Kb CLA hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

CLA

CLA, også kaldet konjugeret linolsyre, er en gruppe fedtsyrer med utroligt interessante egenskaber. En velundersøgt og effektiv fedtforbrænder, som også har vist sig at modvirke oxidativt stress, have en positiv effekt på immunsystemet og kunne øge den fedtfrie muskelmasse. Denne fedtsyre er essentiel og skal tilføres gennem mad eller kosttilskud, for eksempel. Ved dagligt at indtage et CLA-tilskud kan du drage fordel af dets fordele og booste dine træningsresultater! Hos os på Tillskottsbolaget finder du et bredt udvalg af kosttilskud med CLA!

Sorter efter
SOLID Nutrition CLA, 60 caps
20
Højkvalitets CLA-tilskud med hele 1000mg CLA per kapsel! 
94 DKK (117 DKK)
Kb!
Info
Swedish Supplements CLA, 90 caps
CLA er et kosttilskudd fra Swedish Supplements som inneholder CLA med en renhet på 80 %. CLA ...
156 DKK
Kb!
Info
2 x Swedish Supplements CLA, 90 caps
25
CLA er et kosttilskud fra Swedish Supplements, der indeholder CLA med en renhed på 80%. CLA e...
235 DKK (313 DKK)
Elit Nutrition CLA, 90 caps
ELIT CLA fra Elit Nutrition, et kosttilskud uden stimulanser i kategorien fedtforbrænding.
156 DKK
Kb!
Info
2 x SOLID Nutrition CLA, 60 caps
20
Højkvalitets CLA-tilskud med hele 1000mg CLA per kapsel! 
187 DKK (234 DKK)
Scitec Nutrition CLA, 60 caps
CLA af højeste kvalitet fra Scitec Nutrition!
149 DKK
Kb!
Info
4 x SOLID Nutrition CLA, 60 caps
20
Høj kvalitet CLA-tilskud med hele 1000 mg CLA pr. kapsel! 
374 DKK (468 DKK)
Star Nutrition Ultimate CLA, 90 caps
Storsælgende og velundersøgt fedtforbrænder fra Star Nutrition.
133 DKK
Kb!
Info
Prime Nutrition CLA, 60 caps
CLA-kosttilskud af høj kvalitet fra Prime Nutrition med 1000 mg CLA pr. kapsel!
117 DKK
Kb!
Info

Hvad er CLA?


CLA er en forkortelse for konjugeret linolsyre og tilhører gruppen af omega-6 fedtsyrer. Det er en essentiel fedtsyre, som vores krop har brug for at fungere korrekt. At den er konjugeret betyder, at den har en speciel kemisk struktur, som giver den sine specielle egenskaber.

Denne fedtsyre findes naturligt i fødevarer som kød og mælk, dog kun når dyrene spiser frisk græs. Når de ikke gør det, dannes fedtsyren ikke, og vi får derfor ikke den samme mængde som fra græsædende dyr. I dag indeholder animalske produkter betydeligt mindre mængde end tidligere, dette skyldes, at dyr i dag hovedsageligt spiser korn og ikke den samme mængde grønt græs som tidligere.


Hvad er CLA godt for?


Konjugeret linolsyre har flere sundhedsmæssige fordele og er som sagt en essentiel fedtsyre, som vores krop har brug for at fungere korrekt. Herunder har vi opstillet en række af fordelene ved indtagelse af dette.

- Vægttab og stofskifte. Den absolutte hovedårsag til at tage et CLA-tilskud er på grund af dets fedtforbrændende egenskaber. Studier har vist, at indtagelse kan øge fedtforbrænding og vægttab! Dette sker ved at ændre vores stofskifte. Fedtsyren kan hjælpe kroppen med at nedbryde flere fedtceller og forhindre, at flere overskydende fedtceller opbevares. Dette sker primært i fedtcellerne i muskelvævet.

Der er lavet adskillige studier på dette område, dog kun i celler eller på dyr. De har vist lovende resultater, men der kræves flere undersøgelser på mennesker for virkelig at bevise, at et tilskud bidrager til øget fedtforbrænding og stofskifte.

- Muskelvækst. Det har også vist sig at have en positiv effekt på øget fedtfri muskelmasse. Dog kræves der flere studier og mere forskning for at bevise det til 100%. Den forskning, der er blevet lavet, har vist god potentiale for, at CLA kunne bidrage til øget muskelmasse og/eller vedligeholdelse af muskelmasse under en diæt.

- Immunsystemet. Yderligere en, måske lidt uventet, effekt stoffet kan have på vores krop er dens effekt og indvirkning på vores immunsystem. Dette skyldes, at konjugeret linolsyre har egenskaber som en antioxidant, der deltager i vores immunsystem. Ligesom fedtforbrænding og muskelvækst er der blevet udført flere studier om dens påvirkning af vores immunfunktion. Resultaterne er dog varierende. Flertallet af studierne viser en positiv effekt på immunsystemet, men den er ikke helt tydelig.


Hvad indeholder CLA?


CLA står for konjugeret linolsyre og er en fedtsyre, der naturligt findes i flere forskellige fødevarer, herunder oksekød, æg og mælk. Den består af en speciel form for omega-6 fedtsyre, som vi naturligt finder i mejeriprodukter og oksekød.

Ud over denne omega-6 fedtsyre kan kosttilskuddet også indeholde en række andre stoffer, herunder vitaminer, mineraler eller andre stoffer, der fremmer vægttab. Der er kosttilskud, der kun indeholder konjugeret linolsyre, men også dem, der indeholder flere stoffer.

Lad os gå lidt dybere ind i, hvordan det egentlig fungerer, når vi taler om fedtsyrens kemiske struktur. Som tidligere nævnt er det en konjugeret fedtsyre med en speciel kemisk struktur. Studier viser, at CLA sikrer, at vores cellers såkaldte receptorer fungerer korrekt. Disse receptorer findes i alle vores celler og styrer blandt andet, hvor godt vores immunsystem fungerer, hvor hurtigt vi opbygger muskler, og hvor hurtigt vi forbrænder fedt. Hvis vores cellers receptorer ikke gjorde deres job, ville vi derfor ikke have det samme immunsystem, muskelopbygning eller fedtforbrænding.


Hvad er konjugeret linolsyre?


Konjugeret linolsyre er det samme som CLA og dermed en naturligt forekommende omega-6 fedtsyre. Den findes naturligt i animalske produkter som æg, oksekød og mælk, men findes også som kosttilskud.

Hvilket CLA er bedst?


Når det kommer til kosttilskud, er der mange, der spekulerer på, hvilket produkt med CLA der er bedst. Dette kan desværre ikke besvares entydigt, da det afhænger af faktorer som kvalitet, dosering og formålet med indtaget.

Vær altid omhyggelig, når du vælger producent og produkt, uanset kosttilskud. Udover at tjekke indholdsfortegnelsen bør du sikre dig, at produktet og producenten opfylder kvalitetsstandarder. SOLID Nutrition CLA er et eksempel på et produkt, der opfylder både kvalitets- og sikkerhedsstandarder. Du får endda hele 1000 mg pr. kapsel, og produktet er fremstillet i Sverige og følger HACCP- og GMP-standarder.


Hvornår skal man bruge CLA?


Den mest almindelige årsag til at supplere kosten med et tilskud af konjugeret linolsyre er dens positive indvirkning på forbrændingen. Det er almindeligt at indtage det dagligt som en del af en sund livsstil og som støtte til vægttab.

Da CLA også har vist sig at have en positiv indvirkning på muskelvæksten, er det et almindeligt tilskud blandt fitnessatleter, der ønsker at forbedre deres kropssammensætning, det vil sige øge muskelmassen og reducere kropsfedtet.

Dets positive virkning på immunsystemet betyder også, at det ofte indtages af dem, der er mindre fysisk aktive. Med andre ord er det et alsidigt tilskud, der kan bruges af de fleste!


Hvornår skal man tage CLA?


Der er ingen egentlig fast svar på, hvornår man skal indtage CLA, da der ikke er udført undersøgelser, der tyder på det ene eller det andet. Dog er der en anbefaling om, at det i form af kosttilskud bør tages i forbindelse med måltider. For eksempel en kapsel til morgenmad og en til frokost eller aftensmad.


Hvor meget CLA?


CLA findes som tidligere nævnt i de fødevarer, vi spiser, primært animalske produkter som kød og mælk. Dog er mængden meget lille, og der kræves et tilskud for at drage fordel af dets positive virkninger på vores sundhed.

Der er mange tilskud at vælge imellem, og den anbefalede mængde varierer. Sandheden er, at der endnu ikke er nogen enighed om, hvor meget af fedtsyren man bør indtage. Ligesom der heller ikke er enighed om, hvornår på dagen man skal tage det, eller hvor længe man skal tage det.

Der er dog lavet flere undersøgelser af CLA, men doseringen i undersøgelserne varierer markant. Det er derfor svært at fastlægge en anbefalet dosis. Men i flertallet af undersøgelserne, der er udført, blev der brugt 2000-4000 mg om dagen i 8-12 uger. De fleste kosttilskud på markedet indeholder omkring 800-1000 mg konjugeret linolsyre pr. kapsel, og den daglige anbefalede dosis er omkring 3000 mg.

Indtager du den rigtige dosis CLA, giver det dig ingen negative eller skadelige bivirkninger. For at opnå effekt af CLA skal dosis være tilstrækkeligt høj, og det anbefales at ligge omkring 3-4 gram om dagen. Der er ingen fastlagt øvre grænse for indtag af CLA. Den faktiske højeste dosis, der er brugt i undersøgelser, er 8 gram. Der er stort set ingen forskning udført over denne dosis.


Er CLA farligt?


Indtager du den rigtige dosis af fedtsyren, er der ingen undersøgelser, der tyder på, at det kan medføre negative eller skadelige bivirkninger. For at opnå effekt skal dosis være tilstrækkeligt høj, og det anbefales at ligge omkring 3-4 gram om dagen. Der er ingen fastlagt øvre grænse for indtag, og den faktiske højeste dosis, der er brugt i undersøgelser, er 8 gram. Der er stort set ingen forskning udført over denne dosis.

Så indtager du CLA i henhold til den anbefalede dosis, er det ikke farligt overhovedet! Ved alt for høje doser kan bivirkninger som træthed og gastrointestinal problemer opstå.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk