Kb Blandingsprotein hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Blandingsprotein

Blandingsprotein er proteinpulveret for dig, der ønsker det bedste fra forskellige verdener - i én og samme shake. Det er et komplet proteinpulver, der består af flere forskellige proteintyper, med det formål at opnå den højeste biologiske værdi muligt. De har ofte en meget bred aminosyreprofil, og optagelsen i muskulaturen sker i forskellige hastigheder, hvilket gør det til et proteinpulver, der i praksis bliver optaget af kroppen både så hurtigt som muligt og så længe som muligt. Dette for at stimulere proteinsyntesen, det vil sige reparation af muskelvæv og maksimal vækst af samme. Hos os på Tillskottsbolaget finder du et bredt udvalg af blandingsprotein!

Sorter efter
Ghost 100% Whey, 924 g
Ghost Whey er en blanding af proteinisolat, koncentrat og hydrolysat med hele 25 g protein pr. por...
392 DKK
Star Nutrition Supreme Any Time Protein, 900 g
Supreme Any Time Protein fra Star Nutrition er en lækker og cremet protein med valle og m...
211 DKK
Better You rt- & havreprotein, 1 kg
Vegansk ært- & havreprotein fra Better You med en komplet aminosyreprofil og hele 85% pro...
298 DKK
Muscletech Platinum 8-Hour Protein, 2 kg
Platinum 8-Hour Protein fra Muscletech er en avanceret blanding af proteiner, der sikrer en kontin...
628 DKK
Naughty Boy Whey 100, 1000 g
Whey 100 fra Naughty Boy indeholder en unik kombination af valleproteinisolat, valleproteinkoncent...
392 DKK
Fairing Complete Protein 3, 900 g
Complete Protein 3 indeholder 50 % valleisolat og 50 % kasein og har et meget lavt indhold af fedt...
361 DKK

Hvad er blandingsprotein?


Udvalget af proteinpulver fortsætter med at vokse, og der kommer jævnligt nye kilder, producenter og produkter. Blandt de mest populære er valle og kasein, men mange ved ikke, hvad de skal vælge, og føler nogle gange, at de ikke ønsker at vælge. Det er her, blandingsproteinet kommer ind i billedet!

Blandingsprotein indeholder forskellige proteinkilder, hvor valle og kasein ofte er de mest almindelige, men æg og soja indgår også ofte. Formålet med at kombinere flere kilder på denne måde er at få så meget som muligt ud af dem. På denne måde kan man for eksempel drage fordel af de forskellige absorptionshastigheder. Med andre ord sker optagelsen i musklerne i forskellige hastigheder, hvilket gør det til et proteinpulver, der i praksis optages af kroppen både så hurtigt som muligt og så længe som muligt. Dette for at maksimere proteinsyntesen.


Hvad er blandingsprotein?


For at alle processer i kroppen kan fungere optimalt, kræves det, at vi konstant tilfører næring i form af vitaminer, mineraler og forskellige næringsstoffer. Hvis vi ønsker at give kroppen de bedste betingelser for ikke kun at arbejde for overlevelse, men også for at opbygge ny muskelmasse, er protein en grundlæggende forudsætning - og i ret store mængder også. Dette næringsstof indeholder nemlig aminosyrer, som alt væv i kroppen er bygget af, især muskelvæv. Aminosyrer kaldes derfor ofte musklernes byggesten, og det er derfor ikke noget, man skal tage let på, hvis man har ambitioner om at øge sin muskelmasse.

Proteintilskud har vist sig at kunne forbedre kropssammensætningen generelt, vedligeholde eksisterende muskelmasse og bidrage til øget muskelvækst. Selv om spørgsmålet om, hvorvidt proteinpulver i sig selv kan tage æren for dette, kan diskuteres, fører det af naturlige årsager også til forbedret præstationsevne.

Mange nybegyndere i fitnessverdenen spekulerer på, hvad gavn disse proteindrikke egentlig giver. Afhængigt af hvem du spørger, loves enten magi eller produktet afskrives som unødvendigt. Uanset holdning kan man dog ikke komme uden om det faktum, at studier konsekvent har påvist, at øget indtagelse af protein kan hjælpe med at tabe sig og/eller øge fedtfri masse. Hvordan dette protein pakkes ind, er op til dig, men proteintilskud er klart overlegne, hvis du faktisk vil vide, hvad du får.

Hvad indeholder blandingsprotein?


Blandingsprotein indeholder som navnet antyder en blanding af forskellige proteinkilder. Disse kan bestå af for eksempel valle, kasein og æg. Formålet med denne blanding er at opnå så komplet et protein som muligt, både med hensyn til aminosyreprofil og optagelseshastighed. Med tanke på, at vi her får det bedste fra forskellige verdener i en og samme pakke, er aminosyreprofilen bredere end i et klassisk enkomponentsprotein.

De mest almindelige ingredienser er mælkeprotein i form af valle og kasein. Denne kombination giver en tidsudsendende effekt, hvilket betyder, at optagelsen af næringsstoffer sker over en længere periode. Dette skyldes, at valle optages inden for få timer, mens kasein tager op til 6-8 timer at blive absorberet af kroppen. Derudover er æg og soja også almindelige proteinkilder.

Valleprotein: Valle, også kendt som Whey, indeholder flere af de livsvigtige aminosyrer, inklusive en stor mængde BCAA. Disse forgrenede aminosyrer (Branched-Chain Amino Acids) inkluderer leucin, valin og isoleucin, som alle er stærkt involveret i proteinsyntesen. Tilskuddet optages meget let, og det understøtter hurtigt og understøtter muskelmetabolismen og hjælper dig med at bevare den allerede erhvervede muskelmasse, især når det indtages efter træning.
Kasein: Kasein nævnes ofte som en "langsom" protein eller "natprotein", da tilførslen af aminosyrer i blodet sker meget langsomt i sammenligning med valle. Dette er en proteinpulver meget populær både blandt bodybuildere, der ønsker at sikre, at muskelproteinsyntesen ikke sover, blot fordi de selv gør det, eller for personer, der ønsker at kontrollere deres vægt. Kasein modvirker både muskelnedbrydning og kan have en sultregulerende virkning.

Äggprotein: Äg indeholder mange af de næringsstoffer, vores kroppe har brug for, herunder essentielle aminosyrer. Ägproteinpulver har en aminosyreprofil, der ligner den i kroppens muskler og er også naturligt fri for laktose.


Hvilken type protein er bedst?


At sige, hvilken type protein der er bedst, er svært, da det afhænger helt af dit formål og mål samt dine præferencer. Forskellige typer proteiner optages som sagt forskelligt i kroppen. I hovedsagen er blandingsprotein en kombination af forskellige mælkeproteinpulvere, men der findes også veganske varianter for dem, der har valgt at udelukke animalsk protein. Disse består normalt af soja, ærter eller havre.

Da individuelle vegetabilske proteiner ikke er komplette, kan det være værd at satse på et blandingsprotein, hvor to eller tre forskellige vegetabilske kilder er kombineret for at opnå en komplet aminosyreprofil.


Har proteinpulver bivirkninger?


Når det kommer til kost og ernæring, udgør både overskud og underskud en risikofaktor. Protein er ingen undtagelse. Hvis du overskrider anbefalingerne fra de forskellige producenter, kan dette naturligvis føre til ubehagelige bivirkninger som f.eks. maveproblemer og i værste fald nyreproblemer. Sidstnævnte er nogle gange blevet diskuteret i forbindelse med proteinpulver, men der er ingen grund til bekymring, hvis du holder dig inden for rimelige grænser, på samme måde som du bør gøre med alle andre fødevarer og kosttilskud.


Kan man tage proteinpulver uden at træne?


Mennesker, der ikke er fysisk aktive, behøver sjældent bekymre sig om at opfylde nogen specifik proteinmængde. Her er en velafbalanceret kost normalt tilstrækkelig, selvom en proteinshake naturligvis kan udgøre en praktisk og nærende snack. For personer, der derimod er fysisk aktive, især dem der arbejder hårdt for at opbygge ny muskelmasse, vil proteinbehovet stige i takt med, at træningsintensiteten øges. Og det samme gælder kravene til høj kvalitet proteinkilder.


Får man større muskler af proteinpulver?


For at optimere muskelopbygning og volumen kræves det først og fremmest hård træning, tilstrækkelig restitution og ikke mindst tilstrækkeligt med protein! Dette næringsstof giver ikke kun dine muskler energi til at træne så hårdt, som du ønsker og har brug for, men stimulerer også din muskelvækst. Om du får det gennem mad eller pulver, gør ikke den store forskel. Det vigtigste er at huske, at maden indeholder andre vigtige næringsstoffer som vitaminer og mineraler, noget som ikke alle proteinpulvere indeholder. Så anbefalingen er at satse på at spise en kost rig på protein og supplere efter behov.


Er det godt at erstatte et måltid med proteinpulver?


Nej, at erstatte et måltid med proteinpulver er ikke godt. Det er et kosttilskud, og ligesom alle andre skal det fungere som et supplement til din kost og aldrig erstatte et måltid. Du skal have alle næringsstoffer i et måltid, noget du ikke får ved at indtage dette.

Hvis du leder efter et komplet måltid i pulverform, er en måltidserstatning noget for dig! De indeholder alle næringsstoffer, er kaloriefattige og rig på både vitaminer og mineraler, samtidig med at de mætter godt!
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk