Kb Krom hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Krom

Krom er et grundstof og en livsvigtig mineral for vores krop, selvom den er nødvendig i ekstremt små mængder. Det har blandt andet en stor indvirkning på vævets evne til at optage kulhydrater, men også på at holde blodsukkeret på et stabilt niveau. Af denne grund er det et populært tilskud for dem, der ønsker at reducere deres sødetrang og tabe sig. Selv hårdt trænende individer, der ønsker at øge muskelmasse og reducere fedtprocenten, indtager ofte et tilskud af netop krom! Hos os på Tillskottsbolaget finder du flere forskellige tilskud med netop krom.
Sorter efter
Vitaprana Blood Sugar Support, 30 caps
Blood sugar support er et kosttilskud fra Vitaprana med morbær ekstrakt, og krom, som bi...
235 DKK
Kb!
Info
Swedish Supplements Chromium, 90 caps
21
Krom er et af mange mineraler, som kroppen har brug for dagligt. Krom er et stof, der findes i sm&...
62 DKK (78 DKK)
Star Nutrition Chromium, 90 caps
Chromium er et kosttilskud fra Star Nutrition. Hver kapsel indeholder 200 μg rent chrom. Chro...
62 DKK
Kb!
Info

Hvad er krom?

Krom er et grundstof, der findes naturligt i både vand, luft og jord. Det er en af vores mest almindelige grundstoffer og deltager i kroppens omsætning af glukose (kulhydrater). Ved at opretholde vores glukoseoptag på et stabilt, godt niveau kan vores blodsukker også forblive mere stabilt og bedre. Omsætningen af glukose går hånd i hånd med vores blodsukkerniveauer. Så ved at holde blodsukkeret på et mere stabilt niveau kan vi også mindske vores sødetrang.
Søde trang og overspisning er ofte årsagen til ufrivillig vægtøgning. Lave blodsukkerniveauer øger faktisk vores sødetrang. Af denne grund er dette et almindeligt kosttilskud for personer, der oplever sødetrang som et problem.
Selv personer, der har problemer med sult og trang og ønsker at spise mindre for at tabe sig, kan have gavn af et kromtilskud.

Hvad er krom godt for i kroppen?

Krom er en af de næringsstoffer, der påvirker blodsukkerniveauet. Dette gør det ved at forbedre din insulinfølsomhed i cellerne. På denne måde kan din krop bruge insulinet effektivt, hvilket ofte er meget fordelagtigt, især for personer med insulinresistens.
Det er også et næringsstof, der reducerer sødetrang såvel som forbedrer humøret. Ved at øge produktionen af den vigtige signalstof serotonin påvirkes dit humør positivt, samt appetitten og søvnen.
Ikke nok med det, krom bidrager også til at forbedre hjertesundheden ved at reducere oxidativt stress og dermed risikoen for hjertesygdomme.
Med andre ord er dette en yderst vigtig mineral, som vi skal have tilstrækkelige mængder af for at have det godt. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at det kan være skadeligt for din krop at indtage for høje niveauer af dette næringsstof. Sørg derfor for ikke at overskride den anbefalede daglige dosis.

Hvad er kromtabletter godt for?

Hvis du har en varieret, afbalanceret og sund kost, får du sandsynligvis tilstrækkeligt med krom og har ikke brug for at supplere med et kosttilskud. Hvis du derimod træner hårdt, ønsker at reducere din sødetrang eller forbedre din blodsukkerkontrol, kan et tilskud være en god idé.
Den primære årsag til at tage et kromtilskud er ønsket om at reducere sukkertrang og ofte også appetitten. Du er måske på diæt, slanker dig eller ønsker af en eller anden grund at reducere dit sukkerindtag. I så fald kan et sådant tilskud være gavnligt!
En anden lejlighed er, hvis du træner hårdt og har til hensigt at øge forbrændingen såvel som muskelopbygningen. I så fald kan et tilskud være anbefalelsesværdigt, da det kan øge både din fedtforbrænding og muskelmasse.
Det er dog vigtigt at huske, at ingen kosttilskud bør erstatte en sund kost og en aktiv livsstil.

Hvad skal man spise for at få tilstrækkeligt med krom?

Ligesom flertallet af alle vitaminer og mineraler findes krom naturligt i adskillige fødevarer. Nogle eksempler på fødevarer, der er gode kilder til mineralen, inkluderer skaldyr som muslinger og østers, tun, fuldkorn, bælgfrugter, kød, nødder og æggeblommer.
Værd at bemærke er, at op til 80% af indholdet ødelægges ved forarbejdning af fødevarer. Ifølge en undersøgelse var kromindholdet i en kost anbefalet af en diætist for lavt i 20 ud af 22 tilfælde. Det er derfor vigtigt, at du overvåger din kost, spiser varieret og sørger for at få en kilde til krom hver dag. Dette er vigtigt for, at din krop fungerer, som den skal, og for at du har det godt!

Hvor meget krom kan man tage om dagen?

Et anbefalet dagligt indtag af krom for en voksen person er 50 mcg. Det estimerede tilstrækkelige daglige indtag er 25 mcg for kvinder og 35 mcg for mænd. De fleste kromtilskud indeholder dog ofte betydeligt mere end dette.
Den mest almindelige dosis i et enkelt kosttilskud, der kun indeholder krom, er 200 mcg, hvilket er hele 500% af det anbefalede daglige indtag. Ved vægttab anbefales 200-400 mcg dagligt, ligesom det gør ved intens træning og bodybuilding, hvor du ønsker at fremskynde fedtforbrænding og opbygning af muskelmasse.

Hvornår på dagen skal man tage krom?

Udvalget af kromtilskud er i dag stort, og afhængigt af produktet varierer anbefalingerne om brug og dosering. Det er vigtigt altid at læse og følge producentens doseringsanvisninger. Der er dog nogle generelle anbefalinger:
Krom behøver ikke at indtages på et bestemt tidspunkt, men kan tages når som helst på dagen, der passer dig. Nogle mener, at det kan være fordelagtigt at tage det i forbindelse med et måltid rigt på kulhydrater, især hvis du tager det for at kontrollere blodsukkeret og mindske sødetrangen.

Kan man indtage for meget krom?

Som tidligere nævnt er krom et vigtigt næringsstof for os og en mineral, der er nødvendig for, at vi skal fungere godt og have det godt. Men selvom det er tilfældet, kan man få for meget! Faktisk kan overdrevent høje indtag blive giftige for os.
Hvis du indtager for høje doser over en længere periode, kan dine organer tage skade. Risikoen for at udvikle kræft kan også øges. Bemærk, at dette sker ved ekstremt høje doser over en længere periode.
Af denne grund bør du altid følge producentens anbefalinger ved brug af et tilskud. Overskrid ikke den daglige anbefalede dosis og sørg for at have styr på dit samlede indtag.

Hvor meget krom kan hjælpe mod sukkertrang?

Et af de mest almindelige symptomer på krommangel er øget trang til sukker. Og af denne grund er det blevet et populært kosttilskud at indtage for at reducere sukkertrang. Men hvor meget skal man tage? Det anbefalede daglige indtag for en voksen person er 50 mcg, men anbefalingerne for vægttab ser lidt anderledes ud. For en person, der ønsker at tage krom med henblik på vægttab, reduktion af sukkertrang, fremskyndelse af fedtforbrænding og opbygning af muskelmasse, anbefales hele 200-400 mcg dagligt. Det svarer til 500 - 1000% af den generelle anbefaling.
Som med alle andre kosttilskud bør du altid rådføre dig med din læge, før du begynder at tage kromtilskud.

Hvad mangler man, hvis man har sukkertrang?

Mange mennesker oplever i dag problemer med øget sukkertrang, hvilket ofte besværliggør vægttab. Der kan være mange årsager til den øgede sukkertrang, men en almindelig årsag er mangel på en eller flere næringsstoffer. Faktisk er der flere næringsstoffer, der spiller en vigtig rolle i reguleringen af blodsukkerniveauerne i kroppen og dermed også sukkertrangen.
En af disse er krom. Det bidrager blandt andet til at øge insulinfølsomheden i cellerne og kan dermed reducere sukkertrangen. Indtagelse af et tilskud af dette stof kan absolut have en vis positiv effekt på sukkertrangen, men det er ikke altid en bestemt forbindelse, der er årsagen til den øgede trang. Så sørg for at have en varieret kost og rådfør dig med en læge eller diætist, inden du begynder at tage kosttilskud.

Hvem er i risikogruppen for krommangel?

Ligesom med de fleste andre mineraler er der visse grupper, der betragtes som i risikogruppe for at udvikle mangel, i dette tilfælde, krommangel. Med andre ord er der nogle personer, der har en større risiko for at udvikle mangel på dette mineral. Risikogrupperne for krommangel inkluderer:
- Personer, der træner hårdt
- Ældre personer
- Diabetikere
- Gravide og ammende
- Stressede og personer på slankekur
De mest interessante risikogrupper at undersøge nærmere er personer, der træner hårdt. Det er blevet vist, at krom udskilles i højere koncentrationer under intens træning og stress eller indtagelse af hurtige kulhydrater. For eksempel udskiller løbere dobbelt så meget krom på dage med træning sammenlignet med dage uden træning.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk