Kb Lysin hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Lysin

Lysin er en essentiel aminosyre, som blandt andet er nødvendig for vores krops omsætning af protein, men også fedt. Derudover spiller den en vigtig rolle i tarmens optagelse af calcium og opbygningen af stærke negle, sund hud og smukt hår! Aminosyren har flere positive effekter, og et kosttilskud er især populært blandt dem, der træner meget og/eller spiser en vegetarisk eller vegansk kost. Da lysin er en af byggestenene i proteiner, er det, ligesom andre aminosyrer, livsvigtigt for at opretholde organer og alle kroppens funktioner. Hos os på Tillskottsbolaget finder du høj kvalitet Lysin til gode priser!
Sorter efter
Supplement Needs L-Lysine, 300 g
Dette produkt indeholder kun aminosyren L-lysin i pulverform, så du nemt og bekvemt kan doser...
133 DKK

Hvad er lysin?

Lysin er en aminosyre. Som du måske har hørt før, siger man, at proteiner er kroppens byggesten. På samme måde som proteiner er kroppens byggesten, er aminosyrer byggestenene for proteinerne. Protein er derfor opbygget af netop aminosyrer. Med andre ord er de væsentlige for, at vores krop kan bygge muskler.
Dette er en essentiel aminosyre, det vil sige, at vores krop ikke kan producere den selv, så vi skal tilføre den gennem kosten eller for eksempel som kosttilskud.
Lysin findes i et protein ved navn kollagen. Kollagen er den type protein, der blandt andet opbygger vores hud, hår og negle. Med andre ord opbygger det cellulært væv, herunder hud, hår og brusk.

Hvad er lysin godt for?

Ligesom de andre 19 aminosyrer har Lysin adskillige vigtige funktioner i vores krop, men det er primært nødvendigt for at opretholde omsætningen af proteiner. Udover dette er det også vigtigt for omsætningen af fedt og tarmens optagelse af calcium, og det har derfor også en betydning for vores knoglers funktion.
Som tidligere nævnt er det en aminosyre og derfor en af byggestenene i vores krops proteiner. Ligesom andre aminosyrer er det essentielt for, at vores organer og alle kroppens funktioner fungerer korrekt. De er nødvendige ikke kun for omsætningen af protein og fedt, men også for optagelsen af calcium og opbygningen af vores negle, hår og hud. Uden lysin ville vi ikke overleve!
En anden sammenhæng, hvor denne aminosyre ofte nævnes, er fedtforbrænding. Årsagen til dette er, at lysin er forløberen til karnitin, aminosyren, der er vigtig for vores fedtforbrænding.

Hvilke fødevarer indeholder lysin?

Udover at du kan få lysin gennem et kosttilskud, findes det også i alle animalske fødevarer. Kød, æg og mejeriprodukter er de tre primære, men der er også en vis mængde i forskellige bælgplanter. Dette er den primære årsag til, at et kosttilskud er ekstra almindeligt blandt dem, der spiser en plantebaseret kost. Hvis du ved, at du spiser en vegetarisk kost, der også indeholder minimalt med bælgplanter, kan det være en god idé at overveje et kosttilskud eller revidere din kost.

Kan man spise for meget lysin?

Da dette er en essentiel aminosyre, kan vores krop ikke producere den selv, så vi skal selv sørge for at få tilstrækkelige mængder gennem kosten og/eller kosttilskud. Hvis vi spiser en proteinrig og varieret kost, får vi derfor ret nemt tilstrækkelige mængder. Anslået behøver en voksen person ca. 800-3000 mg lysin om dagen. Hvis du for eksempel spiser en vegetarisk kost, træner meget eller har mistanke om, at du får for lidt, findes der kosttilskud til at supplere med.
Studier viser, at en person, der træner meget, med fordel kan indtage op til 4 gram om dagen. Spiser man en proteinrig kost, er det ikke umuligt at nå disse niveauer, men et kosttilskud kan være at foretrække. Der findes kosttilskud både i pulver- og pilleform.
Så at spise for meget lysin er svært, og det kræver meget, før du får FOR meget. Med andre ord kan du spise en proteinrig kost og tage et kosttilskud uden at skulle bekymre dig!

Hvor meget lysin om dagen?

Ligesom de fleste af de essentielle aminosyrer er det svært at fastsætte en nøjagtig mængde lysin, du bør eller kan indtage om dagen. Men groft estimeret har en voksen person brug for et sted mellem 800 og 3000 milligram om dagen. Studier viser dog, at en fysisk aktiv person med fordel kan indtage op til 4000 milligram om dagen, en mængde, du umuligt kan opnå kun gennem kosten.
Mange kosttilskud på markedet i dag har en anbefalet daglig dosis på et sted mellem tre og fem gram lysin. Hold dig altid til de anbefalede daglige doser.

Hvornår skal man tage lysin?

Præcis hvornår på dagen du skal tage din lysintilskud spiller ikke en stor rolle. Anbefalingerne varierer lidt mellem forskellige produkter fra forskellige mærker, men det er almindeligt at tage det mellem måltiderne og gerne fordelt over flere gange om dagen. En almindelig dosis er for eksempel 3000 mg to gange om dagen, en mellem morgenmad og frokost og en mellem frokost og aftensmad.

Hvordan får man L-lysin?

Fordi L-lysin er essentiel, og vores krop ikke selv kan syntetisere den, skal vi selv sørge for at få den. Hvis vi ikke gør det, kan vores krop ikke fungere korrekt, og der kan opstå adskillige bivirkninger.
Men hvordan får man det så? Der er to enkle måder at få en essentiel aminosyre som lysin på: gennem kosten eller via kosttilskud. Hvis du spiser en proteinrig kost med masser af animalske fødevarer, får du sandsynligvis allerede tilstrækkelige mængder. Hvis du derimod spiser en vegetarisk kost, træner meget eller begge dele, kan du have brug for at supplere.
Når det kommer til produkter med L-lysin, er der flere forskellige at vælge imellem, hvor den største forskel ofte er formen på tilskuddet, dvs. om det er i pulver- eller pilleform. Produkter i pulverform er generelt lidt billigere og lettere at dosere. Ved at vælge et produkt i pulverform kan du justere din dosis nøjagtigt, som du ønsker det. Hvis du også vælger L-lysin, optages aminosyren endnu hurtigere af din krop, hvilket er en fordel, især hvis du er fysisk aktiv.
Udover at du kan købe det i sin frie form, kan du også få det ved at tage et proteinpulvertilskud. Det er praktisk, men med ulempen at optaget kan forringes lidt. Dette skyldes, at aminosyren i så fald skal konkurrere med flere andre om optaget, og effekten kan blive mindre.

Kan man mangle lysin?

Da dette er en essentiel aminosyre, kan du mangle den, hvis du ikke får tilstrækkeligt gennem kosten eller kosttilskud. Hvis du ikke får tilstrækkeligt med protein hver dag, er der en stor risiko for, at du heller ikke får tilstrækkeligt med lysin. At mangle tilstrækkeligt med protein er skadeligt for din krop og kan påvirke både dit velvære og din sundhed. Mangel kan føre til følgende symptomer: irritabilitet, koncentrationsbesvær, træthed, røde øjne, kvalme og hårtab.
Hvis du genkender et eller flere af disse symptomer og mistænker, at du ikke får tilstrækkeligt med lysin og/eller protein om dagen, bør du revidere din kost og eventuelt supplere med et kosttilskud.

Hvor kan man købe lysin?

Hos os på Tillskottsbolaget finder du et bredt udvalg af kosttilskud, og essentielle aminosyrer som lysin er ingen undtagelse. Her har vi samlet alle produkter, der indeholder lysin i sin reneste form! Produkter til dig, der spiser en vegetarisk kost, træner hårdt, eller ønsker at nyde fordelene. Køb i dag og oplev fordelene inden længe.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk