Kb Nddesm hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Nøddesmør

Nøddesmør er en type smør, en pålæg, en fødevare lavet af forskellige slags nødder, normalt jordnødder eller mandler. Med sit højkvalitets energiindhold, gode smag og mange næringsstoffer er nøddesmør af forskellige slags utroligt populært inden for fitnessverdenen. Sundt fedt og høje proteinniveauer gør det perfekt egnet til dig, der fører en aktiv livsstil og ønsker at opretholde en sund kost. Uanset om du vil tilføje en smule ekstra til din madlavning eller bagning, er nøddesmør af forskellige slags en fremragende idé! Køb dit nøddesmør hos os på Tillskottsbolaget.

Sorter efter
Star Nutrition Peanut Butter, 1 kg
Star Nutrition Peanut Butter leveres i den perfekte strrelse til nddeelskeren, der ikke kan f n...
78 DKK
PB2 Foods Powdered Peanut Butter, 184 g
PB2 Powdered Peanut Butter er jordnøddesmør i pulverform, der ikke kun smager fantastisk...
78 DKK
Bodylab Peanut Butter, 500 g
Jordnddesmr i to forskellige varianter - Super Smooth og Ultra Crunch.
46 DKK

Hvad er nøddesmør?

Nøddesmør er en samlebetegnelse for forskellige former for smør og spreads lavet delvist eller udelukkende af nødder, normalt peanuts eller mandler. Fremstillingen af nøddesmør er meget enkel, men yderst interessant. Under fremstillingen males nødderne ned, og olien adskilles fra selve nødderne. Når olien adskiller sig fra f.eks. mandlen, dannes en cremet, tyk masse. Nogle gange tilsættes ekstra olie og eventuelt lidt salt for ekstra smag og salt smag. Det er ikke sværere end det! Med andre ord er det en naturlig fødevare, der produceres gennem en helt naturlig proces.

Den måske mest almindelige og kendte variant er peanuts-smør, som navnet antyder, er lavet af peanuts. Mandler er også populære og meget velsmagende at bruge! Udover disse to varianter er der også dem lavet af f.eks. cashewnødder eller hasselnødder. Det vigtige er at vælge en variant, der indeholder tilstrækkeligt med fedt, da det er det, der giver det sin gode, cremede og energirige konsistens. Det er også fedtet, der får olien til at separere og lægge sig øverst i beholderen, når du åbner den. Dette er helt naturligt, og det er bare at røre lidt rundt for at få nøddesmøret tilbage til sin normale konsistens.

Hvor sundt er nøddesmør?

Hvad der betragtes som sundt eller ej er en definitionssag og afhænger simpelthen af, hvem du spørger. Men almindeligt er noget, der anses for sundt, indeholder færre kalorier, har et lavt sukkerindhold og er ofte begrænset i både fedt og kulhydrater. Mængden af vitaminer, mineraler og sunde fedtstoffer tages også ofte i betragtning.

Som tidligere nævnt indeholder nødderne i nøddesmør normalt en stor mængde fedt, men også protein. Som følge af dette er nøddesmør generelt en fødevare med højt energiindhold. Energiindholdet i f.eks. mandelsmør er fordelt på ca. 50-60 % fedt, 20-30 % protein og til sidst 5-10 % kulhydrater. Ser vi nærmere på peanuts-smør, er dets energiindhold næsten identisk. Selvfølgelig kan det nøjagtige indhold variere lidt fra produkt til produkt. Kaloriemæssigt indeholder begge omkring 500-700 kalorier pr. 100 g.

Det er altså meget kaloririgt, men indeholder også en stor mængde sunde fedtstoffer. De indeholder en masse umættet (især enkeltumættet) fedt og også en stor mængde protein og langsomme kulhydrater. Dette er grunden til, at du ofte oplever en behagelig og langvarig mæthed efter at have spist det.

Er mandelsmør bedre end peanuts-smør?

Der findes i dag en hel række forskellige typer smør lavet af nødder, hvor smør lavet af mandler og peanuts er de mest almindelige. Når det kommer til indholdet i disse, er de meget ens, og næringsværdien er faktisk den samme! Skal man udpege en af dem som lidt bedre, er det mandelsmør, da det er lidt rigere på vitaminer, mineraler og fibre. Hvis du leder efter det mest proteinrige alternativ, anbefales peanuts.

Er peanutsmør sundere end almindeligt smør?

Nøddesmør er lavet af fedtrige nødder og indeholder flere hundrede kalorier pr. 100g, men faktum er, at det til trods for dets næringsindhold kan være en meget sund fødevare. For det første er de fleste meget næringsrige og indeholder både protein og fedt.
Ekstra interessant er mængden af umættet fedt, som er meget høj. Indholdet af kulhydrater er relativt lavt (5-10%), men de kulhydrater, der er til stede, er af den langsomme type, hvilket betyder, at du forbliver mæt længere og får mere fiber. Vitaminer og mineraler er også generelt til stede i større mængder.
Ud over at være fyldt med forskellige former for næring indeholder de også meget energi. Det er vigtigt at bemærke, om nødderne er ristede, saltede eller måske begge dele. Dette kan påvirke næringsindholdet. Nødder generelt har også vist sig at have en kolesterolsænkende virkning, være antiinflammatoriske og reducere oxidativt stress. Disse egenskaber mangler i almindeligt smør.

Hvad kan man spise med mandelsmør?

Uanset hvilken nød du er specielt glad for, og hvilket smør du vælger, er der mange anvendelsesmuligheder. Det er almindeligt at smøre mandelsmør på en skive brød, som du derefter kan toppe med for eksempel æble, chiafrø og/eller agurk. En god, næringsrig og sund sandwich!
Du kan også prøve at tilføje en spiseskefuld i din smoothie for at få en nøddesmag, masser af sunde fedtstoffer og en øget mæthedsfølelse. Et andet tip er fyldte dadler, hjemmelavede barer eller overnight oats. Hvis du ønsker en hurtig og nem snack, kan du gøre det så simpelt som at dyppe æbleskiver i smørret.

Hvad er det sundeste peanutsmør?

De fleste peanutsmør er meget ens med hensyn til indholdet, men nogle skiller sig ud, både når det kommer til indhold og smag. For at forklare det enkelt er der de sunde og så er der de mindre sunde. De sunde indeholder næsten 100% nødder, mens de lidt mindre sunde ofte indeholder nødder, der er både saltede og ristede, hvilket får kalorierne til at stige. Så når du vælger mærke og variant, skal du sørge for at tjekke ingredienslisten grundigt for at undgå store mængder salt og/eller sukker.

Er peanutsmør godt til vægttab?

Peanutsmør er meget kaloririgt, men det er også rigt på både protein og sunde fedtstoffer. Faktisk er det en populær fødevare blandt både dem, der er i kalorieunderskud, og dem, der er i overskud. Dette skyldes, at det er meget nærende og indeholder både protein og sunde fedtstoffer, som vi alle har brug for. Mængden kan dog variere og kan tilpasses dine behov og mål.
I dag findes der også pulveriserede varianter af flere forskellige nøddesmør. Disse blandes selv med vand, og du kan derfor få præcis den konsistens, du ønsker, og både energi og fedt bliver lavere. Nogle af de pulveriserede varianter indeholder endda op til 85% færre kalorier end de klassiske. De gennemgår også en proces, der reducerer fedtindholdet. Dette er et populært alternativ for dem, der ønsker at begrænse både fedt og kalorier uden at gå på kompromis med smagen.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk