Kb HMB hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

HMB

HMB er en forkortelse for beta-hydroxy-beta-metylbutyrat og et omtalt kosttilskud, især inden for fitness og bodybuilding. En aminosyre og et tilskud, der på flere måder kan tage din fysik til det næste niveau. Atleter bruger det for at blive både større og stærkere, og der er adskillige studier, der understøtter dets effektivitet. Dets primære funktion er at reducere nedbrydningen af muskelprotein og omsætningen af det samme, samt i forlængelse heraf øge præstationsniveauet. Det kan også med fordel anvendes under kalorirestriktion, f.eks. under "deff," med det formål at reducere eventuel tab af muskelmasse som følge af næringsmangel og/eller fysisk stress. Hos os på Tillskottsbolaget finder du flere forskellige tilskud af HMB!

Sorter efter
Olimp HMB Mega Caps, 120 caps
Olimp HMB Mega Caps er et højdoseret og højt koncentreret kosttilskud indeholdende ?-hyd...
290 DKK
Kb!
Info
Star Nutrition Ultimate HMB Liquid, 120 caps
Ultimate HMB Liquid er et kosttilskud fra Star Nutrition i produktkategorien muskelstimulerende. M...
314 DKK
Scitec Nutrition Mega HMB, 90 caps
Højdoseret, muskelopbyggende HMB-tilskud fra Scitec Nutrition med hele 2295mg rent HMB per do...
235 DKK
Kb!
Info
SOLID Nutrition HMB, 120 mega caps
34
SOLID Nutrition HMB er et højdoseret og høj koncentreret kosttilskud indeholdende β...
156 DKK (235 DKK)
Olimp HMB Mega Caps, 300 Caps
13
Olimp HMB Mega Caps er et højdoseret og højt koncentreret kosttilskud indeholdende ?-hyd...
549 DKK (628 DKK)
Kb!
Info
2 x SOLID Nutrition HMB, 120 mega caps
33
SOLID Nutrition HMB er et højdoseret og høj koncentreret kosttilskud indeholdende β...
313 DKK (470 DKK)
4 x SOLID Nutrition HMB, 120 mega caps
33
SOLID Nutrition HMB er et højdoseret og høj koncentreret kosttilskud indeholdende β...
626 DKK (940 DKK)

Hvad betyder HMB?

Noget, der er almindeligt inden for kosttilskud, er forkortelser af alle slags. Og dette er ingen undtagelse. HMB er en forkortelse for Hydroxy Methyl Butyrate, hvilket i sin tur står for beta-hydroxy-beta-metylbutyrat. Og hvad er det? Jo, en metabolit; det vil sige en nedbrydningsprodukt af den essentielle aminosyre leucin. HMB produceres derfor først, når leucin nedbrydes i vores krop. Dette betyder altså, at vores krop er afhængig af leucin for selv at kunne producere Hydroxy Methyl Butyrate.

Hvad er HMB?

HMB er en nedbrydningsprodukt af leucin, som er en af de tre komponenter i BCAA (Branch-Chained Amino Acids) og den vigtigste aminosyre for muskelvækst. Når du tilfører HMB som kosttilskud, omgår du kroppens behov for tilstedeværelsen af leucin.
Forbindelsen mellem HMB og den forgrenede aminosyre leucin består i, at HMB er en nedbrydningsprodukt af denne. Den har veldokumenteret positiv indvirkning på proteinsyntesen og dermed også muskelvæksten, især da den aktiverer et protein kaldet mTOR, som regulerer blandt andet celleforøgelse og proteinsyntese.
Kroppen kan som sagt producere HMB selv, men en forudsætning for dette er, at leucin er til stede. Forskellen mellem disse to er også, at leucin, i modsætning til HMB, ikke kan produceres i kroppen, men skal tilføres enten via kosten eller kosttilskud, ligesom alle andre essentielle aminosyrer. Jo højere dine niveauer er, jo mere vil blive produceret. På samme måde som jo højere dine proteinniveauer er, jo mere vil dine muskler have at arbejde med både under træning og efterfølgende for at støtte reparation og opbygning af ny muskelvæv.
Aminosyren leucin er involveret i adskillige processer i kroppen, herunder proteinsyntesen, proteinnedbrydningen, insulinmetabolismen og også blodsukkerkontrollen. Nogle nylige undersøgelser har antydet, at det især er omdannelsen af leucin til HMB, der er den største bidragende faktor til dets muskeløgende egenskaber. Det er dog kun cirka 5% af det, vi får gennem kosten, der naturligt kan omdannes i kroppen, hvilket er en meget lille mængde og ikke vil føre til mærkbare resultater. Derfor kan kosttilskud være en anbefaling.

Hvad er HMB godt for?

Fordelene ved HMB er mange, men det er primært kendt for sin positive indvirkning på proteinsyntesen og proteinnedbrydningen, samt aldrende muskler og metabolisme.
Det hjælper med at reducere ømhed og skader og fremskynder muskelrestitution ved at forbedre muskelsyntesen og bremse nedbrydningsprocessen. Intens træning fører til muskelskader, og musklerne har brug for reparation på det tidspunkt. Dette kosttilskud hjælper i dette tilfælde. Du vil kunne opbygge større muskler med bedre styrke og også opleve øget kraft og mindre muskelnedbrydning efter en meget hård træning.
Men er det kun til hårdt trænende individer? Nej. En anden kendt fordel er dets positive virkning på vores generelle sundhed, styrke og mobilitet. Det er blandt andet en vigtig metabolit for aldrende muskler. Når vi ældes, er det uundgåeligt, at vi vil opleve muskeltab. At supplere med HMB kan hjælpe med at forhindre eller bremse muskeltabsprocessen for at forbedre den generelle sundhed, styrken og mobiliteten.
Så kort sagt bruges HMB til at reducere muskelnedbrydning, der opstår efter tung træning, og også for at starte og fremskynde restitutionen derefter, men det er også gavnligt for aldring.

Kan HMB hjælpe under en diæt?

Dette kosttilskud bruges primært af bodybuildere og andre atleter, der ønsker både muskelbesparende og muskelopbyggende effekter. Dets evne til at hæmme nedbrydningsprocesserne i musklerne gør det dog til et yderst interessant alternativ, selv for personer på en meget kaloribegrænset kost.
Når vi er på en stram diæt og har et kalorieunderskud, er tab af muskelmasse en konstant trussel. Da dette kosttilskud menes at kunne hæmme stoffet ubiquitin, en slags medvirkende faktor i nedbrydningen af muskelprotein, kunne man i det mindste i teorien eliminere denne trussel ved at tilføre HMB i form af kosttilskud.

Hvornår skal man tage HMB?

Ligesom flertallet af kosttilskud i dag er det svært at fastlægge et specifikt tidspunkt, hvor dette kosttilskud bør tages for at opnå maksimal effekt. Det varierer mellem forskellige mærker og produkter. Noget, der har vist sig at være fordelagtigt, er at indtage en dosis hver dag, enten året rundt eller i perioder med særlig intens træning, f.eks. under en diæt, konkurrenceforberedelse eller lignende. Så afhængigt af dit mål med din træning og din indtagelse af kosttilskuddet, kan du vælge både hvordan og hvornår du tager det.
Det kan være fordelagtigt at tage HMB før træning med henblik på at synkronisere eventuelle akutte virkninger af kosttilskuddet med proteinmetabolismen under selve træningspasset. Du kan også med fordel kombinere det med andre kosttilskud som BCAA, kreatin og/eller kulhydrater for at maksimere dets effekt. Især kreatin og HMB har vist sig at kunne virke synergistisk. Kreatin er et utroligt populært kosttilskud med dokumenteret effekt på både muskelstyrke og muskelmasse, og det er et stof, der har vist sig at fungere godt sammen med dette.
Hvad angår timing kan du indtage dine kapsler eller pulver når som helst, men der er nogle tidspunkter, der er mere fordelagtige end andre. Mange produkter har en anbefalet daglig dosis på ca. 2000-4000 mg om dagen, med anbefaling om at sprede indtaget ud over dagen. Hvis du for eksempel tager fire kapsler, kan du med fordel tage en kapsel til morgenmad, en før træning, en efter træning og en ved sengetid.

Hvor meget HMB?

Ligesom det er svært at fastlægge et specifikt tidspunkt, hvornår du bør indtage dit HMB-tilskud, er det også svært at angive en specifik dosis for maksimal effekt, men der er nogle generelle anbefalinger. Den daglige dosis, der oftest anbefales med hensyn til dette tilskud, er omkring tre gram om dagen. Denne anbefaling er baseret på gennemsnitlige individer og passer til flertallet, men hvis du ønsker en mere skræddersyet dosering, er der undersøgelser, der viser, at præcis 38 mg per kg kropsvægt og dag er optimalt!
Gå ud fra denne anbefaling og kig altid på den specifikke produkts anbefalede daglige dosis.

Er HMB farligt?

Der er ikke mange kosttilskud, der er blevet undersøgt på et så omfattende niveau som dette. Siden 1960'erne har man vidst, at leucin har anti-katabolske virkninger og modvirker nedbrydning af proteiner både i muskler og i andet væv. Det er også velkendt, at leucin spiller en afgørende rolle i at starte og opretholde proteinsyntesen i musklerne, takket være omfattende kliniske studier. Dette er for at sikre dets virkning, men især for at evaluere sikkerheden ved HMB, og der er ikke blevet registreret negative bivirkninger hos hverken mænd eller kvinder, unge eller ældre.
Der synes ikke at være nogen sammenhæng mellem disse tilskud og nogen form for sundhedspåvirkning, hverken hos raske individer eller hos patienter med sygdomme som kræft eller AIDS. Der er heller ikke observeret nogen negative sundhedseffekter af at kombinere dette med andre aminosyretilskud.
Forskningen fortsætter, og selv nyere forskning har vist flere positive virkninger af tilskuddet. Blandt andet har det vist sig, at kombinationen af HMB og vitamin D3 kan forbedre muskelfunktionen hos ældre voksne, selv uden træning.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk