Kb Coenzyme Q10 hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Coenzym Q10

Coenzym Q10 er en substans og antioxidant, der spiller en vigtig rolle i vores krop, når det kommer til at danne energi i vores cells kraftværk, også kaldet mitokondrier. Substansen dannes naturligt i vores krop, især i hjertet, men som vi bliver ældre, falder niveauerne, og et supplement kan være nødvendigt. Et supplement kan reducere træthed og udmattelse samt bidrage til en normal energimetabolisme! Mange af disse kosttilskud er også beriget med vitamin C og/eller B, som også bidrager til at reducere træthed og udmattelse. Køb dit Coenzym Q10-tilskud hos os på Tillskottsbolaget!

Sorter efter
Holistic Q10, 60 caps
Q10 er en vitaminlignende substans, der naturligt dannes i kroppen og spiller en vigtig rolle i da...
188 DKK

Hvad er Coenzym Q10?


Coenzym Q10 er en substans, der naturligt produceres i vores kropsceller og har til opgave at producere energi samt beskytte cellerne mod skadelige stoffer. Det fungerer som et coenzym, hvilket betyder, at det hjælper med at katalysere kemiske reaktioner i kroppen, der er nødvendige for at producere energi og udføre forskellige biologiske funktioner. Især dannes det i vores hjerte, men niveauerne falder med alderen.

Q10 produceres altså naturligt i vores krop, men vi kan også få det gennem kosten og/eller kosttilskud.


Hvad er Q10 godt for?


CoQ10 har flere vigtige funktioner i vores krop og er nødvendig for vores energiforbrug, hjerte- og karsundhed samt immunsystem. Når det kommer til energiproduktion i cellerne, spiller denne substans en afgørende rolle, især vigtig for organer, der kræver ekstra meget energi, herunder muskler og hjerte, men også leveren.

Det er også kendt for at fremme vores hjerte- og karsundhed. Hvis vi ser nærmere på hjertets muskler, findes der høje niveauer af netop Q10. Det reducerer risikoen for hjertesygdomme og bidrager simpelthen til at støtte hjertemuskelfunktionen.

En anden sundhedsfordel ved substansen er dens virkning som antioxidant, der beskytter vores celler mod frie radikaler. Den deltager også i mitokondriernes funktion i cellerne og er med til at forbedre energiniveauer, fremme vitalitet og reducere træthed.


Hvornår skal man ikke tage Q10?


Forskningen omkring Coenzym Q10 er begrænset, og der er behov for flere studier for at fastslå, hvordan et supplement med substansen skal bruges sikkert. Der er dog visse situationer, hvor du skal være forsigtig og konsultere en læge, før du begynder at tage tilskud. Dette gælder især, hvis du er gravid eller ammer. Dette skyldes simpelthen, at forskningen er for begrænset til at kunne anbefale supplementering med sikkerhed.

Dette gælder også, hvis du tager en eller flere lægemidler, har en underliggende medicinsk tilstand og/eller har kendte allergier over for stoffer, der ligner Q10.

Med andre ord skal et Q10-tilskud bruges med forsigtighed!


Hvilke fødevarer indeholder Q10?


Når vi hører om Coenzym Q10, tænker de fleste af os på kosttilskuddet, men faktum er, at det også findes naturligt i mange fødevarer. Fisk, kød, frø, vegetabilske olier og nødder er eksempler på fødevarer, der er særligt rige på substansen.

Hvis du har et øget behov for dette stof, kan et tilskud være en god idé, men det absolutte flertal af os får tilstrækkeligt gennem kosten. Det er vigtigt at huske, at det også produceres naturligt i vores krop, hvilket yderligere reducerer risikoen for en mangel.


Hvordan ved man, om man har en mangel på Q10?


Da kroppen naturligt producerer Q10, er en mangel både sjælden og svær at fastslå. Da mange af symptomerne på en Q10-mangel også kan forekomme ved andre vitaminmangler eller helbredsproblemer, er det svært at vide, om det er en mangel på denne substans eller noget andet.

Hvis du mistænker, at du lider af en mangel, bør du rådføre dig med en læge, der kan fastslå årsagen og manglen via en blodprøve. Symptomerne kan for eksempel inkludere øget træthed og mangel på energi, muskelsvaghed samt nedsat kognitiv funktion og hukommelse.


Er Q10 blodfortyndende?


Som tidligere nævnt er forskningen omkring Coenzym Q10 begrænset, og flere studier er nødvendige for at fastslå, om et supplement kan have en blodfortyndende virkning eller ej. Nogle studier tyder på, at det kan have en vis blodfortyndende effekt, mens andre ikke gør det. Så hvis du tager andre medicin eller lignende, bør du rådføre dig med en læge, før du begynder at tage et tilskud!


Kan man få for meget Q10?


I øjeblikket er der ingen kendte bivirkninger af Q10, og overdosering er ekstremt sjælden. Hvad angår den anbefalede dosis er der i øjeblikket heller ikke en specifik anbefalet daglig dosis, men det er almindeligt, at kosttilskud indeholder ca. 60 mg pr. kapsel med en anbefaling om én kapsel om dagen.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk