Bonusser
XVegansk Proteinpulver
Vegansk proteinpulver er det perfekte kosttilskud til dig, der følger en vegansk eller vegetarisk kost, eller af andre årsager foretrækker at undgå animalske fødevarer. Det støtter din muskelopbygning og restitution, samtidig med at du sikrer, at du får tilstrækkeligt med protein i løbet af dagen. Uanset om du foretrækker baseret på ærter, ris, hamp eller soja, finder du det hos os. Udvalget er stort, og kvaliteten er høj! Køb dit veganske proteinpulver hos os på Tillskottsbolaget!
Sorter efter
Plant Based Vegan Protein er et vegansk proteinpulver i 3 fantastiske smagsvarianter! Et komplet p...
GO GREEN - med Green Beret fra Redcon1! Et 100% vegansk proteinpulver med 20 g protein pr. portion...
Plant Based Vegan Protein er en vegansk proteinpulver i 3 fantastiske smagsvarianter! Et komplet p...
Clear Vegan Protein er en klar drik med en fantastisk smag, der indeholder 18 veganske aminosyrer ...
Hvad er vegansk proteinpulver?
Vegansk proteinpulver er et kosttilskud, specielt udviklet til dig, der følger en plantebaseret kost eller har en plantebaseret livsstil. Du kan være veganer, spise vegetarisk eller af andre grunde foretrække at undgå animalske produkter. Ligesom alle andre proteinpulvere indeholder de en betydelig mængde protein, men de produceres helt uden eksempelvis mælk og æg.
I stedet for at bruge animalske råvarer anvendes blandt andet ris, soja, ærter, hamp og havre. Alle disse er kvalitetsproteinkilder, der giver det endelige produkt en komplet aminosyreprofil og en høj biologisk værdi. Med andre ord er vegansk proteinpulver mange gange lige så godt som det klassiske, der er lavet med mælk.
Er vegansk protein godt?
Et protein lavet kun af plantebaserede proteinkilder som ærter, ris, hamp og/eller soja er såvel sundt som godt. De har ofte en høj proteinindhold, komplet aminosyreprofil og høj biologisk værdi. Med andre ord er det et godt kosttilskud for dig, der ønsker at maksimere din muskelopbygning og restitution. Og det gælder ikke kun for dig, der er veganer, men også for dig, der ellers spiser animalske produkter, kan med fordel indtage en vegansk alternativ, selv når det kommer til kosttilskud.
Udover deres høje proteinindhold, biologiske værdi og komplette aminosyreprofil er de også ofte lettere for vores mave at fordøje. Dette skyldes blandt andet, at de ikke indeholder mælk. Af denne grund er det et almindeligt tilskud blandt laktoseintolerante, der har svært ved at fordøje valleprotein i det klassiske valleprotein.
Hvis vi ser på miljøet, scorer de også her point! De har en mindre påvirkning på miljøet og kræver også mindre vand og jord under produktionen.
Hvordan får man nok protein som veganer?
At få nok protein som veganer kan være en udfordring for mange. Men det er fuldt ud muligt! Hvis du spiser en afbalanceret og varieret kost, kan du nemt få alle de næringsstoffer, du har brug for, uanset kost, allergier og/eller præferencer. Plantebaserede fødevarer, der især er rige på protein, inkluderer bønner, linser, nødder og forskellige sojaprodukter. Grøntsager, frø og quinoa er også gode fødevarer. Hvis du inkluderer disse i din kost, kan du sikre dig, at du får den mængde protein, du har brug for.
Hvis du stadig har svært ved at nå tilstrækkelige niveauer dagligt, er der kosttilskud, du kan supplere med. Ved at tilføje en skefuld ærteprotein til din smoothie, en skefuld sojaprotein til pandekagedejen eller tage en shake med risproteinisolat efter træningen kan du nemt få yderligere 20-30 g protein.
Hvordan dækker en vegetar sit behov?
Som vegetar kræver det ofte, at du er lidt mere opmærksom på din kost. Kød, mejeriprodukter og andre animalske fødevarer indeholder en stor mængde protein, men også andre vigtige næringsstoffer. Da en vegetar ikke spiser kød, bliver mælken, æggene, bønnerne, linserne, sojaen osv. desto vigtigere.
Der er mange fødevarer, der indeholder alle de nødvendige næringsstoffer, vi mennesker har brug for for at trives. Så selv en person, der spiser en vegetarisk kost, kan uden problemer få, hvad de har brug for!
Mange vælger også at supplere med kosttilskud som vitaminer, mineraler, aminosyrer og/eller protein. På den måde kan du nemt sikre dig, at du får, hvad du har brug for.
Hvor godt er ærteprotein?
Kosttilskud med ærteprotein er lavet af gule ærter og har også en meget gavnlig aminosyreprofil. Proteinniveauet er ofte så højt som 80% af indholdet. Dette proteinpulver passer til dem, der af en eller anden grund ønsker at undgå soja.
Det er ofte velsmagende og let at blande, har en høj proteinindhold og et meget lavt indhold af kulhydrater og fedt. Sammenligner vi ærten med andre vegetabilske proteinkilder, ender den ofte i top, og dette af flere årsager. Især på grund af dets høje kvalitet. Det er rigt på aminosyrer, skånsomt for maven og har en moderat absorptionshastighed.
Er sojaprotein godt?
Sojaprotein er uden tvivl den mest almindelige veganske proteinpulver. Det betragtes som et komplet protein, da det indeholder alle essentielle aminosyrer. Derudover absorberes det meget let. På grund af den hurtige oplagring i muskulaturen betragtes soja til dels som et muligt alternativ til valleprotein.
Hvorfor er vegansk proteinpulver godt?
Hvis vi ser bort fra den eventuelle miljømæssige faktor og i stedet betragter dette på et mere personligt plan, kan vi konstatere, at mange vælger at skifte til en plantebaseret kost med det formål at forbedre deres mave- og tarmhelbred. En positiv sideeffekt heraf er ofte, at også huden bliver bedre. Nogle klager nemlig over både maveproblemer og akne forbundet med mælkeforbrug, hvorfor vegansk protein kan udgøre et meget godt alternativ til mælkebaserede kosttilskud ligesom valle og kasein.
Vegetabilske proteinkilder har blandt andet et naturligt højt fiberindhold, og dette bidrager til en bedre fordøjelse. Dette kan igen reducere oppustethed og dannelse af gas.
Hvad er det bedste veganske protein?
Hvilket vegansk proteinpulver der er bedst for dig afhænger blandt andet af din hensigt med indtaget og dine mål med træningen. Eventuelle allergier, kostvaner og andre præferencer såsom smag og konsistens spiller selvfølgelig også ind.
En af de mest almindelige typer er en såkaldt blandingsprotein, der består af flere forskellige proteinkilder. Ærte- og risproteinisolat er for eksempel en almindelig kombination! Fordelen ved disse er, at du ikke får for meget af for eksempel ærten, hvilket ellers kan være lidt hårdt for din mave, samtidig med at du får gavn af risproteinets fordele. Her er nogle af de bedste, mest populære muligheder nedenfor:
Sojaprotein: En komplet proteinkilde, der er helt plantebaseret. Indeholder alle essentielle aminosyrer og har også en hurtig optagelse. Egner sig derfor godt efter træning, når du vil maksimere din muskelopbygning og restitution.
Ærteprotein: Også en komplet og populær kilde. Laktose- og glutenfrit, rigt på aminosyrer og letfordøjeligt. Perfekt i grød, smoothie eller lignende! Kombineres ofte med risprotein.
Risprotein: En yderligere populær kilde til protein. Letfordøjeligt, men med lidt lavere indhold af aminosyrer. Derfor kombineres det ofte med ærteprotein, der er rig på aminosyrer.
Hampaprotein: En komplet kilde, der også er rig på aminosyrer, men også fibre og fedtsyrer. Findes ofte i mindre mængder i forskellige blandingsproteiner. Oftere lidt dyrere end for eksempel soja eller ærter.