Kb Ginseng hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Ginseng

Ginseng er et urtetilskud, der er blevet utroligt populært over hele verden. I Kina og Korea har ginseng været brugt i tusinder af år og er kendt som livets rod, der siges at kunne forlænge livet. Ud over denne fantastiske effekt kan den også reducere træthed, styrke dit immunsystem og forbedre din fysiske præstation markant. Der er blevet udført flere studier, der bekræfter det overstående, men roden er især blevet populær på grund af dens evne til at mindske træthed. Prøv det og mærk forskellen! Hos os på Tillskottsbolaget finder du højkvalitets kosttilskud indeholdende ginseng!

Sorter efter
Scitec Ginseng, 100 caps
Scitec Nutrition Mega Ginseng består af koreansk Ginseng af højeste kvalitet.
138 DKK
Kb!
Info
SOLID Nutrition Ginseng, 90 caps
20
GINSENG fra SOLID Nutrition består af økologisk koreansk ginseng af højeste kvalite...
94 DKK (117 DKK)
Kb!
Info
2 x SOLID Nutrition Ginseng, 90 caps
20
GINSENG fra SOLID Nutrition består af økologisk koreansk ginseng af højeste kvalite...
187 DKK (234 DKK)
4 x SOLID Nutrition Ginseng, 90 caps
20
GINSENG består af økologisk koreansk ginseng af højeste kvalitet. Her til rabattere...
374 DKK (468 DKK)
8 x SOLID Nutrition Ginseng, 90 caps
20
GINSENG består af økologisk koreansk ginseng af højeste kvalitet. Her til nedsat pr...
748 DKK (937 DKK)

Hvad er ginseng?

Ginseng er en rod, et urtetilskud, der i tusinder af år er blevet brugt i Kina og Korea, hvor den er kendt som livets rod. Den siges at kunne forlænge livet, mindske træthed og have en positiv indvirkning på immunsystemet. Derfor kaldes den livets rod. I dag bruges den ikke kun i Kina og Korea, men er blevet populær som urtetilskud over hele verden.
Der findes adskillige forskellige typer ginseng; den amerikanske Panax quinquefolius eller den koreanske Panax ginseng, der alle ligner hinanden, men indeholder forskellige stoffer. Reduceret træthed og stress, et længere liv, forbedret immunforsvar og lindring af astma er nogle af de positive virkninger, man har observeret på menneskekroppen.

Hvor findes ginseng?

Dette er altså en urt, der bruges som et supplerende kosttilskud og kan derfor ikke findes i fødevarer eller lignende. Den findes i adskillige forskellige produkter, både enkelttilskud og komplekse kosttilskud, der indeholder forskellige urter eller stoffer. Ofte findes ginseng i produkter, der sigter mod at give dig øget energi, reducere træthed og/eller styrke dit immunforsvar.
Så hvor kommer urtetilskuddet fra? Jo, det er en rod. Udseendemæssigt minder den lidt om ingefær og/eller pastinak. Der findes forskellige sorter, men den koreanske variant (Panax ginseng) er den mest almindelige og er traditionelt blevet brugt til at forbedre både den mentale og fysiske præstation samt modvirke og lindre forkølelsessymptomer.

Hvad er godt ved ginseng?

Ginseng er blevet vist at have en stimulerende virkning mod træthed, behandle astma og stress samt have en positiv indvirkning på immunforsvaret. Derudover er der også undersøgelser, der antyder, at et tilskud kan bidrage til en forbedret fysisk præstation. Resultatet af undersøgelsen viste, at testgruppen havde en markant forbedret udholdenhed og en lavere gennemsnitlig blodtryksværdi.
Yderligere undersøgelser er blevet udført på roden, herunder en, der viser de positive virkninger, et tilskud kan have på immunsystemet. Resultatet af en undersøgelse var, at indtagelse i forbindelse med influenzavaccination kan forstærke vaccinets funktion. Ginseng er også blevet vist at kunne regulere dit kolesterol og blodtryk.

Er ginseng ingefær?

En almindelig misforståelse er, at ingefær er det samme som ginseng, dette er ikke korrekt. Der er dog mange, der forveksler dem, da de ligner hinanden meget i udseende. Ingefær er kendt for at bekæmpe inflammation og kvalme samt lindre artrose og ømme muskler. Så ginseng er ikke ingefær, men begge er to rødder og urtetilskud med mange positive virkninger på vores sundhed.

Hvor hurtigt virker ginseng?

Hvor hurtigt denne urt virker i kroppen, varierer meget afhængigt af typen, men også af person og deres tilstand. Nogle mærker virkningen af et tilskud allerede efter et par dage, mens andre har brug for 3-4 uger for at opleve en mærkbar virkning. Hvis vi ser på videnskaben, viser de fleste undersøgelser, der er blevet udført, at optimal virkning opnås efter cirka fire ugers supplering. Så giv det mindst et par uger, før du beslutter, om det virker eller ej.
Der findes cirka 12 forskellige typer ginseng-planter, og de virker alle forskelligt hurtigt. For eksempel virker den sibiriske variant (russisk rod) ekstremt hurtigt, og efter så lidt som 30 minutter er stoffet i dine kropsvæv. Virkningen er derefter langvarig, men det skal indtages dagligt!

Hvornår skal man tage ginseng?

Anbefalingerne om, hvornår du bør tage dit ginseng-tilskud, varierer en smule, men den mest almindelige anbefaling er at tage dosis om morgenen. Alternativt fordelt over dagen. Da det har en opkvikkende virkning, reducerer træthed og øger præstationsniveauet, kan det være fordelagtigt at tage det tidligt om morgenen, f.eks. til morgenmaden.
Foretrækker du at opdele dosis og f.eks. tage en kapsel til morgenmad og en til frokost, fungerer det lige så godt!

Kan man tage ginseng om aftenen?

Ginseng kan tages når som helst på dagen, men indtagelse tæt på sengetid bør undgås. Dette skyldes, at undersøgelser har vist, at søvnproblemer kan opstå, hvis du tager tilskuddet lige før sengetid. Så for at undgå at din søvn forstyrres, bør du tage dosis om morgenen eller tidlig eftermiddag!
En yderligere fordel ved at tage det tidligt på dagen er, at du så kan drage fordel af dets opkvikkende virkning. I modsætning til koffein, som også er opkvikkende, forårsager denne urt hverken maveproblemer eller hovedpine.

Er ginseng farlig?

Ginseng i sig selv har været brugt i Kina og Korea i tusinder af år og er desuden kendt som livets rod. Der er blevet udført adskillige studier, og det er ikke blevet klassificeret som farligt kosttilskud på nogen måde. Det vigtige at huske på, ligesom med alle andre kosttilskud, er at følge den daglige anbefalede dosis og rådføre sig med en læge, hvis man f.eks. har en sygdom eller tager medicin. Når det gælder børn, gravide eller ammende personer, fraråder fødevarestyrelsen indtagelse af dette urtetilskud. Hvis du bruger andre lignende produkter, bør du sikre dig, at det er sikkert at tage ginseng samtidigt.
Når det kommer til dosering, er det vigtigt at følge den anbefalede daglige dosis og ikke overskride producentens anbefaling. Ved for høje doser kan du opleve søvnløshed, svimmelhed, diarré, hududslæt og nervøsitet.

Hvilken ginseng er bedst?

Der findes 12 forskellige sorter, men ofte adskiller man mellem amerikansk og asiatisk. De har lignende virkninger, men her i Sverige er det den koreanske Panax ginseng, der bruges og derfor findes i de godkendte kosttilskud og naturlægemidler her.
Det, der ofte adskiller sig mellem forskellige produkter fra forskellige producenter og leverandører, er mængden af ginseng pr. dosis. Almindeligt er 400 mg pr. kapsel, hvor den daglige anbefalede dosis er en til tre kapsler.
Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk