WHEY HYDRO er et koldtvandsopløseligt mælkepulver, der indeholder hydrolyseret valleproteinisolat, hvor proteinet er nedbrudt til kortere aminosyrekæder bestående af peptider og aminosyrer. Denne forarbejdningsproces kaldes hydrolyse (eller forspaltning) og er i princippet den samme naturlige proces, der finder sted i kroppen, når protein indtages gennem kosten. Et hydrolysat som det i WHEY HYDRO, der indeholder forspaltede proteiner, kan derfor optages ekstremt hurtigt direkte i tyndtarmen og betegnes derfor også som et hurtigere protein sammenlignet med et almindeligt proteintilskud.
Fordele ved en hurtigere optagelse er, at et hydrolyseret valleproteinisolat er skånsomt for både maven og tarmen. Derudover indeholder et hydrolysat en mindre mængde kulhydrater og fedt og egner sig derfor godt til brug i kostplaner/diæter, hvor man ønsker fuld kontrol over sit energiindtag.
WHEY HYDRO indeholder hele 85 procent protein, herunder 21,5 procent BCAA og 43,5 procent EAA, kun 0,4 procent fedt og 0,9 procent kulhydrater. Derudover indeholder et mælkepulver, der indeholder et hydrolysat, generelt set en lavere mængde laktose, dette skyldes forarbejdningen (hydrolyseringen). Med kun 0,3 procent laktose klassificeres WHEY HYDRO som et lavlaktoseprodukt.