Kb Elektrolytter hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Elektrolytter

Elektrolytter er mineraler med elektriske ladninger. Måske genkender du dem som magnesium, kalium og calcium? Elektrolytter findes naturligt i mad og drikkevarer og findes i vores krop i blandt andet kropsvæsker og væv. I kroppen spiller de en afgørende rolle i processer som regulering af væskeniveauer, dannelse af nyt væv og frigivelse af hormoner. Ved ubalance i elektrolytterne kan du opleve symptomer som hovedpine, svimmelhed og rastløshed, og tilføjelse af elektrolytter kan være at foretrække. Hos os på Tillskottsbolaget finder du adskillige kosttilskud med elektrolytter!
Sorter efter
SOLID Nutrition BLACK LINE Rehydrate, 270 g
50
Boost din træning med Rehydrate fra SOLID Nutriton Black Line! En komplet formel beståen...
109 DKK (219 DKK)
20 x Vitargo Electrolyte, 70 g (Citrus)
36
Electrolyte fra Vitargo indeholder hurtige og letfordøjelige kulhydrater i form af majsstivel...
392 DKK (613 DKK)
Vitargo Electrolyte Enkeltportionspose, 70 g (Citrus)
26
Vitargo Carboloader - kulhydratoplading på en meget effektiv måde! Gluten- og sukkerfri.
23 DKK (31 DKK)
Kb!
Info
RAW Nutrition CBUM Hydrate, 20 pack
BUM Hydrate er en avanceret elektrolytformel, der hjælper dig med at genoprette elektrolytbal...
259 DKK
SOLID Nutrition Electrolytes, 150 mega caps
21
Elektrolytter af hjeste kvalitet, i praktisk kapsel form! Elektrolytter er mineraler med elektris...
112 DKK (141 DKK)
Kb!
Info
Pureness Elektrolytpulver, 120 g
Elektrolytpulver er et kosttilskud fra Pureness, der indeholder en velovervejet blanding af minera...
125 DKK
Pureness Elektrolytpulver, 240 g
Opdag en sukkerfri og velsmagende elektrolytpulver, der kan hjælpe med at opretholde balancen...
211 DKK
Vitargo Electrolyte, 2 kg
20
Electrolyte fra Vitargo indeholder hurtige og letfordjelige kulhydrater i form af majsstivelse me...
392 DKK (487 DKK)
Vitaprana Electrolyte Powder, 375 g
Vitaprana Electrolyte Powder, 375g er et sukkerfrit kosttilskud med let tilgængelige elektrol...
219 DKK
4 x SOLID Nutrition Electrolytes, 150 mega caps
20
Elektrolytter af højeste kvalitet, i praktisk kapselform! Elektrolytter er mineraler med elek...
450 DKK (563 DKK)
Supplement Needs Electrolyte+, 210 g
Elektrolytpulver fungerer som væskeerstatning. Tilsætning af elektrolytter kan være...
235 DKK
2 x SOLID Nutrition Electrolytes, 150 mega caps
20
Elektrolytter af højeste kvalitet, i praktisk kapselform! Elektrolytter er mineraler med elek...
225 DKK (281 DKK)
Vitargo Electrolyte, 5 kg
20
Electrolyte fra Vitargo indeholder hurtige og letfordjelige kulhydrater i form af majsstivelse me...
942 DKK (1178 DKK)
Trained By JP Peak Hydration, 180 caps
Peak Hydration er tbJP's kapsel-formel for hydrering. Designet til at levere elektrolytter plus to...
392 DKK
Kb!
Info
Vitargo Electrolyte, 1 kg (Citrus)
Vitargo Carboloader er udviklet for at vre et rent og skarpt produkt beregnet til kulhydratopladi...
259 DKK

Hvad er elektrolytter?

Elektrolytter er forskellige mineralstoffer, der alle har en elektrisk ladning i kroppen. De mest almindelige er calcium, kalium, magnesium, chlorid, natrium og fosfat.
Alle elektrolytter har flere vigtige funktioner i kroppen og regulerer blandt andet vores væskebalance, det vil sige balancen mellem vand, salt og mineraler. Reguleringen af væskebalancen betyder, at dine nerver, hjerte, muskler og hjerne fungerer, som de skal. Med andre ord er elektrolytterne og væskebalancen afgørende for vores helbred.

Hvad er elektrolytter godt for?

For at kroppen skal fungere optimalt, skal den ikke kun have tilstrækkelig væskeniveau, den skal også have en balance mellem mineraler, salt og vand. Alle mineraler påvirker din krop på forskellige måder, og de, der har størst indflydelse, når du træner, er kalium, magnesium og natrium. Disse tre mineraler er normalt dem, der refereres til, når man taler om elektrolytter i træningssammenhæng.
Når du træner (især når det er varmt udenfor), bliver syg eller oplever maveproblemer, kan der opstå mangel på elektrolytter i kroppen, og væskebalancen kan forstyrres. Dette viser sig ofte ved, at du føler dig tung og træg i kroppen, har svært ved at holde fokus, og det føles som om hverken hjernen eller kroppen fungerer normalt. I disse situationer kan det være nødvendigt og godt at tage et kosttilskud i form af elektrolytpulver.
Du kan også hjælpe kroppen ved at spise naturlige fødevarer, der ikke er forarbejdede, såsom bananer, bladgrøntsager, havregryn, rugflager, mandler og nødder.

Hvad er de mest almindelige elektrolytter?

Når elektrolyt- og væskebalancen er god, fungerer kroppens elektriske impulser, som de skal. Hvis der derimod opstår en mangel eller ubalance af elektrolytter, bliver det sværere for hjernen at sende de rette nerveimpulser til en række vigtige kropsfunktioner. Derfor er det vigtigt, især når du træner, at hjælpe kroppen med at opretholde balancen. De vigtigste elektrolytter og de funktioner i kroppen, som de styrer, er:
- Magnesium: hjælper kroppen med at opretholde en normal celledeling, energimetabolisme og proteinsyntese samt en normal knogleramme og sunde tænder. Magnesium er også vigtigt for optimal muskelfunktion og bidrager til at reducere træthed og udmattelse.
- Kalium: bidrager til at opretholde blodtrykket på et normalt niveau samt at nervesystemet og muskelfunktionen fungerer korrekt.
- Calcium: er nødvendigt for celledeling, blodkoagulation, energimetabolisme, nerveimpulser og muskelfunktion. Derudover bidrager calcium til at opretholde en normal knogleramme og sunde tænder.
- Natrium: hjælper med at opretholde nerveimpulser, muskelfunktion og væskebalance.
- Fosfat: er nødvendigt for cellemembranerne, normal energimetabolisme og skelet samt sunde og velfungerende tænder.
- Klorid: er nødvendigt for at opretholde væskebalancen.

Hvordan får man elektrolytter?

De fleste af os får tilstrækkelige elektrolytter gennem vores daglige kost, forudsat at den er afbalanceret og sund. Frugt, grøntsager (især bladgrøntsager som spinat og kål) og fiberholdige fødevarer indeholder de elektrolytter, kroppen har brug for for at fungere korrekt. Personer, der træner hårdt, og måske også konkurrerer, kan have brug for at supplere med elektrolytpulver for at undgå ubalance mellem salte og væske i kroppen.
Hvis du følger en ketogen kost, det vil sige en lavkulhydratkost med højt indhold af fedt og protein, kan du også have brug for et supplement. Dette skyldes, at grøntsager med en lav glykæmisk indeks (GI) indeholder meget væske og mineraler. Dette medfører, at kroppen mister meget væske, som ellers ville komme fra maden. I kombination med at musklernes kulhydratlagre begynder at blive tømt, kan der opstå ubalancer i elektrolytbalancen. Selv på en ketogen kost er det vigtigt at tilføje grøntsager for at undgå mangel.

Hvorfor drikke elektrolytter?

Elektrolytter er involveret i en række vigtige funktioner i kroppen. Blandt andet regulerer de kroppens væskeniveauer, bidrager til at opretholde en normal syre-base balance, hjælper blodet med at størkne, frigiver hormoner og dannelse af nyt væv. Listen kan blive lang, men det er nogle af de processer, mineralerne er involveret i i vores krop.
En ubalance i niveauerne og væskebalancen er relativt almindelig, især når det er varmt udenfor, når man træner meget eller af andre grunde sveder mere end normalt. For at opretholde normale væskeniveauer og elektrolytniveauer anbefales det generelt at drikke så meget vand, som du mister. Dvs., hvis du sveder mere en dag, skal du også drikke mere den dag. Det samme gælder, hvis du lider af opkastning, diarré eller andre mave- eller tarmproblemer eller tager visse medicin.
Problemer, der kan opstå ved en ubalance, inkluderer hovedpine, koncentrationsproblemer, rastløshed og svimmelhed. Svaghed, kramper, hjertebanken og søvnproblemer er også symptomer på en ubalance.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk