

Alfa-liponsyre (ALA), fedtsyren, der findes naturligt i rødt kød, men som nu også er blevet en utroligt populær kosttilskud, ikke mindst blandt idrætsudøvere og atleter. Dette skyldes, at ALA blandt andet kan bidrage til øget vægttab, regulering af blodsukkerniveauer samt reparation og beskyttelse af celler. Takket være dets antioxidantfunktion er det et populært kosttilskud hos mange, der ønsker at forbedre deres generelle sundhedstilstand! Her finder du kosttilskud med ALA fra adskillige forskellige mærker.

Sorter efter
Scitec Nutrition ALA, 50 caps
Kosttilskud med ALA (liponsyre) af højeste kvalitet, fra Scitec Nutrition!
141 DKK
Kb!
Info
Strength ALA, 120 caps
ALA fra STRENGTH indeholder 120 kapsler med alfa-liponsyre i sin reneste form.
196 DKK
Kb!
Info
Star Nutrition ALA, 90 caps
Star Nutrition ALA er et hjkonsentreret kosttilskud med alfa-liponsyre, en kraftfuld antioxidant ...
125 DKK
Kb!
Info

Hvad er ALA?


ALA står for alfa-liponsyre, på engelsk Alpha-lipoic acid, og er en fedtsyre, der naturligt findes i blandt andet indmad og kød, men også i adskillige grøntsager. Det er også en kraftfuld antioxidant, faktisk en af de mest kraftfulde antioxidanter for helbredet. Måske tænker du, hvad en antioxidant er? Antioxidanter er en gruppe stoffer, der alle modvirker oxidation. Oxidation er en proces, der i for høj grad kan øge risikoen for blandt andet diabetes, hjerte- og karsygdomme.

Sammenligner man ALA med andre antioxidanter, kan man se visse forskelle, hvor ALA skiller sig ud til det bedre. Blandt andet har ALA vist sig at forbedre insulinfølsomheden og dermed også stabilisere blodsukkerniveauerne, hvilket ikke kun er godt for vores generelle helbred, men også kan være en fordel under lavkaloriedieter og vægttab.Hvornår skal man tage ALA?


Et supplement af ALA kan indtages når som helst. Det er populært at tage det i forbindelse med vægttab eller kost, da alfa-liponsyre er blevet vist at reducere sødtrang og bidrage til øget vægttab.

Men selvom du ikke er på diæt eller ønsker at tabe dig, kan du med fordel tage det! Den absolut største fordel ved ALA er dens antioxidantfunktion, en funktion, som vi alle har gavn af. Et indtag kan således øge din generelle sundhed og mindske din risiko for flere sygdomme. Af denne grund kan selv personer, der ikke er særlig fysisk aktive, drage fordel af dette.

Hvad angår tidspunktet på dagen for indtagelse af dette supplement, skal det tages i forbindelse med måltider, altid. En almindelig anbefalet daglig dosis er 400 mg før ét til to måltider med højt kulhydratindhold i løbet af dagen. Det anbefales at tage det i forbindelse med de mest kulhydratrike måltider på dagen, måske morgenmaden og måltidet før træning. På den måde får du mest muligt ud af tilskuddet!


Hvad gør ALA?


Der er mange sundhedsmæssige fordele ved at tage et alfa-liponsyretilskud! Der er blevet udført mange undersøgelser, og resultaterne er gode. Blandt andet blev der udført en vellykket undersøgelse, hvor konklusionen var, at ALA kan bidrage til øget vægttab. Studier har også vist, at fedtsyren kan fungere som en biologisk antioxidant. Fordelene ved dette er mange!

Blandt andet hjælper alfa-liponsyre med at beskytte vores krop mod frie radikaler, det vil sige skadelige biprodukter, der kan skade vores celler og organer. Frie radikaler dannes, når vores krop omdanner den mad, vi spiser, til den energi, vi forbruger, og kan på lang sigt føre til sygdomme som diabetes og kræft.

Yderligere noget, der er blevet bemærket med denne antioxidant, er, at den ser ud til at være både vand- og fedtopløselig. Dette betyder i praksis, at antioxidanten kan virke i betydeligt større dele af vores krop end stoffer, der er vand- eller fedtopløselige.

Vores krop kan til en vis grad syntetisere liponsyre selv, men ikke i særlig store mængder og især ikke i de mængder, der kræves for at opnå de positive virkninger, som ALA kan have.


Er ALA godt?


Sammenligner man ALA med andre antioxidanter, kan man se visse forskelle, hvor det skiller sig ud til det bedre. Blandt andet har fedtsyren vist sig at forbedre insulinfølsomheden og dermed også stabilisere blodsukkerniveauerne, hvilket ikke kun er godt for vores generelle helbred, men også kan være en fordel under lavkaloriedieter og vægttab.

Men et supplement kan have flere positive virkninger end det, blandt andet kan tilskud forbedre din insulinfølsomhed, modvirke sødtrang og reducere risikoen for nervebeskadigelse. Med andre ord er dette et godt kosttilskud. Uanset om du er på diæt og føler, at det går lidt trægt med vægttabet, vil øge din præstation som atlet eller bare forbedre din generelle sundhed, kan et supplement med ALA være en god idé! De har flere gode egenskaber, og mange af dem er også blevet bekræftet i undersøgelser.


Hjælper ALA mod diabetes?


Et tilbagevendende spørgsmål om denne fedtsyre er, om indtagelse kunne have en positiv virkning på, og måske endda hjælpe mod, diabetes. Faktum er, at der er meget lovende forskning om dens virkning på diabetes. Undersøgelser er blevet udført på både dyr og mennesker med gode resultater. I dyreforsøg har alfa-liponsyre vist sig at kunne reducere blodsukkerniveauet med op til 64%. Når vi ser på menneskeundersøgelser, ser det ud til, at et tilskud af ALA kan reducere insulinresistens. Den vigtigste positive effekt, man har kunnet se, at fedtsyren kan have på personer med diabetes, er at mindske de negative komplikationer, der kan opstå ved diabetes. En komplikation, der kan opstå ved diabetes (uafklaret sådan), er nervebeskadigelse. Alfa-liponsyre hævdes således at kunne mindske risikoen for dette.

Selvom der er blevet udført en hel del undersøgelser af dens effekt på diabetes, kræves der yderligere forskning for at bekræfte, at øget indtag hjælper mod diabetes. Hvis du har diabetes og overvejer at prøve et ALA-tilskud, bør du først tale med din læge, især hvis du i øjeblikket tager medicin for din diabetes (eller andre medicin), der kan påvirkes af et alfa-liponsyretilskud.


Forbedrer man ydeevnen med ALA?


Udover at tage et alfa-liponsyretilskud med det formål at forbedre ens generelle helbred, er det populært at gøre det under kostændringer, men også under hårde træningsperioder. Trænende personer kan have gavn af at tage ALA på en måde, hvor fedtsyren blandt andet kan bidrage til at udvide blodkarrene, hvilket igen kan føre til bedre iltning af musklerne. Dette betyder i praksis, at du kan opleve, at du kan løfte tungere og præstere bedre.

Udover det kan alfa-liponsyre også bidrage til et styrket immunforsvar, hvilket er væsentligt for en atlet, der ikke drager fordel af betændelse eller virus i kroppen. En yderligere positiv effekt i forbindelse med træning er, at det også menes at fremme optagelsen af kreatin i vores muskler. Og kreatin er, som de fleste måske ved, et stof, der er kendt for at have yderst positive virkninger ved eksplosiv og højintens træning.


Kan man få bivirkninger af alfa-liponsyre?


Der er ingen dokumenterede bivirkninger af ALA, men selvfølgelig er vi alle forskellige! De bivirkninger, der i nogle få tilfælde er blevet rapporteret af brugere, inkluderer uro i maven, kløe og nældefeber. Alle var milde og forsvandt meget hurtigt, og de er ekstremt sjældne! Hvis du mod forventning oplever noget af dette ved indtagelse, anbefales det at reducere dosis af alfa-liponsyre eller eventuelt pause i en periode.


Hvor findes liponsyre?


Kosttilskud er fint, men ja, du kan også naturligt indtage ALA, det findes blandt andet i rødt kød og indmad (for eksempel lever), men også i grøntsager og rodfrugter. Almindelige kilder inkluderer spinat og broccoli, men også rødbeder og tomater! Dog er mængderne af ALA i de nævnte fødevarer relativt små, og det kræver generelt et kosttilskud for at opnå de positive virkninger af fedtsyren.


Hvilke kosttilskud til vægttab?


Udvalget af kosttilskud, der er specielt udviklet til at fremskynde vægttab, er stort, og ALA er mange gange et af de kosttilskud, man hører om i forbindelse med vægttab, fedtforbrænding eller diæter. Hvorfor? Jo, alfa-liponsyre kan nemlig bidrage til normal/forøget vægttab. Hvor stor indvirkning en indtagelse kan have på din vægt, er svært at sige, da undersøgelserne har givet meget varierende resultater. Konklusionen, man kan drage, er, at ALA kan have en effekt på vores vægt, men det er selvfølgelig individuelt og varierer fra person til person.

Der er adskillige undersøgelser, der viser, at et indtag over en længere periode har haft en lille indvirkning på vægttab og også BMI sammenlignet med dem, der har fået placebo.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk