Kb Roserod hos | Tillskottsbolaget.dk
Gratis fragt over 500 DKK
Bonusprodukter
Point p alle dine kb
Currency currency
X

Shopping from a different country?

Please select your country to get the right currency!

Gratis fragt over 500 DKK Bonusprodukter Point p alle dine kb
Kategorier

Rosenrod

Rosenrod är en art inden for fedtbladsvækster og er også en adaptogen, som vi blandt andet finder i Nordeuropa, Nordasien og Nordamerika. Rosenrod kan give øget energi, mindske træthed, forbedre den mentale præstation, have en positiv indvirkning på hormonbalancen i kroppen samt virke beroligende. Även sexlysten kan påvirkes positivt! Studier har også vist, at rosenrod kan have en positiv indvirkning på den fysiske præstation og blandt andet mindske slidet på musklerne ved hård træning samt øge din udholdenhed! Køb rosenrod hos os på Tillskottsbolaget.

Sorter efter
SOLID Nutrition Rosenrot, 90 caps
20
RHODIOLA ROSEA indeholder rosenrodsekstrakt, der blandt andet bidrager til get udholdenhed ved fy...
94 DKK (117 DKK)
Kb!
Info
2 x SOLID Nutrition Rosenrot, 90 caps
20
RHODIOLA ROSEA indeholder rosenrodekstrakt, der blandt andet bidrager til øget udholdenhed ve...
187 DKK (234 DKK)
4 x SOLID Nutrition Rosenrot, 90 caps
20
RHODIOLA ROSEA indeholder rosenrodekstrakt, der blandt andet bidrager til øget udholdenhed ve...
374 DKK (468 DKK)
8 x SOLID Nutrition Rosenrot, 90 caps
20
RHODIOLA ROSEA indeholder rosenrodsekstrakt, der blandt andet bidrager til øget udholdenhed u...
748 DKK (937 DKK)

Hvad er rosenrod?

Rosenrod (Rhodiola Rosea) er en art inden for fedtbladsvækster, og vi finder den primært i Nordeuropa, Nordasien og Nordamerika. Rosenrod har en lang historie, dels som mad, men også som lægeplante. Allerede så tidligt som 1755 beskrev Carl Von Linné rosenrod som en helbredende naturmedicin, og man vidste allerede dengang, at den ikke kun var rig på C-vitamin, men også kunne give dig energi, holde dig sund længere og lindre hovedpine.
Udover at rosenrod tilhører familien af fedtbladsvækster, tilhører den også gruppen af adaptogener. Adaptogener består af planter, der alle hævdes at kunne hjælpe med ting som træthed og øget mental præstation. Adaptogener er ikke vanedannende og virker også hurtigt! Ordet adaptogen kommer fra det engelske ord "adapt," på dansk "at tilpasse sig." Dette skyldes, at adaptogener kan hjælpe kroppen med at tilpasse sig under fysisk eller psykisk stressede situationer og perioder. Udover rosenrod finder vi også Ashwagandha og Schisandra.

Hvad er rosenrod godt for?

Rosenrod er blevet undersøgt i flere studier, og der foregår stadig løbende forskning på arten. De studier, der er blevet udført, har blandt andet vist, at rosenrod kan give øget energi, reducere træthed, forbedre den mentale præstationsformåen, have en positiv indvirkning på hormonbalancen i kroppen og virke beroligende. Et kosttilskud kan blandt andet mindske angst, bekymring og stress.
Når det kommer til dens indvirkning på den fysiske præstationsevne, er der også blevet udført flere studier. Studier har blandt andet vist, at daglig indtagelse kan øge fysisk tilpasningsevne til træningsniveauer og mindske slid på musklerne ved hård træning. Udover det kan rosenrod også have en positiv indvirkning på sexlysten og fertiliteten.

Hvor lang tid tager det, før rosenrod begynder at virke?

Yderligere noget godt ved rosenrod, ud over alle de positive virkninger, er, at det virker hurtigt! På så lidt som 30-45 minutter kan du mærke virkningen. Dette adskiller sig fra mange andre kosttilskud og især adaptogener, hvor daglig indtagelse i en længere periode kræves for at opnå mærkbar virkning.
Selvfølgelig er dette individuelt, og for nogle kan det tage lidt længere tid at mærke en mærkbar virkning. Dette er kendt inden for naturlægemidler og kosttilskud. Afhængigt af tolerance og ønsket virkning kan du vælge, hvornår, hvor længe og hvor ofte du vil indtage et kosttilskud med rosenrod. Nogle vælger at tage det regelmæssigt, dagligt, mens andre kun tager det nogle dage om ugen. Prøv dig frem og se, hvad der passer dig bedst!

Hvornår på dagen skal man tage rosenrod?

En stor fordel ved dette naturlægemiddel er, at det virker opkvikkende uden at indeholde nogen centralstimulerende stoffer. Lad os sammenligne det med kaffe; en kop kaffe virker opkvikkende, men indeholder koffein. Koffein er en centralstimulerende substans, der gør, at kaffe ikke bør indtages lige før sengetid, da det kan påvirke søvnen. Rosenrod derimod giver også øget energi, men uden koffein. Med andre ord kan du indtage kosttilskuddet når som helst på dagen uden at bekymre dig om negativ påvirkning af søvnen!
Du kan med andre ord vælge at indtage kosttilskuddet når som helst! Virkningen kan mærkes allerede efter ca. 45 minutter, så du kan for eksempel vælge at tage det inden en eksamen, en arbejdsdag eller en træningsøkt. Afhængigt af din dag og hvornår du føler, at du har mest brug for effekterne af dette naturlægemiddel, kan du tage det på forskellige tidspunkter. Virkningen varer i et par timer.

Hvor længe skal man bruge rosenrod?

Da rosenrod kan have effekt allerede efter 45 minutter, kan du vælge at tage rosenrod som en engangsforeteelse eller over en længere periode, regelmæssigt, afhængigt af hvordan du har det, hvordan din dagligdag ser ud, og hvad du ønsker at opnå med kosttilskuddet. Du kan for eksempel styrke din mentale præstation med en dosis rosenrod før en vigtig eksamen eller arbejdsopgave.
Eller måske ønsker du at forbedre din fysiske præstationsevne og øge din udholdenhed med en dosis rosenrod før træningspasset. Du kan indtage rosenrod når som helst for at maksimere din koncentrationsevne, stressresistens og energi. Virkningen varer i et par timer.
Hvis du derimod ønsker, at den opkvikkende effekt skal vare i længere tid, kan du tage rosenrod hver dag i en begrænset periode! Ved at indtage rosenrod hver dag i flere dage i træk kan din præstationsevne forbedres betydeligt, og dit immunforsvar kan også påvirkes positivt. Med andre ord, hvis du ønsker en langvarig effekt, der på lang sigt hjælper dig med at præstere bedre, øge din energi og mindske stress, bør du tage rosenrod i flere dage, mens hvis du leder efter en mere midlertidig effekt, kan en enkelt dosis på en dag være tilstrækkelig!
Spørgsmålet om, hvor længe man maksimalt kan tage rosenrod, er svært at besvare, da det kan variere meget individuelt. Men når det gælder urter, er det generelt en god idé at variere mellem forskellige urter fra tid til anden og ikke tage for lang tid i træk. Hvis du har taget rosenrod i et par måneder, kan det være klogt at skifte til en anden urt eller adaptogen som f.eks. ashwagandha i en periode, og derefter eventuelt genoptage brugen af rosenrod. Du kan f.eks. tage rosenrod i en periode, hvor din mentale og måske også fysiske anstrengelse er højere end normalt!

Kan rosenrod hæve blodtrykket?

Et almindeligt spørgsmål om dette kosttilskud er, om det kan føre til forhøjet blodtryk. På nuværende tidspunkt er der ingen undersøgelser eller rapporter, der viser, at rosenrod på nogen måde kan øge dit blodtryk. Der er dog en generel anbefaling om at undgå at kombinere naturlægemidler med lægemidler.
Det er også almindeligt at forveksle denne rod med dens slægtning, russisk rod, som kan forårsage forhøjelse af blodtrykket.

Hvor meget rosenrod kan man spise?

Når det kommer til, hvor meget rosenrod du kan indtage, er det individuelt, og anbefalingerne varierer lidt. Generelt anbefales cirka 400-800 mg pr. dosis. Roden fås både som pulver og i pille- og tabletform. Tabletformen er den mest almindelige, men hvis du ønsker at tilpasse din dosering helt selv, anbefales det at vælge et produkt i pulverform.
Kan man indtage for meget? Du bør altid følge de anbefalede doseringsvejledninger på emballagen. På nuværende tidspunkt er der ingen alvorlige bivirkninger rapporteret ved højere dosering.

Hvornår skal man ikke indtage rosenrod?

Når det kommer til naturlægemidler, som rosenrod indgår i, anbefales det generelt at være forsigtig med indtagelse under graviditet. Rosenrod bør ikke tages under graviditet, men det kan faktisk øge dine chancer for at blive gravid. Det er almindeligt blandt kvinder med livmoder at tage rosenrod mellem menstruationen og ægløsningen og derefter tage en pause.

Kan man få bivirkninger af rosenrod?

Der er gennemført adskillige studier på rosenrodsekstrakt gennem årene, og det, som flertallet af forskere og undersøgelser er enige om, er, at der ikke er nogen bivirkninger eller negative virkninger.
Men som med alle kosttilskud reagerer alle forskelligt, præcis som det tager forskellig tid, før vi mærker den ønskede virkning.

Are you in the right place?
Choose country
Continue to tillskottsbolaget.dk